Yarım Kaldım

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    13/12/2013 – 21/12/2013 arası iznim boyunca çeşitli avlar yapmıştım ama hiç biri istediğim hedefe ulaştığım av olmadı. Ancak zevkli ve eğlenceliydi olabildiğince. :)

1.Gün : Eşim zaten Bergamadaydı. Bende ona söz verdiğimden izine ayrılmıştım ama asıl hedef için bir hafta önce izine ayrılmam lazımdı. Geçen hafta 2 gün tam levrek havaları olmuş ve tahmin ettiğim avlaklardan balık ta çıkmıştı. Bergama'ya gidişte yolumun üzerindeki avlakta durdum. Cuma günü saat 24:30 civarlarıydı. Baktım suda 2 kişi yürüyor, ahanda dedim mahvetmişler avlağı, hayatta levrek durmaz burda. :D Yanlarına yaklaştığımda o iki kişinin Bergama'dan olduklarını anladım. Kısa bir gülüşmenin ardından ne yaptıklarını anladım. Yu-zori sahteyi dipte taktırıp, onu almak için kepçeyle suya girmişler ve taktırdıkları sahte hariç 50 kadar slikon bulmuşlardı. :D

Kabaca hesaplamadan sonra slikonların 200 tl'ye yakın olduğunu görmüş, bayağı bir gülüşmüştük.

Tabi bu arada, levrek olmadığını, hiç vuruş alamadıklarını öğrendim. 1 saat kadar takılıp, yeni gün yeni şans diyerek avlaktan ayrıldım.

Sonraki gün Serhat abi Bademli'den tekneci tuttu. Her zamanki tekneci amca teknesini değiştirmiş ilk siftahı da bizle yapıyordu. Sabah saat 08:00 civarları başlayan avı 17:00 civarlarında bitirdik.

Çeşitli balıklar yakaladık : Karagöz, Mercan, Fangri Mercan, Gopez, Kolyoz, Hanos, Trakonya ve ahtapot gibi balıklar yakalayarak zevkli bir av yapmıştık. Ahtapotlar (2 adet) dahil, trakonyalar, hanosların büyük bölümü, 5-6 küçük mercan salındı. 5-6 küçük mercan da kazaya uğradı. :(

Avın en can alıcı noktası, öğle saatlerinde Dikili'den kalkan sahil güvenlik botunun avlaktaki 10 kadar tekneyi süzmesi oldu. :)
    Sahil güvenlik botu hızla bölgeden geçiyor, bizde hayran hayran bakıyor. Bunla kılıç balığına ne sırtı çekilir beee diye içimizden geçeni dışa vuruyorduk. :D
    Lakin tekne birden durdu. 10 kadar tekneyiz, herkes bakıyor öylesine. Birden Veysel amcadan bir ses : Hepiniz bakmayın!!!!
    Ses tedirgindi, adeta eyvah şimdi bo.. yedik diyordu. ???
    Teknenin faturaları yanımda ama evrakları tam değil dedi !!!
    İşte o an sanki tekne sahibi bendim. Bi insan da bu kadar suçluluk duygusu bu kadar empati yeteneği olur mu? Bozaran Veysel amcaya, kızararak ayak uyduruyordum.
    Veysel amcayla ikimiz kazıklı Voyvoda'nın hışmına uğramış gibiydik. Taş kesilmiştik adeta. Korktuğunu belli etmeyen köpekler gibi kuyruğu dik tutmaya çalışıyor ama stresten kaşımız gözümüz dönüyordu.

Bi an, abi gidelim kendimiz teslim olalım. Belki pişmanlık yasasından neyim faydalanırız. İyi hal indirimi yaparlar diye düşündüm. Bu arada sahil güvenlik iyice dibimize yaklaştı, karşıdan bizi kesiyor çok yavaş bir şekilde ilerliyordu. Çevremizden dolanıp, başka tekneye yanaşmaları ömrümden 10 yılı adeta götürmüştü. ( Sözüm ona stres atmaya gelmiştik. :)

Sahil güvenlik birkaç teknede kimlik kontrolü yapıp bölgeden ayrılırken Veysel amca da bende derin bir oh çekmiştik. Hangi belgelerimiz eksikti hiçbir fikrim yoktu ama teknedeki birinin bozaran renginin eski haline dönmesi beni mutlu etmişti.

Yakaladığımız balıkları evde 3 gün yedik. Serhat abiyle bana yaklaşık 4 – 5 kilo balık düşmüştü. Evdekiler balık tutmayın artık diye baskı yapmaya başlamışlardı. Bölgeden levrek duyumu da yok, havası da yoktu. Bende biraz ağırdan alarak yalnızca 1 kez tek başıma sabah suyu yaptım.
    Sonuç tabiki alışılagelmiş olandı. Havanın aydınlanmasını bekleyip 2 poz fotografımı çekip, avlaktan ayrıldım.
    Serhat abiyle umutsuz bir atçek avı daha yapıp, şartlar değişmeden bu iş olmayacak fikrinde hem fikir olmuştuk sonunda. :) Bu durumu kavramamız 150 tl'lik benzine patlamıştı ama daha salak olsak 200'ü bile bulabilirdi. Allah'a şükür ki değiliz. :D

Son gün Serhat abi coşmuş gene bir tekne avını sıkıştırmıştı araya. Niyet Dikili'den Bademliye gitmek olsa da. Teknenin gider borusunun kopması ve teknenin su alması neticesinde Dikili'den uzaklaşamadık.

