Merhabalar...SİzE birseyler sormak istıyorum. Bir yerde çinekop yavrusu varsa çinekopta var olmak zorunda mıdır? kıyıdaki bir Kefal sürüsünün icerisinde kofana dolaşıyor.Bu kofana nasıl tutulabilir?
Bir yerde yaprak (çinekop yavrusu ) ve çinekop varsa yavru olan diğerinin midesinde var olur. Kefallerin içine kofana girdimi kefaller rus su revüsüne taş çıkartan haraketlerle uzar gider. Ama illede var diyorsan o kadar canlı balığın içinde onu kolay kandıramazsın belki sahte sert balıklarla.
Ya çok büyük ve ağır başlı bir balık süreklı kefallerin arasında dolaşıyordu.Abinın biri kofanadır dedi.Bir kefali kafa darbesiyle indırmisti böyle bi balık felan dedi de ben de sizin gibi düşündüm a sormak istedim
yavru-yetişkin ilişkisi nasıldır/nedir? Güzel soru ancak idk Çinekop = yavru Çinekop yavrusu da = yavru Çinekop ve çinekop yavrusu hangi balığın yavruları? lüfer balığının. Lüfer = yetişkin Kofana ise, azman yetişkin; lüferin azmanı Benim bildiğim bu.
Nuri abi allah ne yapmasın Kendimi felsefe dersinde sandım okulda.Sorunun sorusu felan ..Başka dersten çekmediğim kadar çektiğim ders... Yani sorum ise yaprak çinekop olan yerde iri çinekop veya lüferde olabilir mi
Çinekopun yavrusu olmaz. Teknik olarak, büyük lüfer, küçük lüferi yer. Yani büyük çinekop, küçük çinekopu yiyecektir. Lüfer sarıkanatı, kofana lüferi gibi. Ama kofanalar ve büyükleri, ufak yemleri daha çok sever, lüferleri değilde, küçük kıraçaları filan büsbütün yutmayı tercih eder.
yavru büyüğü tehlike olarak görecektir yetişkinde yavruyu yem olarak görecektir sonucta tek turden bahsetmiyoruz milyonlarca tür var herbiri herbirinin avcısı yada avı. elbette av olan tedbirini alacak bu devirde babana bile güvenmeyeceksin felsefesi denizlerde oldum olası var olan bir gelenek diye düsünüyorum kendi yavrusunu yiyen balık türü cok var.
Arkadaşlar çinekoplar yumurtadan çıktıkları yerlerde mi yaşarlar yani Bunu sormak istiyorum aslında..Bu çinekoplar havadan inmedi ya
En fazla 3-4 cm olana kadar öyle olur. O zaman kadar plankton yerler. Daha sonra sürüler halinde gezmeye başlarlar. Lüferin olabileceği her yerde, ne bulsalar yemeye uğraşarak, avcı balıklardan kaçarak büyümeye çalışırlar. Ve bu durum, ölene kadar sürer. 5-6 kg'luk kocaman canavar sırtıkaraları gözümün önünde çevirip yemişlerdi makolar. Biraz büyük olmak, hayatta kalmaya yetmiyor denizde.
teşekkürler ustam... yaz ayının sonunda bu canlılardan bıkmıştm.resmen yem suya düşmeden havada atlıyorlardı.Bu yüzden yaprak kurşun takıyordum ağır.bu seferde dipte yengeçler ve kaya balıkları bu seferde yemı yok ediyorlardı.Bu balık ne zaman yumurta döküyor ki?