Adana'da tavuklara saldırdığı için av tüfeğiyle vurulan ve yaralı halde ön ayaklarından iple bağlanıp, motosikletle yolda sürüklenen yavru köpek işkenceye dayanamadı. Adana'da bir çiftlikte tavuklara saldırdığı için av tüfeğiyle vurulan ve yaralı halde ön ayaklarından iple bağlanıp, motosikletle yolda sürüklenerek işkence yapılan yavru köpeği, tesadüfen yoldan geçen iş kadını Meliha Tekin’in kurtarma çabası yetmedi. Muğla’dan Adana’ya bir iş görüşmesi için gelen Meliha Tekin’in veterinere götürdüğü yavru köpek, tedavisi mümkün olmayınca acılarına son verilmesi için iğneyle uyutuldu. Meliha Tekin, beraberinde kardeşi Melih Tekin ve arkadaşlarıyla hafif ticari araçla Yumurtalık İlçesi’ne giderken, Ziyanlı Köyü yakınlarında karşı yönden gelen kimliği belirsiz motosikletli bir kişinin ön ayaklarına ip bağladığı yavru köpeği yolda sürüklediğini gördü. Bu manzara karşısında harekete geçen Tekin ve arkadaşları , motosikletli gencin peşine düşüp, durdurdu. Meliha Tekin, hemen yaralı haldeki köpeğin ayaklarına bağlı olan ipi çözüp, kucağına aldı. ’TAVUKLARI YEDİĞİ İÇİN AĞAM VURDU’ Meliha Tekin, bir yandan da motosikletli gencin neden böyle bir vahşet yaptığını sordu. Tekin, "Mobileti kullanan şahıs bir çiftlikte çalıştığını söyleyip, ’Ağam tavuk yediği için köpeği vurdu. Bana da köpeği sürükleyerek, götürüp atmamı istedi’ dedi. Yavru köpeğin tavukları yakalayıp yemesi mümkün değil. Zaten kendisi ancak tavuk büyüklüğünde, nasıl zarar verebilir?" diye tepki gösterdi. Meliha Tekin ve beraberindekiler köpekle ilgilenirken, motosikletli genç kaçıp izini kaybettirdi. Bu arada Tekin’in yavru köpeği kurtarma çabası, beraberindeki arkadaşları tarafından fotoğraflandı , yapılan eziyet belgelendi. İĞNEYLE UYUTULDU Tekin, durumu ağır olan yavru köpeği kurtarabilmek için Yumurtalık Belediyesi Veterineri Abdil Salıç’a götürdü. Veteriner Abdil Salıç, silahla vurulduğu ve yolda sürüklendiği için derin yaraları olan köpeğin kurtarılamayacağını söyledi. Köpeğin acılarına iğneyle uyutularak son verildi. Tekin, yavru köpeğin başına gelenleri, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık’a iletti. Çıtırık, plakası belli olan motosikleti kullanan kişi ile köpeği tüfekle vuran kişinin bulunup, cezalandırılması için harekete geçti. http://turbotuning.gen.tr/habergoster.asp?id=152 Fazla bir yorum yapmaya gerek yok.. Cahil ülkemin cahil insanları..
O insanı ayaklarından bağlayıp , asfalt zeminde aynı şekilde gezdireceksin . Bak o zaman cehalet mehalet kalıyormu..... Bu da aynı şey değil mi diye soran olursa olsun .... O insanı eğitmek gerek diyen de çıkabilir , çıksın ..... Benim vicdanım o insanı eğitmek yerine korkunç acılar yaşatarak başkalarına örnek olmasını istiyor ..... Millet köpekleri , domuzları eğitirken .... Yüzlerce yıldır eğitilememiş benim insanım ve malesef bundan anlıyor ....
yarım saat baktım köpeğin tam olarak nerede olduğunu göremedim,biri bana söylesin yerde yatanmı köpek yoksa motorun üzerindekimi anlaşılmıyor
Yeni yılda en büyük dileğim, bunu yapan kişinin, onu dünyaya getirip insanlıktan mahrum bırakan anne ve babasıyla beraber köpeğe vermiş olduğu acıların katıyla hayatlarına devam etmesi. Cehennemi bu dünyada yaşarlar umarım.
21. yuzyilda Turkiye gercegi... Agalik kurumunun oldugu yerde her turlu vahset olur, aga emredince kullari uygular, uygulamazsa ekmeginden olur, ac kalir... Zavalli hayvancagizi iskence ederek surukleyen emir kuluna da soylenecek cok laf var tabi ama esas kufurun buyugu yavrucagizi av tufegiyle vurup da kuluna "al bunu, gotur, motora baglayip surukle" diye emreden "aga"ya gider... dahasi; agaliga, derebeylige, zorbaliga hala bu devirde izin veren, sozum ona demokrat gecinenler, yoneticiler, sozde aydinlar... tas devrinde yasiyorsak bunun sorumlusu onlardir, bu gercekleri gore gore bundan nemalandigi icin buna goz yumanlardir... Insan olmak icin once birey olmayi ogrenmek zorundayiz... onun tek yolu da agalardan, efendilerden kurtulmaktir... bu da yetmez, kraldan cok kralcilar var bir de, kula kulluk ederek gecimini saglayanlar var... onlarin da koku kazinacak... yoksa bizim normal sartlarda adam olacagimiz filan yok...
o motosikletli adamı arabanın arkasına bağlayıp sürükleyeceksin, bak bakalım nasıl oluyor muş, bir daha böyle bir şey yaparmı.
