Yayın avcılıgı hakkında

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında renzoR tarafından paylaşıldı.

  1. renzoR

    renzoR Efe

    Mesajlar:
    1
    Şehir:
    kütahya
    Merhabalar bulunduğumuz bölgedeki akarsuda oldukça bol miktarda yayın bulunmakta. Gündüz vakti kasma, bıyıklı, sarı vs. gibi bir çok balık tutuyoruz ancak gecenin karanlığında sadece büyük, kiloluk bıyıklılar ve malesef küçük yayın haricinde hiç bir balık gelmiyor. Her gittiğimde en az 6-7 tane küçük yayın tutuyorum. (en fazlası yarım kilo gelir.) haliyle geri salıyorum. Su, şu sıralar azalmış durumda baraj yapmaları nedeniyle. Bu durum balık verimini oldukça fazla bir şekilde arttırdı. Ama hala metrelerce derin yerler var. Oldukça büyük ve kiloluk yayınlar tutanları sık olmasada görüp, duyuyoruz. Sıkıntı şurda küçük yayınları tutup atıyoruz ama büyükler neden gelmiyor veya nasıl tutmalıyız? genellikle ciğer veya solucan kullanıyoruz.Canlı yem bir sefer denedim küçük fare ile. ancak verimli sonuç alamadım. Yayın için çok fazlamı beklemek gerekiyor? Nasıl bi taktik uygulamalıyız. Küçük yayınların çok fazla olması büyük yayın gelmemesinde etken olabilir mi acaba?
     
  2. sazan_kolik

    sazan_kolik saffet

    Mesajlar:
    250
    Şehir:
    izmir
    Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    avlandıgın yerde cok büyük boy degil orta büyüklükte ve ortaboydan kücüge dogru kurbaya yakala bir dene bakalım yayın balıgı kendi yavrusunuda yer diye biliyorum genelde akarsularda hızlı akıntının oldugu yerden sonra durgunlasan yerleri dene akarsuda dönemec yapan yani virajlı olan durgun suların oldugu yerleri dene su kenarı agaclıksa sögüt agacı falan varsa suyun icine yatmis suyu durgunlastırmıs dalları varsa genelde o dalların ceverine yakınana at oltanı bunu nasıl anlarsın akarsularda hızlı akıntıdan sonra suyun durgunlastıgı yerler vardır hızlı akıntıların getirdigi dal gibi agac kabugu gibi yada cevrede avlalanların attıgı pislikler suyun onunü kesmis agac dallarında yıgıntı yapar buradan tarif edemiyorum ben dalaman cayında yayınları genelde busekilde yerde bulurdum söyle söyleyeyim akıntıdan sonraki durgun bir yer sec suyun yuzeyinde biriken en pislikli yerleri dene akıntının getirdigi pislikler genelde durgun bir yerde birikir o pisliklerin biriktigi yerleri dene varsa tabi oyle bir yer avlandıgın yerin etrafı agaclıksa mutlaka vardır tarif ettigim gibi yerler kurbaga dene kurbaganın boyutunuda soyledim cokta kücük takma budefa kücük yayınlarda gelir kücük yayınların alamayacagı sekilde tak.yayın balıgı kendi yavrusunuda yerdememdeki amac buyuk yayın varsa kücükler pek ortalıkta görünmez anlatabildimmi kücük yayınlar tutuyorsan büyükler başkayerde demektir.
     
    Son düzenleme: 9 Temmuz 2011
  3. shatin

    shatin mErt

    Yaş:
    41
    Mesajlar:
    1.231
    Şehir:
    Edirne
    En İyi Avı:
    :)
    Gece ay ışığı olmıycak, kesinlikle ses yapılmıycak, oltaların başında değilde zil senini duyabiliceğin bir mesafede durulucak. danabursu, sülük, kuzu ciyeri, büyük parmak kalınlığında solucan, canlı balık ve kurbağa güzel avlar verir. yayın balığı gündüz derin sularda gece ise daha sığlarda avlanır o yüzden gece derinde aramamak lazım balığı. yemin canlı olmasıda çok önemli ne kadar hareketli olursa balığın vurma şansıda bi o kadar yüksek olur. rastgele..
     
