yayın balığı için yem

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında utkufecan tarafından paylaşıldı.

1. utkufecan

utkufecan UTKU

izmir ödemişte yayın balığı için bir seferinde kurbağa denedim işe yaramıştı.son zamanlarda değişik yemler duyuyorum ama salyangoz dikkatimi çekti arkadaşların fikri nedir.salyangozu nasıl kullanabilirim

2. LapinCash

LapinCash

Bizim bu adanadaki gölde sürekli sazan ve levrek çıkıyor bir ara alabalık çiftliğinin kapısı kırılıp 1400 adet alabalık kaçmıştı kaşıkla onuda kuruttular anlıyacağınız göl 2 balıktan ibaret bir ara avlanırken el kadar ölü yayın buldum kıyıya vurmuştu anladımki bu gölde yayın vardı yada doğunca bir şeylerden ölüyorlardı bence var ama herkez hamur attığı için tutamıyorlar herkez yok biliyor herkezle zırtlaşıyorum var diyorum yok diyolar olsa oltaya gelir diyolar hamur takıyosun ona sazandan başka bir şey atlamaz diyorum yürü be diyolar gerçekten yardımlarınıza itiyacım var utku abininde söylediği üzere yardımlarınızı bende bekliyorum..

3. ^^e_sin^^

^^e_sin^^ Erhan Demir

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    emreciğim bol sülüklü bir olta atıver göle ,sazanlardan fırsat kalırsa çekersin yayını kıyıya herkese gösterirsin.Hadi rastgele.

4. utkufecan

utkufecan UTKU

bak bu sülüğüde çok duydum ilk fırsatda deneyeceğim yayın için tabi salyangozuda

5. LapinCash

LapinCash

Sülük bulmak mesele bizim camilerde yerde kapak var altında kaynıyor ama onu alıp takmak mesele be :D:D Deneyeceğim.. :D

6. mesulid

mesulid MESUT BALDIK

Favori Kamış:
    ALBA STAR
    En İyi Avı:
    TURNA 9 KİLO KIRMIZI BENEKLİ ALABALIK
    sülük işe yarıyor kullanmanı tafsiye ederim

7. aydın arvas

aydın arvas aydın arvas

Favori Kamış:
    SİMANO CX BEST MASTIR 4,30
    Favori Makine:
    DAİVA WİNDCAST Z 5000
    En İyi Avı:
    Levrek 7 Kg ve daha niceleri
    Emrecim sen yanlış anladın herhalde bahsettikleri KAN Sülüğüdür ona göre:) :)

8. LapinCash

LapinCash

Yoo turuncu kremsi böyle tabaka gibi birşey var camide kanalizasyon gibi onu kaldırınca kaynıyor :D:D

9. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Gezer iskandilli (50-100 gramlık), 0.80 mm bedenli, 1 numara, çapraz uçlu, uzun saplı, sapı iki çentikli kancalı bir takım yap, kancaya önce kibrit kutusu büyüklüğünde koyun kuyruk yağı, onun üzerine bir takım tavuk ciğeri tak.

Oltanı kamp kuracağın ve gece ışık / ateş yakacağın, ses çıkartacağın yerden uzak bir yere at, kamışının kalama ayarını en sıkının bir altına ayarla... Zil ve varsa alarmını tak oradan en az 20 metre uzaklaş.

Sazan oltanı yemle, onunla oyalanırken kulağın zilde olsun.

Akşam gün kararırken ve sabah 8 e kadar mutlaka balık alırsın, yayından başka hiç bir balık bu oltayı rahatsız etmez.

10. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Emre aman, o dediğin sanırım kuyruklu kanalizasyon kurtu... elini sürme sakın, her türlü hastalık bulaşır ondan.
    Burada bahsedilen sülük "kan sülüğü" adıyla anılan, hastalık tedavisi, hacamat amacıyla kullanılan, daha çok nispeten temiz durgun sularda ve çeltik tarlalarında rastlanan bir tür.

11. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Kasaptan büyük bi parça kemik alıyorsunuz hafif etli kısmından buna bi ip bağlayıp sülüğün olduğu yere atıyorsunuz 15 20 dk sonra çekiyorsunuz. bu işlemi birkaç kere yaptığınızda zaten yeterli derecede sülüğümüz olucak. Biraz soğuk bi hayvan ama yayın yakalamak istiyorsanız mutlaka sülük veya danaburnunu denemelisiniz.. Rastgele :)

12. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    salyangozun kabuğunu kırıp takacaksın .ben senin yerinde olsam 1 kurbağa 2 kan sülüğü( 3 ufak balık ben denemedim) olurdu yem sıralamam başka alternatif aramazdım bunlar yayın varsa kesin sonuç verecektir.:D

13. LapinCash

LapinCash

Yakup abi benim dediğim bu

14. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Tamam şimdi anlaşıldı Emre;
    Bu kabuksuz salyangoz, daha doğru ismiyle sümüklü böcek...
    Bir zararı yoktur, ama burada kara sülük denilen bir su canlısıdır.

15. LapinCash

LapinCash

Yani bizim burdada sümüklü böcek içi diyolar bende diyom benim akvaryumda vardı salyangoz diom o ne lan diyorlar evet işte bu buna gelirmi..?

16. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Sümüklü böceği denemediğim için bilmiyorum ama diğeri suda canlı kaldığı için balığı cezbediyor.

Sen beni dinle :)
    Adana'nın kebabı meşhurdur, koyun kuyruk yağının ne olduğunu iyi bilirsin.
    Kancaya önce ondan takılacak ki, yem dipte çamurun içine yatmasın, az yüzsün,
    Sonra tavuk çiğer takımı da bol ve ucuz, bir tavukçudan rica etsen 50 kuruşa yeterince verirler.

Bu yem Adana koşullarında kolayca kokar, yayın da kokmuş et dediğin zaman dayanamaz.

Seyyar iskandilli oltanın ne olduğunu da biliyorsundur, hani delikli kurşundan misinayı geçiriyorsun, ucuna bir fırdöndü bağlıyorsun, sonra yarım metre misina ucuna kocaman (1 numara) bir kanca... bu kadar. Bunu kasnağa sarıp kullanabilirsin, kamış makine istemez.

Yaparsın ayrıca bir şamandıralı takım, ufak balıklar, sazan, levrekle vakit geçirirken, öteki oltan varsa yayını yakalar.

17. LapinCash

LapinCash

Hımm yakup abi o bahsettiğin takımı bilmiyorum birazcık daha derinden anlatırsan ötekilerin hepsini anladım biliyorum el ipinde atarım..

18. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    yakup abi, bende merak ettim bu iskandilli oltayı...
    detaylı bir anlatım da ben rica etsem.....
    teşekkürler. :)

19. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Uşaklar dünden beri yoktum, ancak geldim.
    Bu forumda en az 5 yerde vardır bu takım. Çok bilinen, tanınan bir olta aslında.
    Tarifteki kadar, fazlası yok, eksiği (çok) :)

==================-O==-o0o==========================o_J
    misina + ortası delik kurşun + fırdöndü + 50 cm misina + kanca

bu kadar.

20. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    teşekkürler abi :)