Genelde motorlu gence tepki var. Halbuki o bir talimatı yerine getiriyor. Belki de başka şansı yok. Öte yandan o köpeğin tavukları öldürmesi mümkün değil diye iyiniyetli hüküm de doğru olmayabilir. Neşeli ve oyuncu olur genç köpekler. Tavukların arasına dalıp kimisi sadece kovalar, kimisi de av güdülerinin esiri olup yakalayarak zarar verir. Bu durumda sahibi ölü-yaralı tavuğu önüne koyup bir temiz döver köpeği ki bir daha yapmasın. Çoğunlukla işe yarar. Yaramazsa o köpek barındırılmaz o köyde. Varsa imkan çok uzak yerlere götürüp bırakırlar, yoksa vururlar. Sahibi vurmazsa komşular tepki gösterir. Köy yerinin gerçekleridir. Ama köylü hayvanını bizden çok sever emin olun. Münferit olaydaki görüntüyü savunmak değil, vesile ile ilgili bir durumu anlatmak istedim.
Bu adam tam işkencelik, cehalet, vahşet ne ararsan var. Ancak bu Türkiye'nin gerçeği falan değil, Canlı canlı balık yiyen, embriyo çorbası yapan veya benzeri olayların yaşandığı bir çok ülke var. Bizim milletimiz karıncayı incitmekten imtina eder, izin almadan bir elmayı bile koparmaz, misafirperverlikte en öndedir. Bu tür olayları yapanlar ise dejenere olmuş, başkalaşmış, yabancılaşmış ve Allah korkusunu yitirmiş olanlar.
Çok acı bir olay. İçim el vermedi fotoğrafa bakmaya ama bu ne yazık ki Türkiye gerçeğinin minicik bir kısmı. Bu ülkede hayvanlara yapılan şeyler, insanların insanlara yaptıklarının yanında devede diken kalır. Kimse darılıp, gücenmesin ama, belki geçmişte değildik ancak ne yazık ki bugün çok barbar bir toplum olup çıktık! Gün geçmiyor ki bir kadın kocası tarafından öldürülmesin, bir taraftar başka bir taraftar tarafından dayak yemesin, trafikte cinayet işlenmesin vs. Eskiden övünç kaynağımız olan değerleri bir bir dizilerin içine, kısa yoldan köşeyi dönme hayallerine, otobüste yer vermemek için uyurmuş gibi numara çekmelerin içine gömdük! Nezaket, zerafet gibi terimleri bir kenara atıp racon kesme, anadolu çocuğu olmak gibi içi boş terimleri hayatımızın felsefesi haline getirerek, bilgi sahibi olanlara inek, fikir sahibi olanlara hoca demeye başlayıp durmadan ilerleyen evrensel zaman içinde geriye doğru gitmeye başladık. Bu daha iyi günlerimiz...
Atla gel be Kerem bolca dertleşelim,bir taraftanda balıkta tutarız,babamızıda ziyaret eder tombul yanaklarından öperiz. Sevgimle kal
Mart ayı olabilir elbet.Ancak birazda trofe avı yapmak istiyorsan,şöyle nisan ortaları daha uygun olacaktır. Sevgile
her gün vox tv de hayvanları izlerim, avrupalı ülkelerde hayvan ambulansları var,sokaklarında başı boş hayvan binde bir olur,biri denk gelir alır evine,avrupalı diyorum,sonradan avrupa ülkesine dahil olanlar hariç.. biz ne biçim bir ülkeyiz,hayvan sevmeyiz,balığın anasını ağlatırız, kediyi köpeği veterinere götürürsün,,buna paramı harcadın diyenlerin sayısı önümde bir dağ mama verirsin bunlara paramı harcıyorsun.. hem hayvan sevmezsiniz hemde hayvanın boğazına gidene karıışırsınız... bunu görünce hayvanlara her gün daha çok yaklaşıyorum.. bu yavru köpeğin ufacık çocukdan ne farkı var....çocuğun hatalarını çocukluğuna verirsin, bunda da aynı durum söz konusu,çocuğu nasıl yetiştiriyorsan bunuda eğitebilirsin, can dostun olur,sen uyurken seni bahçeni gözetler...
Eğer gerçek ise insanlık dışı bir olay ama ben haberi biraz düzmece buldum. Tüfekle vurduracak ağa, bir de süründürecek. Adı üstünde ağa, uğraşır mı bu işlerle Artı tüfekle vurulan el kadar hayvan canlı kalır mı onca süründükten sonra? Kaldı ki motorsikletli eleman poz verir mi ağa korkusundan? Tekin kardeşler yolda araba çarpmış bir köpek bulup üstüne senaryo yazmış olabilirler ki bana daha mantıklı geliyor. Motorun plakası da silinmiş Kaldı ki çocukluğumdan beri bir çok ölen köpek bilirim, yakında bir yere el arabası ile götürülür gömülür. Ağalık sistemine de hayvana eziyete de karşıyım şiddetle karşıyım ama bana inandırıcı gelmedi. Hele ki hayvan koruma derneğinin başındaki abla da bu kumpasın ve prim rantının içindeyse eyvah eyvah... Askerde jandarmaydım neler gördüm neler geçirdim, Jandarma her zaman şüpheli davranmak zorundadır malum Saygılar... Sanki birileri bu işten nemalanmış..
Ağalık sisteminin yok olması , halkın kendine yetmesi , meslek ve irade sahibi olması için 100 yıla yakın bir süre önce köy enstitüleri kuruldu bu memlekette . Ama malesef , malesef ki malesef 10 Kasım 1938 de Ata gitti umutlar bitti .....