Herkese Merhaba, Bursa'da oturuyorum. 31 mart tarihine kadar turna avının yasak olduğunu biliyorum fakat Bursa K.Sanayi'de otobüs duraklarının önünde her gün turna satılıyor. Yumurta döneminde olan turnaların satışını bu adamlar nasıl ulu orta yapıyorlar anlamadım. Ne yapmalıyım? Nereye şikayet edebilirim?
Zabıtaya şikayet edebilirsiniz. Tabi zabıta "ne diyon gardaş, tebliğ ne ki, kim yumurtlamış" diyebilir. İşte o yüzden biraz açıklama yapman gerekebilir.
Alo 174 Gıda hattından sonuç alanlar oldu. Samsunda da benzer bir durum söz konusu oldu şikayet eden arkadaşımız ertesi gün denetlemeye çıkıldığını ama maalesef yakalanma durumu olmadığını söyledi.
Eğer ALO 174 sonuç vermez ise, şu linkteki yönergeleri izleyin: http://www.balikavi.net/forum/announcement.php?f=26
o satıcı arkadası bu işte para yok gel sen şu işe gir bunları sat diyerek ikna edin veya bak bu turnaları canlı getir hepsini alırım biri bile ölürse hiçbirini almam diyerek aldıgınız turnaları geri salın bir kaç arkadaş toplanın bu satıcıyı turnalar ile dövün ki bir daha satmasın sıkıstırın köseye biz buranın mafyasıyız diyerek harac alın (belkı vazgecer) alo 174 ü arayın şikayet edin zabıtaya rüşvet vererek turnalara el koymasını saglayın belediyeye dilekçe yazın mail atın cewrenizinde dilekçe vermesini mail atmasını saglayın satıcının tezgahının bulundugu yere kocaman pankart asın (turnaları yasak olarak avladım) gibi bir sürü sey yapılabilir duyarlılıgınız için tesekkurler ist da 174 ten olumlu cewaplar almıstım
Sevgili Hakan maalesef bu yasaklar amatörler için geçerliidir. Balık satanlar 12 ay tutarda, satarda. Çok üzücü ama gerçek bu.
Vedat ağabey, biz avcılığın ve doğal yaşamın sürdürülebilmesi için elimizden geleni yaparken bunların ulu orta satması ve gerçekten hiçbir kontrolün denetlemenin olmaması gerçekten üzücü.