Abilerim kardeşlerim 3 senedir yay ile balıkçılıkla uğraşıyorum fakat önceki makaralı yayımı presletirken fazla güçten kırıldı bunun üzerine bende makarasız (recurve) bir yay aldım ve olta bağlama aparatı edindim benim için 1-Makul 2-Misinayı hızlı salabilen ( Okun çıkışında misinanın takılmaması gerek ) 3-Dayanıklı,6 kg ye kadarki balıkları zorlanmadan çekebilmesi gerek bir makine önerebilirmisiniz acaba Saygılar.
Bu forum ilk defa bir Bowfisher görüyor sanırım. Siz de çok doğalmış gibi her türlü sorunuzu sormuşsunuz . Cevap alabileceğinizi sanmıyorum. Türkiye'de Bowfishing yapmaya uygun çevreler var mıymış ki?
Aslında bowfisher sayısı ülkemizde az değil yaban tv ye sürekli videolar paylaşılıyor şile taraflarındaki derelerde özellikle israil sazanları aşırı yüzeyde dolanıyor o yüzden yapılabiliyor Özkan ağabey 3 senedir bu işi yapıyorum artık gerçektende sevda haline geldi sadece önceki yayım kırıldığı için makaralı yerine recurve platformuna geçtim bırakmam gerçekten imkansız gibi
şu ana kadar youtubede tek bir tane gördüm fakat yaban tvde ara sıra denk gelebilirsin Mustafa ağabey http://www.youtube.com/watch?v=TwTzy6utGJU
Berk video için teşekkür ederim ancak bu bir İsrail Sazanı değil. Adam el kadar pullu sazanı katletti...
Evet mustafa ağabey videodaki balığın israil sazanı olmadığını bende farkettim fakat video bingölde ben şilede avlanıyorum birdahaki avımda fotoğrafları çekerim kefal veya israil sazanları dışındaki balıkları avlamamaya özen gösteriyorum zaten avlanmaya pek elverişli değil bu hayvanlar özellikle diğer sazan türleri bizim burada bu kadar azalmışken
Berkcim sitemizde bu iştirake kafa yoran olduğunu pek sanmıyorum o yüzden ses çıkmıyordur. reeling reeling genelde sarmayı tercih ediyoruz reeling reeling
Hayır özkan ağabey yay için özel değil normal olta makinelerinden sadece yazdığım kriterlere uygun bir makine arıyorum
Olta makinesini nereye takacaksınız ki? Yurt dışında makine ile kullanımı hakkında bilgi verebilir misiniz. Surf makarası gibi geniş, spin makine kadar hafif, jig makinesi gibi yüksek devirli bir alet geçiyor aklımdan ama, yüksek devir olmasa da olur yavaş sarsa da sorun olmaz diye düşünüyorum. Ekleme Bu tarz resimler buldum ama bu tipte kaliteli makine ülkemizde yoktur. Kafası kapalı olan bu makineler çocuk olta setleri v.b. basit takımlarda oluyor genelde.
Yavaş sarımı pek sorun olmaz gibi makinayı resimde yayın üzerindeki mavi aparata bağlanıyor erkan ağabeyim tavsiyeni merakla bekliyorum
Normal kamışın makine yatağı kısmını keserek yay gövdesine monte edenler olmuş. Ama makineleri kısa kollu ve çift kollu. Buna en yakın makineler çift kollu spin makineler olur sanırım. Çift kollu ve kolları görece olarak kısa makine örneği. Shimano Exage 3000S RCDH Bu makinenin kollarını eğer şöyle bir baitcasting makinenin kolları ile değiştirsen, güçten kaybedersin ama benzetmiş olursun yurtdışındaki ürünlere Peki bu kadar uğraşmaya değer mi? Değmez bence Yurdışından o makinelerden bir tane getirtirsin olur biter, hatta plastik ve gövdeye tam monte gibi duranları var. Gece gece beni de merak ettirdin bu konuda
Erkan abi ne yaptın yurtdışından getirtmek falan o beni aşar http://www.okculuk.com/pinfo.asp?pid=577 Olta bağlama aparatı bu yani oltaya bağlar gibi makineyi bağlayabilirsin Benim istediğim makine misinayı hızla boşaltabilmeli malum okun yaydan çıkış hızı çok yüksek aynı zamanda dayanıklı olmalı ok balığa çarptığı anda hayvan ani bir şok yaşar buna bağlı olaraktan zıplar bundan dolayı zarar görmemeli
Mustafa beni aştı konu Bizim makinelerden kullanırsan zaten sarmada sorun yaşarsın. Normalde açık makaralı olta makinelerine kamıştaki klavuzlar ile geliyor misana. Balık hoplasa da zıplasa da klavuzdan geçerek düzgün sarılıyor. Yay ile attın, balık hoplamaya zıplamaya başladı... Hem sarmaya çalışacaksın, hem de yayı düzgün tutmaya çalışacaksın. Klavuz da yok, boşluk olursa misinada makara yerine gövdeye sarar dolaşır. Onun için kapalı kafalı makara kullanıyorlar yurtdışında bence.
Yurtdışında turnuvalarda pendulum casting diye bir atış yaparken çıkrık tipi bir makina kullanıyorlardı. en uygun onlar olabilir atarken mesafe de düşmez. Çünkü 200m gibi mesafelere atarken o makinaları kullanıyorlar.
Erkan abi hiç makarasız yayla avlanmadım hep makaralıydı yayım ama kırılınca ucuz olan makarasız platformuna geçtim hem yayı düz tutmak hemde sarmak diyince o zaman olabildiğine küçük kafa bir makine olması gerek değilmi
abicim benim merak ettiğim şu, balık avlayabilmek için balığı görmek gerekiyor, hadi gördük uzak mesafeden vurabilmek için en azından 20-30 cm civarında olmalı diye düşünüyorum. ayrıca, suyun içindeki nesnelerin yada cisimlerin ışık kırılmasından kaynaklı olarak hedeflediğiniz noktadan farlı bir yerde görünmeside olağan bir durum bunları nasıl çözümlediniz,
Aslinda belirli bir taktigi yok gibi bence ben 1 seneye yakin surede alistim zamanla icgudu oluyor aslinda