yayın avı hakkında...

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında mavi tarafından paylaşıldı.

1. mavi

mavi selçuk sünbül

bütün balıkçı dostların avı kazasız belasız ve bereketli olması dileğiyle...

öncelikle bu siteye yeni üye olmuş birisi olarak yaklaşık 30 yıldır yapmakta olduğum tatlısu ve deniz balıkçılığı ile ilgilitecrübelerimi bilgilerimi paylaşmak istedim.

öncelikli balık tercihlerim arasında benekli alabalık ve yayın birinci sırayı almaktadır..

yayın için her yıl bir kez uzakdoğu dediğimiz :) (kızılırmak boyları) sefere çıkar muhtelif yerlerde birkaçgün avlanır ve bursaya dinlenmiş olarak döneriz.

resimde gördüğünüz uzun uğraşların sonundaki bir balık olup bereketli bir günün en iri balığıdır. yayın avında genellikle sülük ve ağır dip oltaları ile gece avlanarak ( özellikle akşam ezanı ile yatsı ezanı arası )yayın balığı tutmaktayız.

alabalıkta ise tek favorim solucan olup onun avlanma şekillerinide bilahere konuşuruz .

şimdilik rasgele sevgili balık dostları.

2. karam66

karam66 bulent

Favori Kamış:
    surf 4200 carbon
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    zargana
    resimleri ben göremedim arkadaşim :(

3. mavi

mavi selçuk sünbül

aktaramadım beceremedim profilimde var oradan görebilirsiniz...

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Selçuk abi merhabalar, aramıza hoş geldiniz.

Alabalık avlama yöntemlerini bilahare konuşabiliriz ancak, öncesinde, Amatör Balıkçılığı düzenleyen ve şu an yürülükte olan 2/2 nolu Tebliğde yapılan son değişikliğe göre yem hususunda bir hatırlatma yapmak gerekir diye düşündüm.

Selamlar, tadında avlara...:)

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
    Yöntem ve Sınırlamalar

İçsularda amatör avcılık

(5) Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir. Göllerde yapılacak alabalık avcılığında ise kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir.

Son düzenleme: 2 Ekim 2009
  5. mavi

mavi selçuk sünbül

çok teşekkür ederim bunu bilmemekle beraber itiraf etmelimki sanki soluğumu kestin,çünkü ben kırmızılar olmadan yaşayamam inanın,ama kanun ve sirkülere uymanın sürdürülebilir balıkçılık için şart olduğunun bilincinde bir çözüm bulmalıyım...

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Alabalık sevdası, ahh alabalık sevdası. Bilirim, insanın soluğunu keser, o ne yaman sevdadır.:)

Alabalığa duyulan özlemin vuslata ermesi, ille de doğal yem ile olmak zorunda değil ki güzel abicim. Üzülme, bilakis sevin zira, bu uygulama sürdürülebilir avcılık ve avlakların korunması adına kayıt altına alınmıştır. Yani; Sen, ben ya da bir başka sevdalı, yapay yemlerle (kelebek, kaşık, v.b) ve sezonunda (1 Ekim-31 Mart arası yasak dönem)daha güzel alalar yakalasın diye. :) ;)

Son düzenleme: 2 Ekim 2009
  7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hayırlı olsun, muhteşem bir yayın. Hikayesi olsa da, dinlesek.:)

8. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Tebrıkler aramıza hosgeldın super gorunuyor:)

9. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Selçuk abi hoşgeldin,

Abi one öyle??? Profildeki fotoğraf biraz küçük, balık mı? ağaç gövdesi mi abi o???

Eğer balıksa tebliğe aykırı abi, 5 kilodan fazla :D

Ellerine kollarına sağlık abicim,

Avların daim olsun

10. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Helal olsun harika yayın :)

11. mavi

mavi selçuk sünbül

teşekkür ederim daha çok daha büyüklerini siz tutarsınız umarım.

12. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Selcuk Abi, süper bi av, keyfi de yüzünüzden okunuyor :) Tebrikler..

