Yay şeklinde av gereci

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında islex tarafından paylaşıldı.

1. islex

islex serkan işlek

Favori Kamış:
    Lineaeffe Bıg Fısh 360cm
    Favori Makine:
    OKUMA LONBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Akbalık 1045 gr.
    arkadaşlar dün sazan için av marketinde alış veriş yaparken yay şeklinde bir av gereçi denk geldi. Bundan 2-3 tane aldım yalnız av için ahlaklı olup olmadığı konusunda bazı şüphelere kapıldım ve şu anda kullanmıyorum. Yayın içini hamurla doldurup iğneyi içine gizmemi söyledi ordaki adam. elbette yakala-bırak şeklinde avlanıp en fazla 1 2 tane balığı alıkoyacağız ama bu şekilde yakalarsak balığı geri veremeyiz suya çünkü ölümcül yara alabilir ve limit altı olursa vicdan azabı duyarım. Siz ne dersiniz bu konuyla alakalı? Balığın alacağı yaralar ve aparatın etik olup olmaması konusunda fikirlerinizi bekliyorum.

2. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Yayın içine degil abim yaya sadece hamur takıyorsun igne sayısınıda mümkün m mertebe 2 tane yap öyle 4-6 igneli olmasın ignelerede mısır yada hamur takman lazım ha bu arada igneler kesinlikle büyük olmalı yavru balıkları avlamamalı bu yöntem normal şartlarda yemleme olarak kullanılan bir yöntem olup balık ekmegin büyük olması ve uzaktanda fark edilebilir olması nedeni ile kolay oltaya geliyor
    hedef balıgın büyük balık ise bu olta tam senlik olur trıviri kadar zararlı degil etik mi degilmi sorusuna cevabım igne sayısı ve igne boyutu çok önemli bunlara uyarsanız etik bir avcı
    ürün içinde kurşun olmayanları alın dogayı kirletmesin misinada en az 60 ve üzerini kullanın

3. islex

islex serkan işlek

Favori Kamış:
    Lineaeffe Bıg Fısh 360cm
    Favori Makine:
    OKUMA LONBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Akbalık 1045 gr.
    verdiginiz yararli bilgi icin tesekkur ederim. Yarin gece deneyerek raporlarimi paylasacagim ins.

4. BGundoner

BGundoner Batuhan Gündöner

Favori Kamış:
    Savage Gear XLNT 240 Savage Gear LRF 210
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30S
    Linki varmıdır ?