Az biraz balık ta olsa, bişeyler yakalamak bize yetmişti. Hele teknede tutulan balığı anında pişirmek harikaydı. :)
    Veysel amcanın teknede olduğu gibi en iri balığı gene ben tuttum. :D
    Veysel amcanın teknede en iri balık Mercandı. (400 gr civarı)
    Mehmet abinin teknedeki en iri balık ta Adabeyiydi. (30 cm üstü)

En az 6 ay önce yakaladığımız Ahtapot'un temizlenmiş hali.

Baharatlarla marine edilmiş, ahtapot kokareç

2. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Hangi evraklar eksikti acep :) ama korkuyuda iyi yaşattin ben bile tirstim bi an aha dedim gelecek şimdi soracak evraklari :) :)

İyi eğlenmişsin volkan tebrik ederim baliklarda 10 numara..
    Bu arada bu sene neden levrek baliği pek yok acep :)
    Yada artik insanlar rapormu yazmiyor.

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel tespit, güzel soru Emre.

Tek cevabı yok aslında.
    Bizim bölge için şunları yazabilirim.

İlk fotoğraftaki avlağa çok sık ırp atıldığını duyuyorum.
    Yeniköylüler, şakranlılar ve bölgenin kendi halkı yasa dışı şekilde ırp çekiyor maalesef :(:(:( En son aldığım duyum 70 kiloluk balık çekmişler 2 de 6 kiloluk levrek çıkmış ırpta. :(
    İşte böyle böyle, anaçları toplaya toplaya yakında acıları oynamamız kesin gibi. :mad:
    Hayvana yerleşmesi için artık şans tanınmıyor maalesef. :mad:

Diğer faktör hava şartları: Her sene mevsimler kaymakta. Daha buralarda hava 2 hafta soğudu diyebiliriz. Doğru düzgün yağmur da yağmadı bu sene.
    Su berrak ve çok sığ. Benim izinde olduğum hafta da dolunaydı, hepten kötüydü levrek için. Bende çokta zorlamadım. Hafta boyunca duyduğum 2 ispendek :confused:

Hava şartları değişmeden de düzelecek gibi değil.

Levrek raporlarına gelince: Bizim bölgeden benden başka yazan var mı, hatırlamıyorum gerçekten hihi (İnsanlar yazmıyor. Sen yaz, onlar gidip patlatsın derdinde :mad: )

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler Volkan. yine çok zevkli, yusuf yusuf bir av raporu olmus. bu arada kar maskeli fotograf da özel harekat timcileri gib çikmis :D

5. timursen89422

timursen89422 timur

tebrikler volkan güzel balıklar:) tekne avında nasibin daha çok ...bırak bu kıyı atçek işlerini bari:D :D :D

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Volkan kardeşim, yine imrenilesi bir av yapmışsın, hele ki biz Marmarada sinek avlarken.:)

Trakonya ve iskorpiti yazmayı unutmuşsun, özellikle iskorpiti tulum çıkarıp bol yağda kızartmanı tavsiye ederim, gerçekten harika bir tadı vardır.:hungry:
    Gerçi 3 gün boyunca balık yemekten usanmışınızdır ya neyse :D

Avların her daim keyifli ve bereketli olsun kardeşim, selamlarımla sağlıcakla kal. :)

7. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Çok güzel bir kokteyl tadında rapor olmuş.Sahil Güvenlik kısmını okurken beni de gerdi desem inanır mısın? :eek: Stres atayım derken, gerilimin ortasına düşmek. Her olumsuzluğa rağmen oltalarınız boş kalmamış. Umarım, beklenen Levrek'ler yakında karşına çıkarlar.... reeling Ankara'dan selam ve sevgiler...

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Roy. Heyecan, aksiyon hepsini yaşadım çok şükür. :)
    Sen neler yapıyorsun?

:p :p :p :p :laughing:

Sizde kurtulun. :laughing:

Yok öyle kolayına kurtulmak. :D

Biz teknede bile levrek muhabbeti yapıyoruz. :D:D:D

9. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Keyifli avlar yapmışsın tebrikler. Fotoğrafta güzel çıkmışsın. Makine kamışa küçük kalmış gibi. Levreğin yumurta bıraktığı yerler belli. Yakında Van da inci kefalinde olduğu gibi burada da Jandarma nöbet bekleyec8ek anaçlar avlanmasın diye. Allah gözlerini doyursun. 70 kg balık 20 Tl den verse (ki Deniz Levreği 35-40 tl) 1400 lira yapar. Gel de böyle paralardan vazgeçir o adamları.

