Yasamimdan -2-

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında KULL64 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Sayin uyeler hepinize tekrardan merhabalar.
    Daha once paylastigim kareler sizler tarindan begenildi.Bazi uyeler devamini istedi.Simdilik fotograf makinami halen yaptiramadim ve yenisinide alamadim.Bundan dolayi sizlere yine birkac ay oncesine ait fotograflari sunuyorum.Bu konu altinda oldukca ilginizi cekecegini dusundugum fotograflar var.Mesela pazarda kurbaga kesip satan bir pazarci esnaf,super market icerisinde canli satilan yilan baliklari,haruan baliklari,baskentte Ingiliz somurgesi yillarindan kalan yapilar,ilginc birkac meyve cesidi,vs...
    Size simdi fotograflardan kisaca bahsedeyim.Ardindan da fotograflara bakarsiniz.
    Oncelikle alisveris merkezlerini anlatayim:
    Burada alisveris merkezleri Turkiyedekilere hic benzemiyor.Neden?Cunku mesela bizim Akmerkez,Cevahir avm,Profilo avm,vs,,,daha bircok alisveris merkezi,hatta tamami cok asiri pahali dukkanlara sahip.Disaridan 1 e aldigimiz urunleri bizim alisveris merkezlerinde 10 a aliyorsunuz mesela.Ama insanlar yine de mecburiyetten gidiyorlar.Lakin burada oyle degil.Kesinlikle halkin her kesiminden insanlar geliyorlar AVM lere,herkese gore birseyler var,her keseye gore urunler var.Esnaflar,musteriler ic ice.Insanlar burada AVM lere alisveris yapmak icin geliyorlar,birseyler yeyip icmek icin geliyorlar.Lakin maalesef Turkiyem'in alisveris merkezleri icin ayni seyleri soylemek mumkun degil.Cogu sey cok pahali oldugu icin insanlar Turkiyede sadece gezmek amacli gidiyorlar AVM lere.Bu da bence hic hos degil.En azindan ben rahatsiz oluyordum cok kalabalik olmasindan.Mesela Cevahir AVM,Profilo AVM...Neyse yine isyana gectim :) Buyrun simdi baska konu ;)
    Simdi baskentteki yapilardan bahsedeyim:
    Oncelikle Merdeka yazisinin anlami "Bagimsizliktir" bunu belirteyim.Evvel vakitte Portekizliler sonra da Ingilizler somurmustur bu guzel ulkeyi.Simdi net hatirlamiyorum lakin ortalama 50 yil oncesine kadar Malzya bagimsizligini ilan etmistir ve hatta "Merdeka" isimli goreceginiz yerinde bu anlamda onemi vardir.Yani bagimsizlik meydani ilan edilmistir.Ayrica devletin en onemli binasidir.Her turlu politik konu konularin goruldugu bir binadir.Bildiklerim bunlar.Zamanla insallah daha ayrintili bilgiler edinmek istiyorum.
    Baskentteki klasik bir pazar yerinden bahsedeyim:
