herkese selamlar ben normalde olta ile avlanıyorum fakat bu aralar zıpkına sardım ve forumda detaylı araştırma yapıyorum çok şey öğrendim herkese paylaşımları için tek tek teşekkür ediyorum.. benim sorum sonuçta zıpkın tehlikeli bi mekanizma kullanım için herhangi bi belge izin almamız lazımmı ben forumda göremedim eğer varsa kusura bakmayın şimdiden herkese teşekkür ediyorum rasgele izmir ve çevresinde zıpkın için ideal yer tavsiye ederseniz memnun olurum
Bence zıpkın için belge olması gerekir. Zıpkını kurup koltuğunun altında plajda gezen çok kişi gördüm. Zıpkın karada dahada tehlikeli.
Evet bende öyle tahmin ettim çünkü gerektiği zaman çok tehlikeli bir silah oluyor özellikle de kullanmasını bilmeyen yada nerde nasıl davranacağını bilmeyen arkadaşların ellerinde ateşli silah gibi oluyor... Ayrıca bi noktaya değinmek istiyorum tekne ile balık tutarken tekneden 3 yaşındaki çocuk bile olta atsa sarı kağıt denilen belge istiyorlar ki zıpkın gibi alet için olmaması şaşırtıcı bu herhalde güzel ülkemin güzel yasaları olsa gerek