  4. HAKANBAHAR

    HAKANBAHAR HAKAN BAHAR

    Yaş:
    45
    Mesajlar:
    50
    Şehir:
    BURSA
    Gelir Onlar Gelir

    Siz avlanırken nasıl bir metod kullanıyorsunuz iğneniz kaç numara avlandığınız yerin derinliği nedir bunlardan bahsederseniz daha iyi yardımcı olabiliriz sanırım.
     
  5. savas_ankara

    savas_ankara Savaş YILDIZ

    Mesajlar:
    137
    Şehir:
    ANKARA
    Favori Kamış:
    Remixon dolgu 230 cm, iki parça
    Favori Makine:
    Remixon Sunny 6000
    En İyi Avı:
    Yayın balığı, 3 kg (75 cm)
    reeling shock mrsparkle

    Merhaba yayın sever arkadaşlar,

    Konu başlığını görünce Kızılırmak’ ta Yayın balığı yakalamak için çok zaman geçiren biri olarak naçizane bilgilerimi sizlerle paylaşmak istedim.

    Kızılırmak’ ta da bolca yayın balığı var, ufak olanlar biraz daha saf olduklarından özellikle kullanılan takım ve yem küçükse oltaya vurmaları daha kolay oluyor.

    Geçen haftaki avımda da ufak yayınlar yakaladım ve küçük oluklarından suya geri saldım http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=41133

    Olta avcılığı ile büyük bir yayın balığı yakalamak için en iyisi gece olta bağlayarak avlanmaktır. Bu balıklar genelde suyun dönenge yaptığı kuytu, akıntının az olduğu ve ağaç köklerinin diplerine yakın derin yerlere beklerler, onun için olta atarken böyle yerleri bulmak lazım.
    Takım olarak hedeflediğiniz balık büyük olduğundan “80 lik veya 100 lük” misina ve "büyük, kolayca eğilmeyen çelik kancalar" kullanarak, sülük ve solucan için dip oltası veya canlı balık için şamandıralı oltaları akşamüzeri güneş batmadan bağlayıp, sabaha kadar bekletmek gerekir.

    Bahsettiğim yerlere olta atarken misinanın gerektiğinden fazla boş bırakılmaması gerekiyor, çünkü yayınlar oltaya takıldığını anladığı anda boşluk varsa oltadan kurtulmak için dipte çalı, ağaç, v.b. ne varsa oltanızı dolaştırırlar ve oltanızdaki balığı çekseniz de kıyıya getiremezseniz. Bunun yanında oltaları kopmaması için düğüm atılmadan sağlamca sabitlemek gerekir, eğer oltalara yakın bir yerde bekleyecekseniz birer tane zil takabilirsiniz.

    Yem olarak “Balık” kullanabilirsiniz, balığın sırt yüzgecinin altından bir yandan öbür yana doğru bir kanca geçirin ve kancayı geçirirken balığın hayati organlarına zarar vermeden geçirmeye dikkat edin, böylece daha uzun süre yaşamasını sağlarsınız.

    “Sülük” kullanabilirsiniz, sülükler en verimli yemlerden biridir, solucanlara nazaran sülüklerin derisi kalın ve sağlam olduğundan ufak balıkların onu kancadan alması daha zordur ve yayın balıklarının en sevdiği yemlerden biridir. Sülükleri kancaya takarken boyutuna göre 3-4 tanesini bir kaç yerinden geçirip bir kancaya takarak daha iri bir yem elde edersiniz ve daha güzel sonuç verir.

    “Solucan” kullanabilirsiniz, fakat solucanın kancada kalma ömrü pek uzun olmuyor, küçük balıklar solucanı tırtıkladığı için 10-15 dakikada kancada bir şey kalmıyor, arkadaşların da bahsettiği gibi çok büyük solucanlar var, fakat onları da bulmak mesele, benim bildiğim bu büyüklükte solucanlar, pulluk ile tarla sürerken çıkardı, 20 cm boyunda olurdu, onlardan bulabilirseniz çok güzel olur.

    Umarım verdiğim bilgiler faydalı olur, bol şanslar….