evet abilerim kardeşlerim ilk defa sahte balıkla çinekop avı deneyeceğim ama endişeliyim. bildiğim tek şey balık ile fırdöndü arasında bir olta boyu köstek olacağını biliyorum ama kurşunun neresine bağlancak hiçbi bilgim yok. kısacası hiçbirşey bilmiyorum inş yarın çevremdekiler bana öğretir bende onları rahatsız etmeden av yaparım
kurşunu direk fır döndüye tak takamazsan kalın iple kısa olacak şekilde fırdöndü ile kurşunu birbirine bağla
şimdi oltamı gittim açtım ucunda zaten her zaman hazır duran fırdöndüme 150 gram kurşunu taktım. buraya kadarı doğrumu aynı fırdöndüye birde sahteyimi bağlayacam :S
Emre fırdöndüne naylon iple bağla kurşunu, sonrasında sahte bedenini bağlarsın rast gele. Yada 3 lü fırdöndü tak en alta kurşun ortaya sahte bedeni
heycanınızı anlıyorum bende ilk zamanlar boğaza gidip izlerdim sonra güleryüzlü birisi görünce beden hazırlama aşamasında konuyu açar izler ve konuştuğum herkesde yardımcı olurdu öncelikle arama yaptırırsanız bu basit iş için yeterli sayıda foto ve video var nette
cevaplar için çok teşekkür ederim bugün sabah saat 9 30 gibi emirganda sakıp sabancı müzesinin çaprazından,iskelenin sağ tarafından önce 150 gram boş kurşunla atış yaparak yeni sarılmış misinamı kullanıma hazırladım 5-6 kere boş atış yaptım. fakat köprüde o kadar alışmışım ki. kurşunu savurmaktan çok korkuyorum sanki kamış elimden kaçıp gidecek gibi hissediyorum.atışlarım o kadar yakına düşüyor ki siz diyin 40 ben diyeyim 50 metre oda en mükemmel atışım. kurşun böyle bombeli bi şekilde düşüyor.diğer insanları oturup izledim 15 dk. hepsi sırtını suya dönüp baktığı yere atıyo. ben ise denize yan dönüyorum kurşunda hep sağa dönüyo önüme atmam için çapraz durmam gerekiyor. neyse orda tarbzonlu bi amca ile hoş sohbetimiz ve bi kaç malzeme alışverişimizden sonra bana yardımcı oldu.dedi böyle atacaksın attı verdi takımımı dibe insin inince seri bi şekilde sar dedi.sarmaya başladım birden çinekop bindi sahteme.çektim aldım kovama. neyse amca bi daha ileri attı al dedi demin ki gibi yap yine yaptım yine geldi. millet alamıyorken bana geliyordu. sonra amca gitti ben tek kaldım kimsede yardımcı olmadı yani sahtesini en az 85 90 metre fırlatabilenler neredeyse 5 de 2 bi oranla çinekop alıyordu saat 10 a kadar. sonra topladım takımlarımı arnavutköye gittim orda yemli takım yaparak mezgit tuttum yem olarak tavuk kullanacaktım tam o sırada biz gidiyoruz gel karides kullan diyerek bi avuç karides verdi bir abim sağolasın onlarla saat 2 den 5 30 a kadar 80 tane orta boy mezgit tuttum ve eve geldim. ben nasıl daha ileri atabilirim. keşke birisi bi kaç saat öğretse. yani balık yok değil var ama ileri atan alıyor.değerli abilerim birgün sizinle ava gelip bunu öğrenmek isterim. bu korkumu nasıl yeneceğimi sizler belki öğretirsiniz bana. ( sahte balık,kurşun) hiç önemli değil koparsa kopsun atarken ondan korkmuyorum sadece bi tedirgin atıyorum. halbu ki 170 gram atarlı kamışım var bilgilerimde yazıyo zaten.ben bu kamışı gidip köprde kullanmak istemiyorum artık nolur bi abim bana yardımcı olsun
canım kardeşim kamışın eğer bilgilerde yazan kamışsa 200 gr atarı var yanı 170e kadar rahat rahat atarsın kamıştan yana sıkıntın olmasın. misinanda şok varsa eğer misinadanda çekinme. ilk önce git izle o uzak atış yapanları bak nasıl atıyorlar nasıl duruyorlar vs. sonra 150 ile başlama tak 70 80 gram boş bir yer bul ata bildiğin kadar önüne atmaya çalış. baktın artık düz atabiliyorsun 100 gram tak düz ve atabildiğin kadar ileri at çek at çek. yavaş yavaş arttır ağırlı 130 tak sonra mesela ama alıştığına tatmin olursan aceleci davranma sakın balık işi tamamen kısmet işi kimse alamazken yada herkes balık kesti diye gitmeye başladığında sen daha yeni takım açıpta başladığında bir bakmışsın balık coşmuş onun için ilk önce atışlarını düzelt. sonrası gelir zaten. en son 130dada istediğin randımanı alabildiğinde tak 150 160ı başla atıp çekmeye boş olarak tabi. aban ve atabildiğin kadar açığa atmaya çalış ve önüne tabi. ama emeklemeden koşmaya kalkarsan kardeşim, o zaman ayakta bile zor durursun
önüme atabildiğim tek yer köprü :/ hatta köprüde sarkıtarak fırlattığım 60 gr kurşun savurarak attığım rapaladan daha uzağa gidiyor bende kadıköy modada boş atışlar yapcam artık. dediğiniz gibi