13. mavi

mavi selçuk sünbül

merhaba,

her yıl gittiğimiz uzakdoğu:p seferimizi (kızılırmak)bu yılda tamamlamak için yola bursadan çıktığımızda çıktığımızda sabah saat 9 sıraları idi çünkü avlağa nehire varmak yaklaşık bursadan 8 saat sürmekte yeri bulmak yerleşmek vs.işler de 2 saat sürse 10 saat yani ideal zaman olan saat 7 sularında yerimize varmış ve oltalarımızı atmaya başlamıştık.Yayın avı bildiğiniz üzere gece ve çok sessiz ortamda canlı yemle yapılan bir avcılıktır.Hatta birçok zaman sigaralarımızı yakarken bile ışığı nehire vermemeye özen gösteririz.Favori yerlerimizi tespit edip(her zaman yaptığımız gibi) 20 kadar oltamızı ağaç dallarına bağlayarak bıraktık (60-70 lik misine 5-6 no iğne)sonrasındada el kamışlarımızle belirlediğimiz yerlerde beklemeye başladık.Hava durumu çok müsait su çok güzeldi (bunlardan birisi olmazsa randıman çok düşüyor)ay ışığıda yok ve zifiri karanlık,tabii biz el oltamıza büyük balık gelmesini istemeyiz bağlama oltalara gelmesini bekleriz.çünkü bu büyüklükteki balıkları el oltasıyla almak imkansız gibidir yakalandığını anladığında yayın delirir ve onu durdurmak imkansız hale gelir.Beklerken (inanın şimdi bile ellerim titriyor )gücü tarifsiz bir balık oltayı alıp gitmeye başladı ama durdurmak yavaşlatmak mümkün değil son bir hamle ile misinadan tuttum o zaman ucundakinin gücünü daha net anladım tarifsiz bir güç hiç beni takmadı ve aynı hızla devam edip 70lik misinayı pamuk ip gibi kopardı....

Bu anlar bu resimdeki balığın yanında çok daha önemli resimdeki balık kaçırdığımın amortisi...............

hoşçakalın...

oltayı gücü tarifsiz bir varlık alıp gitmeye başladı(elimdeki kamışı)

Son düzenleme: 3 Ekim 2009
  14. mavi

mavi selçuk sünbül

güzel tespit etmişsin kardeşim biz balıkçıların balık yakaladıktan sonraki yüz ifadesi mutluluk kelimesinin resmi adeta.....

daha büyüklerini tutmanız dileğiyle...

15. mavi

mavi selçuk sünbül

Yorulmayı göze alırsanız sağ olursak 2010 seferine dahil olur benzerlerini yakalama şansımız olabilir eğer isterseniz...

16. mavi

mavi selçuk sünbül

bol şansınız kazasız belasız avlarınız olsun belki bir gün benzer heyecanları yaşarız umarım daha büyüklerini tutmanız dileğiyle

17. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Selçuk abi 5 kişi vardınız heralde 20 olta için değil mi ?

18. mavi

mavi selçuk sünbül

merhaba 20 olta için 4 kişi idik ama aslında bu oltaları gezen ve yemleyen 2 kişi idik.

19. SELÇUK KAYA

SELÇUK KAYA SELÇUK KAYA

sayın @ mavi...

alabalık avı konusunda ne düşünürsün bilmiyorum ama bursada avlanabileceğimiz yerler konusunda bilgi ve birikimlerinden faydalanmak isterim...

20. mavi

mavi selçuk sünbül

alabalık çocukluğum gençliğim ve şu anki yaşımın rengidir onun yanında yayının sazanın karagöz mercanın lafı bile olmaz bu uzun mesele bu civarlar belkide türkiyenin en güzel alabalıklarının mersı idi padişahların alabalıkları buradan giderdi ama artık tuhaf şekilde balığı bitirdik diyebilirim her pazar uludağın eteklerinde onlarca balıkçı onlarca dere kesen köylü onlarca serpmeci gece avlanan gündüz avlanan yani dostum bu taraftan hayır yok...