OLTA YAPIMI...Birinci Aşama..... Canlı Ördeğin iki kanadı ilkönce kanat dibinden birbirin bağladılar daha sonra Fabrikada yapmış oldukları 10 , 15cm büyüklüğünde halkalı iğnelerden her ördeğe 5şer veya 6şar adet ördeğe saplanıp rahatsız etmeyecek şekliyle (Kıbrıs oltasına benzer) sardılar. Daha sonra çamaşır ipini iki kanadı bağlanmış ördeğe bağlı kancalara sabitleyip hava aydınlıkken Üzerinde kancalarla donatılmış ördekleri tespit ettikleri 15 , 20 metre ileri bir noktaya bir ağırlıkla sabitlediler. Suyu bulmuş ördekler bir ayağından dip ağırlığına bağlı ipin müsade ettiği kadar yüzerlerken diğer düzenek kurulma aşamasına başladılar. İkinci Aşama...... Bilek kalınlığında birmetre uzunluğunda bir kazığı toprağa sağlamca çaktılar ve asıl bedenden 15 metre kalama vererek bağladılar parmak kalınlığında başka bir dalıda toprağa sokup kalama olarak bırakılan ipin boşluğunu alarak sabitledikten sonra bir uçurta ipinide o ince dala bağlayıp kıyıdan uzakça biryere (Kamp alanımıza yakın) hazırlanmış bulunan yumruk büyüklüğünde keçi çanlarına bağlayarak olayı sonlandırdılar.
hey gidi hey eskilerden bende dinledim böle hikayeler ama yakın zamanda hiç duymadım paylaşım için teşekkürler
Maşallah sene 69 ördekle yayın avı bravo ne balıklar varmış zamanında. Demekki 20'li senelerde orada keçi yada koyunla yayın avlanıyor olmalı
Teşekkürler kardeşim. Flazer kardeşim vallahi doğru diyorum Hikaye falan değil Eskiler daha büyük balıklar avlıyorlarmış Ama büyük ihtimalle çevre kirliliği Köylerde Koyun ve keçi leşiyle Azman yayın balığı tutulduğunu duydum: Ben görerek bu olayı yaşadım.Bu yönden şanslıyım Namık valla polemiklik birşey yok
Hiç aklıma gelmemişti google gezerken aklıma geldi bende paylaştım Ama altan üsten kırptım herhangi bir polemik doğmaması için sadece olta yapım kısmını bıraktım.Anlıyacağın kompozisyon kısmını sildim.Eeee size İst/Çakarda 22 adet kofana Beşiktaş/Şerefstadında (Çırağan) Kurşun yünlüyle yakaladığım sivri ve zindandelenleri anlattımya zamanla diğerlerinide anlatırım