Geçtiğimiz yaz gü yayın avına gittik kardeşim ve avcı bir abimle.Dedikki yayınları atarız onları beklerken de sazan bekleriz.Oltaları attık bekle bekle sazandan tık yok.. En sonunda sazandan vazgeçtik yayına döndük baktık yayından da tık yok... Balıktan bıkacak kadar çok bekledik ve sonra vazgeçtik...Gitmeye karar verdik.Ama dedikki gece için bir iki yayın oltası bırakalım... Neyse attık kurbağalı yayın oltalarımızı ve sabah gelip çekmeye karar verdik... Sabah 6 da kalktık, heyecanla yoldayız...Geldik oltanın başına kurbağamız batmış; İşte yayın geliyo dedik.Çekerken hafif suyun üstüne geldi yayına benzettik seviniyoruz...Bir yandan da kuşlar başımızın etini yiyor.Neyse çektik bir baktık tanımlayamadığımız bir balık... Sonra bunun kasna olduğunu öğrendik ve yine de boş dönmediğimiz için çok mutlu olduk.Ve hayatımda ilk defa kurbağayla yayın dışında bir balık tuttum... Ve resimler..
Kasnakcılığı bir tarafa bırakıp bu güzel ırmakta,spin kamışla uygun suni yemlerle avlanırsan sanırım tuttuğundanda iri kasnalar yakalarsın. Yemli takımlarını bırakıp beklediğin zaman içersinde bir taraftanda böyle avlanırsan hem daha iyi vakit geçer.
Mesajımı bir daha okudum da, yanlış olmuş kutlamayı unutmuşum. Tebrikler kardeşim. İnşallah arzuladığın sazanları, yayınları da tutarsın.
çok tesekkurler kasnakciligi dahacok seviyorum ve yayin gelse igne ona da yeterdi cunku igne zaten yayin ignesiydi..