yardımlarınızı bekliyorum

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında doktorsihirbaz tarafından paylaşıldı.

1. doktorsihirbaz

doktorsihirbaz evren

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-deniz-araclari-motoryat-cuddy-6.40-110310232/detay
    bu ilandaki gibi motoryat almayı düşünüyorum. Bazı sorularım var bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Hız merakım yoktur bunun gibi 150 hp motoru olan motoryat aldığımda yakıt sarfiyatım ne kadar olur çok fazla olursa kaç hplik motor yeterli olur bunun için? Limana bağlı kalmadan denizde tutmak mümkün mü? tatilimi yaparken demir atıp denizde bekleyebilirmiyim? Kış ve yaz dönemi bittiğinde denizde tutmayı düşünmüyorum römorka koyup depoma götürcem. Son olarakta erikliden bodruma yavaş yavaş yolculuk yapmak istesem kaç lt benzin tüketirim ve kaç günümü yada saatimi alır?
    Yardım eden etmeyen herkese şimdiden çok teşekkürler:)

2. ogzinn

ogzinn oğuz

rotan erikli -bozcaada-babakale-asos -ayvalık- altınova-dikili-bademli-karaburun üzerinden çeşme -samos adası ve gümüşlük -t.reis.-akyarlar -bodrum.yaklaşık 300 d.mili ( kıyı şeridi yakın olursa mutlaka artacağını söylememe gerek yok sanırım) bahsettin cadyy marka tekne uzerindeki motor bakımlı ise tam yol da saatte 30mph/knot yapacağını farz edersek hava şartlarına bağlı olarak 1 günde bodruma düşersin AMA ŞÖYLE Bİ SORUNUMUZ VAR BU TEKNE VE MOTOR TAM YOLDA NE YAKAR??? TECRÜBELERİMLE SABİT.: ben benzer bir teknede ringo çekiyorum 2 saatte bi depo( 30 litre ) benzinimi içiyo. ama gezi amaçlı yarım yolda ekonomik olur. yani bence 3 gunde bodruma inmek ve 300 yerine 150 litre benzinle yol almak daha keyifli olur.