Yarın: Üsküdarda Marmara'dan Çıkarılan Katı Atıklar Sergisi var.

Konu, 'Genel Konular' kısmında bnymnblr tarafından paylaşıldı.

?

Yapılan sergilerle ilgili olarak

1. Sürekli yapılmalı

64,3%
  2. Arasıra yapılmalı

7,1%
  3. Yapılmasına gerek yok

oy sayısı 0
    0,0%
  4. Bu sergilere medya da gelmeli

64,3%
  5. Düşüncelerimizi yansıtabiliriz

14,3%
  6. Belirtsek ne çıkar ki

oy sayısı 0
    0,0%
  7. Kesinlikle fayda sağlar

64,3%
  8. İsteyen forum üyeleri de görmeli

14,3%
  9. Medya-Forum-Sergi üçlüsü olmalı

42,9%
  10. Bunu yapacaklarına başka şeylere yönelsinler

oy sayısı 0
    0,0%
Birden fazla oy kullanılabilir.
  1. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Böyle sergiler bizim için bir sesleniş olabilir mi diyerek ankete ekledim
    Kollektif düşünme, kollektif hareket etme
    Birden fazla oy kullanmak istiyorsanız aynı anda istediğiniz kutucukları işaretleyerek "onayla" deyin.
    Gelelim mevzuya;
    Sabah işe giderken; yolda bir arkadaşı gördüm . Onunla biraz muhabbet ettikten sonra sol tarafta bir sergi gördüm. Bir taraftan arkadaşla konuşurken diğer taraftan sergiye iyice gözümü kaydırdım ki; Sergi Marmara Denizinden çıkan katı atık eşyalar ile ilgiliymiş.
    Motosiklet, Daktilo, Tekerlekli market sepeti, bisikletler daha neler neler
    Daha sonra orada bu işi yürüten Ümit bey ile biraz konuşmaya başladık.
    Denizle ilgili olan şeyleri görünce ister istemez bazı şeyleri sormaya başladım.
    Serginiz ne kadar sürecek?
    1 hafta
    Bundan sonra nerelerde sergiler açacaksınız?
    Önce Üsküdar sonra Kadıköy
    derken;
    Tinerci çocuklar geldi. Çocuklar denizden çıkarılmış bisikletler ile diğer bazı aletleri kurcalamaya başladılar. Biz de bu arada sohbet ediyorduk. Ümit Bey bir taraftan benimle konuşuyor. Diğer taraftan tinercileri ufak yollu uyarıyordu. Neyse ki ciddi anlamda bir sıkıntı vermediler. Fakat açılmış bir serginin bile bu şekilde rahatsız edilmesi endişe vericiydi. Ben de bu konuyu Ümit Beyle konuştum. Gerçekten zor bir durum. yanınızda herhangi bir güvenlik görevlisi yok. başınıza bir şey gelse ne olacak diye aslında burada güvenlik görevlilerinde olması gerekir diye konuşuyorduk ki,
    aklıma birden atıksular konusu geldi.
    Dedim Aslında denize bu katı maddelerden daha çok atıksular zarar veriyor diye
    Belediyenin yatırımlarını atıksularla mücadeleye kaydırması gerektiğini söyledim.
    Bu konuda daha önceden iskiye gönderdiğim maillerden bahsettim.
    O da insanların kirlilik deyince gözle görülen kirliliği algıladığını bu konuda insanların bilinçten yoksun olduğunu kaydetti.
    Ancak asıl sorunun atıksulardan kaynaklandığını ben gene yineledim. Ümit Bey bana teşekkür etti bu konudaki duyarlılığında halk üzerinde gittikçe arttığından bahsetti. Daha sonra vedalaşarak oradan ayrıldım.

Yarın (Pazar günü 05.06.2009) Üsküdar iskelesinde sergi açacaklar. İsteyen arkadaşlar sergiyi görebilirler.

Son düzenleme: 4 Temmuz 2009
  2. nidya78

nidya78 Aydın

Evet görünen atıklar denizi kirletiyor gibi görünebilirler ama zaman zaman faydalarıda var onların. Denize atılmış bir pet şişe denizi kirletmekten başka işe yaramaz fakat denize atılmış bir kamyon hurdası resif görevi görerek faydalı bile olur. Bodrum tarafında hurda uçaklar denize atışarak bu şekilde resif oluşturmaya çalışıyorlar. İstanbulda ise batmış gemiler bile çıkartılıp resif alanları tahrip ediliyor. (sarayburnundaki batık artık batık değil örneğin). Esas tehlike derelerle, ırmaklarla, kanalizasyonlarla yada doğrudadan denize dökülen kimyasal atıklar.

3. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Güzel bir konuya değinmişsiniz. Gerçekten, görünenden değil görünmeyenden korkmalı. Sergiyi görmek için zaman yaratacağım inşallah.

4. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    Belki de bu tip sergilere rağbet arttıkça sergileyecek bişey bulamayacak aradıkça arayacak ve sularımızın büyük kısmını temizleyecekler?? kim bilir

5. LapinCash

LapinCash

Bence çok faydalı ..Sürekli yapılsa rehabet artar diye düşünüyorum...

6. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

Öğleden sonra iş çıkışı tekrar aynı bölgeye uğradım. farklı kişilerde gelmişti o bölgeye görevli olarak, İsmini hatırlamadığım bir yetkili İstanbul'a çöplerden derelerden vs gelen katı atık miktarının 14.000 ton olduğunu söyledi. Bu konuda çok sıkı çalıştıklarını belirtti. Bu işte çalışan birimlerin az olduğunu yineleyen yetkili, verilen uğraşa rağmen yaptığımız iş sadece katı atıklarla mücadele kapsamında kaldığını belirtti. Buna rağmen gene de yetişemediklerini de belirtti.

Ben de Ataköy'e yapılan ileri biyolojik arıtma olarak belirtilen arıtma tesisinin nitelikli bir arıtma tesisi olduğunu ancak sadece 1,5 milyon insanın atıksularını arıtmaya yönelik yapıldığını bunun da İstanbul'un sadece %10 kadar bir kısmına tekabül ettiğini söyledim. Yetkili kişi de bu konuda yapılan çalışmaların çok yetersiz olduğunu ancak istanbul gibi bir büyükşehirde insanlarında katı atıklarını denize bırakmamaları gerektiğini belirtti.

İsdaş'ın yapmış olduğu katı atık sergisi Pazar Üsküdar, Pazartesi günü de Kadıköyde sergilenecek.....

Son düzenleme: 5 Temmuz 2009
  7. oltacı_

oltacı_

Tarihte bir yanlışlık var..Bilen arkadaşımız varmı? yani pazar günü Üsküdar'damı ?

8. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

evet bana pazar üsküdarda(bugün) 05.06.2009 olacağını söylediler. Herhangi bir değişiklik olmadıysa
    Üsküdar vapur iskelesi civarında olacak

Son düzenleme: 5 Temmuz 2009