Yayın balığı için sahte slikon DANABURNU sizce iş görürmü?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında polist26 tarafından paylaşıldı.

1. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Merhaba, sevgili balık dostları; Sizce resimde görmüş olduğunuz silikon danaburnu yayın balığı avında iş yaparmı? Üstünde ve altında kanca delikleri mevcut , baş kısmından girip kuyruk kısmından iğne çıkıyor..Uzunluğu 5 cm...Bir kaç fotosunu çektim..görüşlerinizi bekliyorum?Teşekkürler...

Uploaded with ImageShack.us

2. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Ben başarılı olacağını zannetmem. Zira yayın görme yeteneği çok zayıf bir balık. Koklayarak ya da titreşimleri algılayarak avlanır. Özellikle sudaki titreşimleri algılama yeteneği çok gelişmitir. Bu da demek oluyor ki canlı yemle avlanma şansınız varsa mutlaka denemelisiniz. Kurbağa, Fare gibi yemleri tercih edebilirsiniz.

3. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    Heleki bu mevsimde Canlı danaburnu ve sülükle bile yakalanmıyo bence sahtesi hiç iş yapmaz.Çünkü yayın TİTREŞİMLERE reaksiyon gösteren bir balıktır.Sahte yeme gelme olasılıgı çok zayıf bence

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ortakpayda "titreşim"

Fotodaki sahte at-çekte titreşim yaymaz mı?:confused:

5. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Kaşık ya da sahtelere atlayan yayın balıklarını düşündüğümüzde buna da gelmemesi için bir sebep yok lakin küçük balık, sülük, solucan, danaburnu, ciğer, kurbağa gibi yemlerle tutulma olasılığı çok daha fazla. Yalnız yayın at-çek'ten ziyade beklemeli avlarda daha iyi sonuç veriyor. Bunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. :)

6. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Yayin konusunda emin olarak konusamam.Ama bu sahte ile guzel kasna avi yapilir diye dusunuyorum.
    Rastgele...

7. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Sahte güzelmiş ama şuanki mevsim yanlış yayın balığı mayısın 15inden sonra güzel av vermeye başlıyor. Yer seçimi doğru olduktan sonra bu silikonun yayın avında kullanılabiliceğini düşünüuorum ama boyut olarak biraz küçük yayın değilde yavruları (yöresel adı haşlak) onlar ontanızı ziyaret edicektir diye düşünüyorum.

8. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Nuri abicim noktayı koymuş, Afacan ve Kurbağa prens inde dediği gibi titreşim önemli tabiki..Bu sahtenin kanatları şeffaf ve damarlı ...Attıktan sonra yavaş yavaş çekilince kanatları gerçekmiş gibi suda pır pır yapıyor.sanırım onun çıkardığı ses'e reaksion gösteriyor balık...Mepps kaşığı döner o gibi.Nuri abicim dediğine katılıyorum ama canlı yem kadar verimli olacağını bende sanmıyorum...

9. erto

erto erol

En İyi Avı:
    turna 6 kg 1mt.
    yayın için civciv ölüsü,kurbağa (kuyruğundan tak),tavuk eti (kanlı) tavsiye edebilirim

10. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Mert özelden msj atılmıyor bu aralar ama 2007'de istanbul üsküdar'daki balıkçılardan almıştım..markası nı hatırlamıyom kutu içinde 4 adet iğnesi ile birlikte oluyor..Belki eminönünde de bulabılırsın...

11. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Arkadaşlar bizde geçmişte çoğu yakala bırak şekilde (etini sevmediğimiz için) yayın avları yaptık. 10 kg nin üstünde yayınlar çıkardık. Ama bizimkisi şans balıkçılığıydı. Yayın konusunda çok tecrübeli değilim. Yem olarak sülük kurbağa ve etçil organik yemler kullandık.

Aynı avlaklarda turnalar kovaladık. Gündüz - gece saatlerce çeşitli kaşık ve sahtelerle atçek yaptık.

Ama hiçbirinde turna sahtelerine yayın atladığını görmedik ve duymadık.

Acaba içinizde hiç birebir kaşıkla yada sahteyle yayın yakalayan varmı? Tesadüfi avlardan bahsetmiyorum. Birebir yayına atçek yapıp yakalayan var mı?

12. serdaralpaslan

serdaralpaslan serdar

Sevgili dostum, burada mevzuu yalın bir 'titreşim' değil elbetteki!! Döngüdeki akvaryuma koku ve salgı yayan bir canlı titreşiminin kendisinden bahsetmek esas olan kanımca.. Yayın balığı üzerine okadar çok kafa yordum ki yazarak ifade etmem mümkün değil tecrübe ettiklerimi ve gördüklerimi. Yayının tek ve kadim mönüsü iri ve dolgun bir solucandan ibarettir! Yok efem kurbağa, yok sülük, yok tavuk, yok civciv v.s.. vallahi denedim billahi denedim hemde tüm ırmaklarda, barajlarda ve göllerde.. Kara sülüğü denemediğim yer ve mevsim kalmadı, kurbağa dersen o keza, tavuk kafası, ölü civciv ve daha neler neler... Kat-ien diyorumki yayında yem sıralaması aşağıdaki önceliğe göredir..
    1- Irmak döngülerinde ve ırmaga bağlı su kanaletlerinde iri ve dolgun solucan veya beyaz kurtcuk,
    2- Irmak kenarındaki suya gömülmüş söğütlük döngülerde ve sazlık alanlarda kokmuş taze, kanlı yürek ve canlı yahut kokmuş ölü balık veyahut balık filetosu,
    3- Irmaga bağlı gölet veyahut kökeni eski barajlarda ise nadiren kara sülük veya kokuşmuş ölü balık.... denedim ve sonuca ancak varabildim... Sahte danaburnuna gelince; canlısına çok emek sarfettim çok bel bağladım ama maalesef 1 adet tıkırtıya bile şahit olmadım nail olamadım.. sahtesine hörmetim yok.. ayrıca yayın avı ile ilgili ortak ve olgun bir kanaat vardırki yayın, mart ayının 15-20 sinden sonra ancak kendine geliyor ve gezinmeye başlıyor.. don ve ayaz olan kış gecelerinde bu balığı yakalamak na-mümkün görünüyor... Lakin ırmak beslemeli göletlerde derin dip oltalarından sonuç alan aykut isimli bir arkadaşımla geçen hafta bir telefon muhabbetim oldu, asla palavrasını görmedim aykut arkadaşımın.. haaaa, ben illaha yayın yakalamak istiyorum diyorsan, bu mevsimde aspendos çayında şansın çok fazla... dene ve gör... Not; aspendos çayı nerde dersen onu da sen bul be güzel kardeşim ;) bir çin atasözü derki; BEN DAHA NE YAPIYIM :))

13. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna

Av raporlarından birisinde görmüştüm, bu kelebek denen nispeten daha küçük olan yayınların kaşığa atladığını da çok duydum ama hiç görmedim. Aldığım çoğu turna kaşığında "turna ve yayın kaşığı" yazıyor. Bu kadar şeyin hayal ürünü olacağını sanmam. :D

14. abdul81

abdul81 Abdullah

Favori Kamış:
    MITCHELL PRIVILEGE II UL 0-3 150cm
    Favori Makine:
    Mitchell Blade 1000 Alu
    En İyi Avı:
    44 cm kasna
    Bizim buralarda ırmakta oluşan göllerde kaşıkla yayın avı başarılı bir sekilde yapılmaktadır