Kaç zamandır bakamıyordum sahte yapım işine.. Şu son iki haftada zamanım biraz daha müsat olunca elimde başlayıpta bitiremediğim modelleri tamamlayasım geldi. Cumartesi günü bitirdiğim sahteleri pazar günü suya indirdim. Öncekilerde gagalarını daha yatık yaptıklarım başarılı şekilde yüzmeyince bunda iş iddaya bindi hesabı ile daha dik bir gaga açısı yaptım. Suyun hemen altında oldukça kuyruk sallayarak gelen,turnaların beğenisine sunacağım bir model oldu.. Güzel duruşuna rağmen yüzüşünde sarım yaparken yan yatarak gelme yaptı. Sanırım bunda en büyük etken içlerindeki denge kurşunlarını tam ortalayamamışım. Bir öncekine benzer bir gövde olsa da ilginç bir şekilde bu da yanlama yaptı ancak suda baygın bir gelişi var.. Bu sahteyi bir minnow çalışması gibi düşünüp daha küçük gagalı ayarladım, ancak yavaş sarımlarda istikrarlı iken hızlı sarımda kontrolden çıkıyor Ara sıra yine uğraşacağım, bakalım hataları kaldırdıkça sonuçlar nasıl olacak.. Hepinize rasgele...
Rifat agabey eline saglik guzel gorunuyorlar. Belkie bilirsin yada tahmin edersin ama ; icine yerlestirdigin bilya yada her ne materyal ise yarisi sahtenin bir tarafina diger yarisi sahtenin diger yarisina denk dusecek sekilde ayarlaman lazim. Mesela ornek veriyorum : diyelimki icine kare seklinde 1 cm genisliginde bir materyal koyacaksinya hani ; o 1 cmlik materyalin 0.5 lik bolumu sahtenin sol parcasina,diger 0.5 lik bolumu sahtenin sag parcasina denk dusmeli.Yoksa bu meretler afalliyorlar ,yan yatiyorlar,amuda kalkiyorlar,vs felan Ama gorunus itibari ile bence guzeller. Agabey aslinda kendi denemek istedigim birsey var ama eger senin zamanin olursa ve cekinmez isen ; gercek kurbaganin derisinden sahte yapmani sana tavsiye edecegim. Ben bunu yapmayi cok istiyorum ilerleyen zamanlarda. Cunku gercek kurbaga derisinden yapilan sahtelerin tatli suyun avci baliklarinin avinda cok iyi ise yaradigini gordum elimdeki video arsivlerinde. Ve hatta amerika da felan da yapilan birsey bu. Rastgele...
Görüntü itibari ile çok güzeller abi, aksiyon konusundaki eksiklikleri farkedip düzeltmeyi düşünmen ise yaptığın işe verdiğin değeri gösteriyor. Tebrikler.
Rıfat Tebrikler. Senin bu işe meraklı olduğunu bilmiyordum. Dik gaga açıları gerçekten iddialı olmuş. Ellerine sağlık.
yapmak bir tarafa,yapıp gerçek avda denemek bir tarafa, ama her ikisinide yapıp birde bunların yorumlarını yapmak, işte buna şapka çıkarılır, tebrikler rıfat, bu tip hobiye sahip olanlara yol gösterecek bir paylaşım olmuş,
Rıfat Bey çalışmalarınız çok güzel, umarım en kısa zamanda eksiklerini tamamlar ve onlarla çok güzel avlara imza atarsınız.