Yayın Avına En Eygun Misina Hangisidir.

Konu, 'Misinalar' kısmında akkalp tarafından paylaşıldı.

1. akkalp

akkalp Hasan Hüseyin

Arkaradaşlar yayın avında kullanabileceğim en uygun misina hangisi acaba. Kaçlık ve rengi ne olmalı yardım ederseniz sevinirim...

2. goksungokhan

goksungokhan Goksun Gokhan Kaynak

En İyi Avı:
    dorado 4.3 kg., barracuda 3.4 kg., kedi baligi 3.3 kg.
    Hedef balik kilosuna gore degissede 0.50 mm yada 0.60 mm koyu kahverengimsi renk misina gider bence. 0.25 mm. kullandim 2 defa koptu zamaninda.

3. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    0.60 lık misina veya 0.40lık ip misina olur

4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Hasan Bey Öncelikle foruma hoşgeldiniz.

Tanışalım başlığı altında bir konu açarsanız daha sıcak bir yaklaşım olur. Paylaşımlarda da katkısı olur.

Yayın konusunda çok tecrübeli değilim ama gözlemlediğim kadarıyla misina kalınlığı yayının avlandığı bölge göl akarsu vs ve bölgede çıkan yayın boylarıyla alakalıdır sanıyorum. Göl yayınları akarsu yayınlarına göre daha az dirençli oluyorlar. Son zamanlarda yeni nesil japon malı misinalar inceliklerine göre yüksek çekerleriyle öne çıkıyorlar. 040lık bir japon misinası otra boy yayın avları için yeterlidir düşüncesindeyim. Avlakta iri yayınlar görülüyorsa 060 lık denenebilir.

Renk tercihinde yayının genellikle akşamları veya geceleri av yaptığını dikkate alırsak ve yayının zayıf bir görme organının olduğunu da düşünürsek çok önemli olmadığını varsayabiliriz. İllaki denencekse koyu mavi ve gri renkleri öneririm.

Örnek olarak aşağıdaki linki verebilirim.

http://www.avmarketi.com/asp/product/11312/Nippon-0-45-mm-100-Metre-Gri-Misina

5. akkalp

akkalp Hasan Hüseyin

ilginiz için teşekkür ederim...