Merhaba arkadaşlar ve abiler 3. pazar günü yine sudak avi için malum nehire gideceğim bana tavsiye edebileceğiniz şeyler varsa öğrenmek isterim 2 haftadır slikonla spin avcılık yapmaya çalışıyorum ama bir türlü bişey beceremedim ))) Olacak inşallah . Sizin sudak hakkındaki tavsiyeleriniz nelerdir . Zaman olarak hangi saatler dersiniz sahte slikon için neler önerirsiniz ? Suyun rengini şimdiden söyleyim bulanık koyu yeşil bir su ve çok ağır akıyor dibi yosunlu .
sevgili şenol orada ki türlerin yavrularını andırır yalancılar deneyeceksin renk ve şekil açısından uyumlu olsun.. herşeyden önce bir kere o suda hangi türler var bunları bir araştır ..
Abi geçen hafta 1 tür ondan önceki haftada 1 tür yakaladım küçük gösterdim size Birisi kızılkanat biriside sazanın bir cinsi demiştiniz . 1.si buydu : 2.side bu : O suda var olan başka türler varmı bilmiyorum
Kaşık denemekte fayda var. Aşağıdaki gibi http://www.avmarketi.com/asp/product/3777/510-ALBA-TURNA-KASIK-NO-2 Daha çok turnada kullanılıyor ama sudakta da iş yapar bence. Döner kaşıklar da deneyebilirsin.
bence sudak sahte yeme fazla rağbet etmeyen tembel bir avcı balık çünkü tahmin edemeyeceğin kadar sudak yakalamışlığım var ölü ve yarım balığa canlı yemden daha çok rağbet eden bir tür.silikon ve rapala ile sadece sürü ile avlandığında balık alabileceğin kanısındayım.ben balığın çok atlama yaptığı zamanlarda yemlik balığı rapala olarak kullanarak avlanıp verim aldım ancak sahte ve silikonla hiç sudak avlayamadım.yemlik balığın çene altından taktığım iğneyi ensesinden çıkartarak kurşunsuz olta ile atıp bir müddet bekleyerek yavaş hareketlerle çekerek çok defa yakaladım bu teknikte balığı hissettiğin anda biraz yol vermek balığın yemi yutması açısından önemli bu sistemi ben el oltası ile yaptım aynı şekilde makina ve kamışlada birtane 2 numara gezer kurşunlada yakaladım bence hepsini dene balıkçılık birazda deneme yanılma yöntemidir.RASTGELE
Canlı balık yakalayıp denedim ama yine tık yok . Arabayı alıp biryerlere gitmem lazım artık şehir içindeki nehirde hayat yok galiba . Ayrıca bugün çok kızılkanat yakalayıp bıraktım küçük oltayla can sıkıntısı geçsin diye . Ekmeğe çok rağabet ediyorlar ))) .
Merhabalar, Mahsuru yoksa sorabilirmiyim,kızılkanat ları nerede yakaladınız?Av için nereye gidiyorsunuz?
Merhaba esil nehrine gidiyorum orada yakalıyorum . Gelirsen benide sevindirirsin beraber tutarız ))) . reeling bu resmi sevdim =)
Çeşitli sularda silikonla Sudak avında; Güneş batmasına yakın zamandan başlayarak hava kararıncaya kadar süre en çok verim aldığım zamandır. Silikon olarak tercihim beyaz kurt olmuştur.