    Pazar yerleri genelde cok buyuk oluyor.Cok sesitli urunler bulabileceginiz, ucuz ve eglenceli yerler bu pazar yerleri.Ensturman calanlar,ilginc urunler satanlar,vs,,,Hatta karelerdede goreceginiz uzere objektifime bir KURBAGA saticisi takildi :) Adam kafesin icersine onlarca iri kurbagayi doldurmus.Musteriler geliyor iclerinden kurbagayi seciyor ve adam basliyor operasyona.Once kafasina sert bir cisim ile vurup hafif bayiltiyor ve ardindan elindeki iri makas ile kafasini kesiyor,sonra derisini eliyle cekerek yuzuyor.Ardindan karnini yarip icini temizliyor ve tuketilmeye hazir hale geliyor.Bir kurbagayi ilk defa boyle gordum ve birgun mecbur kalirsam hic dusunmeden yiyebilirim.Cunku goruntu itibari ile sanki tavuk eti gibi.Ozellikle barbeku ile guzel tad verecegine inaniyorum.Sonra meyvelerden bahsedeyim size.Meyveler aslinda inanilmaz cesitli burada.Lakin ben sizlere sadece birkacini gosterebiliyorum.Burada meyvelerin krali diye bilinen "Durian" i anlatayim size.Kabugu dikenli bir meyve olup icerisindeki et sari bir hamuru andiriyor.Lakin etin icerisinde iri bir cekirdek oluyor.Burada cogu insanin adera taptigi bir meyvedir.Ama kimise de sevmez.Mesela ben sevmedim.Tadi sanki sekerli sogan gibi.Kokusuda inanilmaz igrenc.Soganimsi kokuyor.Onunla beraber bir taksiye,yada herhangi bir ulasim aracina binilmesi yasaklanmistir.Cunku aracin icindeki kokunun kesinlikle cok uzun zaman gitmedigi soyleniyor.
    En onemlisi su ; kesinlikle cok yenildigi takdirde yada alkol ile tuketildigi takdirde insani olduren bir meyvedir.Cok yenildiginde insanin atesi cikiyor,alkol ile tuketildiginde ise insani olduruyor.Birde bu kareler icinde Star Fruit , yani yildiz meyvesi var.Dilimlendiginde goruntusu tipki yildiz gibi oluyor.Sogutup yemesi cok zevkli.Biraz erik tadini animsatiyor,sulu bir meyve.Cok hos.Denemenizi tavsiye ederim.Sonra Rambutan ( karelerde gordugunuz kirmizi killi meyve :) ) iannilmaz hos bir tat.Kabugunu disiniz ile siyirip icini yiyorsunuz.Cok ama cok hos tadi var.Ananas'i zaten bilirsiniz.O guzel tadi tarif etmeye dahi gerek yok.Hepsi zaten vitamin deposu,saglik dolu.
    Yemekler ise ; balik ve ordek yemekleridir.Onlari da sizlere fikir olsun diye fotograflarini koydum.Mesela adamlar baliklari citir pane ile yapmislar (sari olan yemekler).Cok ta hos olmus.Kahverengi olan soya soslu ordek kizartmasi.Turkiyede maalesef neredeyse luks sayilabilecek bu ve bunlar gibi yuzlerce yemek burada normal standartlarda fiyatlara sahip yemekler.Bu arada su sekilde bir bilgide vereyim sizlere.Burada disarida yemek yeme kulturu oldukca yaygin.Insanlar restoranlari,kafeteryalari,vs,,,hinca hinc dolduruyorlar.Diger resimler icin anlatilacak birseye gerek yok.Gorundugu gibidir digerleri :)

