Arkdaşlar oltayı yeni aldım.Fır döndünün ucunda biatane kanca ibi bişey var o ne işe yarar?Çıkarayımmı yoksa onun üstündenmi bağlıyayım iğne misinasın?hook shock resim : http://imageshack.us/photo/my-images/18/okuma12nofirdondu.jpg/ Yardım ederseniz çok sevinirim
Fatih kardesim merhaba. makinanda ki misinayı 2 m. kadar bosalt. makinanın misina klavuzu olan celik yayın altından gecirerek kamısın porselen halkaları icerisinden gecire gecire, en uca kadar gel. Elinde ki kancalı fırdondunun kancasız tarafından o misinayı bagla. Bu 1. Bolum. Daha sonra hazırlayacagın beden ve kostek takımının bir ucuna kursunu, diger ucuna da kancasız fırdondu baglarsın. Bu fırdondunun bosta kalan halkasını, 1.Bolumde ki kancalı fırdondunun kancasına takıp, kancanın klipsini tekrar yerine takarsın. Bu islem, beden ve kostek takımlarının, makina duzenegine kolayca takılması icindir. Hadi kolay gelsin.
O klips oluyor... Sahte yemlerde kullanılıyor. Ya da misina bağlarken bi düğüm var onu atıyorsun sonra da klipsi açıp o düğüme takıyorsun.. Anlatamadım ama neyse .
Genelde hazır takımlar böyle satılıyor; çapariler filan... Aşağıdaki gibi bir düğüm. Bu düğümü hiç kullanmadım ama şekil olarak bu..
25-30 cm. uzunlugunda ki misinayla ignelerin baglanması kostek, Bu kosteklerin, kursunun ve fırdondunun baglandıgı ortalama 1 m. uzunlıgında ki misinayada beden denir. Artık o bedene kac igne baglarsanız. Ama yonetmelik 3 adetten fazla olmaz diyor diye biliyorum.
Sol hocam google ve senin yardımın la öğrendim .Bir sorum daha olacak bu pitbull nicli arkadaşımızın dediği yöntemle düğüm yapıp kancaya geçirsm fırdöndü kullanmama gerek kalırmı?
Fırdondulerin bi cesidi kancalıdır, diger cesidi kancasızdır. 10-15 tane kancalı, bir o kadar da kancasız alırsan olur. Fırdondu kullanmasam olurmu diyorsun? olur tabii ki. Olurda, bu traktoru mazot yerine, gazyagıyla calıstırmaya benzer.