10. timursen89422

timursen89422 timur

:laughing: tüh be kandıramadımmı:) bi izne ayrıldın bizide kuruttun buralarda:laughing: ...bak bi izmire döndün iki gündür tosun çekiyo millet 6 kilo 6.5 kilo:)

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler abicim, idare eder avlar yapabildik, kazasız belasız. Buna da şükür. Tekkneci balığa adabeyi demişti ama bende tam emin değilim ne olduğuna. Tulum çıkartıcam zaten de çorbasını yapmayı düşünüyordum esasen. :) Zor gelirse o anda, kızartırım.
    Sana da rastgelsin. Sevgi ve selamlar abi, sağolasın. :)

Teşekkür ederim abi, beğendiğine sevindim. Gerilim aslında çok sürmedi, 15 dakka falan. Tam tersi olarak ilk defa kontrol edildiğini görmek beni sevindirdi. Teknecinin gerginliğini abartarak yansıtmaktı amacım. Yoksa diğer avcılar gayet rahatlardı. :)
    Daha iyi avlar sizlerin olsun.

Kontrol eden sahil güvenliğe de buradan selam ve sevgiler. Aynen devam. ;)

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aslında da, fotoğraftaki kadar güzelim Sinan, niye öyle diyorsun :laughing:
    70 kilonun hepsi levrek değilmiş. 2 si anaç levrek, diğerleri kefal.

Hiç şaşırmadım. :D:D:D

Ay durumu dönmeye başladı tabi. :D:D:D

Ocağa doğru zirve yapar. Zaten bir hafta sonra yağmur var. Bak sen levreğe...:rolleyes:

Öyle bir zamanda izin alıyorum ki, uğraşsan olmaz. :D:D:D
    Ya da ben izin alınca levrek sıvışıyo. :D Biliyo tabi benim ne denli haşin avlandığımı :rolleyes: Hayvan da haklı. :D

13. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Volkan aklıma gelmişken sorayım, sen sarı belge çıkartmış mıydın, tekneden av yapıyorsanız yanınızda bulundurmanız gereken bir evraktır bildiğim kadarıyla :rolleyes:
    Geçen yaz ben her ihtimale karşı hem amatör balıkçılık hem de sarı belgeyi çıkartmıştım.:)

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    napiim.. hava soguk, yagmurlu rüzgarli. pek baliga gitmiyorum. 20 dakikalik yarim saatlik spin avlari yapiyorum ara sira iri baliga yönelik. hedef baligin kandiricilari essegin kuyrugu(!) kadar olunca diger baliklar korkup kaçiyorlar dogal olarak :D hedef balik da kisa zamanda denk gelmeyince bos dönüyorum. gerçi balik denk gelse de bos dönüyorum ama raporlayacak brkaç kare fotograf oluyor en azindan :D

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yok İsa abi. Amatör balıkçı belgesi çıkarttırmıştım bayağı önceleri ama pişman oldum. Bir kere de sorulmadı. Zaten mecbur değilmiş. :)
    Belge mecbur değilse amacı ne olur onu da anlamak mümkün değil benim için. :D
    Bana hiçbir tekneci sarı belgeniz yoksa tekneme almam demedi şu ana kadar. Kimse uyarmadı da. İlk defa senden duyuyorum. :)

Bu günlerde çıkman iyi gibi sanki Roy. :)
    Onca hadis, ayetten sonra baba bişeyler denk gelmesi lazım. :eek: :p
    O konular yazılırken izindeydim yetişemedim. :D
    Sonra da silindi mi ne oldu, bulamadım cepten. :)
    Hayırlısı artık, gönlünce rastgelsin. Sen kafanı rahat tut. Seni seviyoruz. :)

16. ahmet10

ahmet10 Ahmet

Favori Kamış:
    Olta ve Sabır
    En İyi Avı:
    Henüz denizde geziyor
    Tebrikler çok balık olmasada su kenarında olmak bile güzel. Nice avlara...

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler, nice keyifli avlara... :)

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    eyvallah Volkan :) konu anli sanli heyecanli sekilde denizdeki canlilar bölümünde duruyor. kafa rahat valla :) takilmam ben öyle seylere.

19. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Güzel rapor, güzel balıklar tebrik ederim Volkan :)
    Yalnız ilk fotoğrafta kamışı öyle bir tutmuşsun ki ışın kılıcına olta makinesi takmış sith savaşçısı gibi çıkmışsın :)
    İnşallah yakın zamanda gönlündeki balıkları da yakalarsın, nice keyifli avlar dilerim, rastgele :)

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben bulamamıştım. :eek: Bi daha bi bakayım neler yazılmış, tam okuyamamıştım. Konu kapandıysa yeniden bulandırmam. :D

Teşekkürler Önder, sağolasın. :D

Güzel benzetme :p :laughing:

Doğru söylüyorsun, tuhaf tuttum ama 15 saniye içinde telefonu sağlıklı şekilde kayaya yerleştirip poz vermem gerekiyordu. Kafamdaki lambayı bile çıkarmayı unutmuşum. :D

Avlaktan ayrılmadan önce, alel acele çekilmiş bir poz. :)

Sana da keyifli avlar dilerim. :)