Yavru Yayın Balığı Satışı

Konu, 'Genel Konular' kısmında avcı22 tarafından paylaşıldı.

1. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Arkadaşlar geçenlerde bir kaç günlüğüne bir şehre gitmiştim.Orada bir balıkçı tezgahında 6 haziran günü bir tenesi 30 kilo civarı diğerleri 1,5-2,5 kilo arası onlarca yayın balığı satıldığını gördüm.Balıkçıya bunlar nereni balıkları diye sorunca bana bir baraj ismi verdi.İnternetten oranın tarım il müdürlüğü telefonunu bularak kontrol şubesi ile görüştüm.Telefondaki yetkiliye durumu anlatarak bu olayın yürüklükte bulunan tebliğlere aykırı olduğunu söyledim.O bana durumdan haberdar olduklarını,ama ilgili dükkanın sattıkları yayınların çiftlik yayını olduğu,kendilerine irsaliye verdiklerini söyledi.Ama yine inceleteceğini ifade etti.Ben tekrar balıkçıya giderek balıkların nereden geldiğini söylediğimde baraj balığı olduğunu ifade etti.

1-Türkiye de yayın balığı çiftliği var mı?

2-Farzedelim çiftlik balığı,yavru yayın balıklarının satışı yasal mı?

2. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Diyelim ki çiftlik balığı,
    Hangi çiftlikten?
    Çiftlik üretim ve satışı ile stokları kontrol ediliyor mu?
    Vs.VS.Vs.

Aslında basit bir inceleme ile irsaliyenin gerçekliği de ortaya çıkar, hangi çiftlik (?) ise, balıkları karşılaştırırsın...

Ticarilerin aldıkları bir irsaliye/fatura ile bazen bir hafta aynı balığı sattığı ve her kontrolde çiftlik balığı olduğunu belgelediği her zaman karşılaşılan bir durum...

3. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    İnternetten araştırıyorum Türkiye de yayın balığı çiftliği hala bulamadım.Sadece 1 Polonya sitesi denk geldi.

4. AHAKANC

AHAKANC Ali Hakan Ceylan

Bir çok yerde , yayın balığının da üretildiği kayıtlı olmayan çiftlikler var. Bursa bölgesinde de satılıyor malesef. Yavrusuda satılıyor bebeğide...Malesef böyle...
    Satıcının baraj ismi vermeside çiftlik balıklarının lezzetsiz olduğu için talep görmemeleri...

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Evet kayıtlı olarak yok ama arkadaşımızın dediği gibi illeğal kayıt dışı kontrolsüz vs biryerlerde üretiliyorsa..zaten sakıncalıdır.. aslında bu çok hassas konu ..:(

6. haicker

haicker mustafa

Arkadaşım iyi incelersen Türkiyede Yayın balığı üreten yerler var.

Hatta Tarım bakanlığının 2 tesisi de üretip doğaya salıyor. ben de üretiyorum.
    ürtmek isteyene yollar açık. yeterki üretici olalım. Katliamcı değil.