Aslinda anlatilacak daha cok sey var...Ama yeri ve zamani geldigi vakitlerde yavas yavas anlatacagim.Yakin bir zamanda kendime kaliteli bir fotograf makinasi edinebilirsem cok daha ask-sevk ile fotograflar cekip sizlerle paylasacagim.
    Her birinize kucak dolusu saygilar,selamlar Ey Memleketim...
    Ve Rastgele...

NOT:" Fotograflarla ilgili bilgiler yukaridaki yazida mevcuttur."

2. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...

3. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...

4. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...

Rastgele Ey memleket...

5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Kardeşim merhaba

Süper bir Belgesel hazırlamışsın bizlere...

Şimdi güzelce bir okuyayım inceleyeyim .

Tekrar teşekkürler Emrah .

Selamlar.

.

6. modena

modena

emrah...akşam yanına geliyorum...şöyle bir kurbağa yiyelim senle...sonra ben kediyi yerim tatlı niyetine...şaka bir yana güney doğu asya ülkeleri hep hedefimdedir...umarım günün birinde gelmek nasip olur...olursa ilk senin oraya gelirim...

çok güzel kareler...teşekkürler abisi...sayenizde bizde ekran başında gezmiş oluyoruz...

7. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    bizleride bu uzak diyarları sanalda olsa güzel karelerle gezdirdinya kardeşim sağ olasın:)

8. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tamam Tarkan Abi.Sen bir bak bakalim.Insallah begenirsin. ;)

9. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Kurbağaların tadı nasıl Yemedim deme inanmam :) insanın içindeki merak dürtüsü yedirir adama :) ama balık etine yakın herhalde. :D Bence şu ana kadar yemediysen ye :) hatta özelden adres vereyim dondur kargoya ver bizde bakalım tadına. :D

Son düzenleme: 2 Aralık 2010
  10. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Turgay Abi insallah ben birkac ay icerisinde guzel bir sehir'e yerlesecegim (yine dogayla ic ice) ve oradaki hayatimda daha cok olanaklarim olacak (gerek arkadas,gerek avlak ve av yonunden) Ve insallah birgun beklerim oraya.Fotograflari begenmene sevindim.
    Tatli icin kedi degilde Cikolatali kaplumbaga yiyebiliriz ;) :)

11. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Sende sagol Abi :) Begenmene sevindim. Kendine iyi bak ve Rastgele ;)

12. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Abi henuz denemedim ama denemek istiyorum ilk firsatta (gercekten)
    Mesela kalamar,karides,yengec,ahtapot,deniz salyangozu,vs gibi canlilari yemeye burada alistim ve cok cok begendigim yemekler arasindalar simdi.
    Hatta burada bazi yerlerde timsah eti,maymun eti felanda satiliyor. Kimbilir daha neler neler...Ama kesinlikle deneyebilirim.Ben zaten etobur bir canliyim :D

13. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Mrb.emrah bey gerçekten çok güzel ve farklı kareler yakalamışsınız...herkesin görmek isteyeceği yerlerde yaşıyor ama bir o kadar da memleket özlemi çekiyosunuzdur diye düşünüyorum..Kurbağa olayına gelince bencee denemeyin ama balıkta yem olarak deneyebilirsiniz...:)) devamını bekliyoruz..hoscakalın..

14. alparslan07

alparslan07 izzet

Favori Kamış:
    (Okuma Salina SeaSpin 10-40g)(albastar hera 2811 2.70cm.30-60 gr)(ceboastur pantorga 100g 200g 4.20)
    Favori Makine:
    shimano sahara 3000 fd-spro passion fd 720 & 740-d.a.m 1137 840 quick slr spin 840 fd
    En İyi Avı:
    1430 gr levrek
    Selamlar

güzel bir paylaşım emrah kardeş ellerine sağlık

15. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Valla sevgili Emrah, kurbağanın taliplisi çok olduğuna göre bana da geriye ördek eti ve kızartılmış balık etleri kalıyor napalım artık bununla yetineceğiz :D:D:D

Yahu aç zamanımda bu resimler, of!

Yine de eline sağlık çok hoş görüntülerle süslemişin. İkrama geçti kardeşim. Yeni taşınacağın yerde de bolca balıklar ve resimle bizi şenledirirsin inşallah..

Fotoğraf makinesi konusunu da takma kafana, olmadı site ahalisi aramzda toplayıp sana göndeririz bu resimlerden mahrum kalmamak adına :)

Sana da rasgele güzel insan.

16. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Merhaba.Evet memleket ozmeli tabiiki var :)
    Kurbagaya gelince ; bence denenmesinde bir sakinca yok:)
    Ama balik avindada kullanilabilir hakikaten :)
    Rastgele...

17. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Sagol Abi.Seninde gonlune saglik icten yorumun icin.Rastgele...

18. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    müthiş bir bilgilendirme olmuş..
    çok değişik yerler ve kültürler..
    aslında fırsat ve mali gücün olmalı sırf çikolatalı kaplumbağa yemeye emrah kardeşin yanına gitmeli bi öğleden sonra:)

19. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Rifat Abi samimi yorumun icin tesekkur ederim.
    Abi sende bir avcisin ve bence sende deneyebilirsin kurbagayi ;) :) Baligi,ordegi,vs,,,zaten yersin.Ama kurbagayi da denemekte fayda var.
    Kamera konusuna gelince ; eksik olma Abi :) Su anda aslinda alsam alabilirim, ama biraz bekleyip iyi bir makina almak isterim.
    Rastgele Abim rastgele... ;) :)

20. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Aman usta dur gozunu seveyim.Cikolatali kamlumbaga isi saka :D
    Tesekkurler.Rastgele...

Konu Durumu: