selam arkadaşlar adana seyhan barajında da yayın balığı için avlaklar hakkında bilgisi olan varmı yem olarak en iyi hangi yemi kullanmalıyım misina kaçlık olmalı kanca kaç numara olmalı yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
solucana gelir sadece en etkili yöntem bu ama yayını çıkarmak kolay iş değildir bilesin büyüğüne denk geldnmi adamı sarsar ve üzer dikkatli ol hayırlı avlar şimdiden
selam kardeşim. Yayın balığı en iyi kara sülüğe gelir.Bunun yanında solucan tavuk ciğeri derisi ve bağırsağı kullanabilirsin.Ben genelde 1 lik misinayla askı yapıyorum.Saçakları 0.70 kullanırım.Ama yöyenizdeki yayın büyüklüğüne göre ayarlaman lazım.Rastgele
kardeşim en iyi yem sabun ,sülük ,kurbaga ,tavuk cigeri,tavuk derisi ,ve kücük gümüş balıgı veya da kücük kefel tatlı su kefali takarsın misinan an az 80 lik veya 100 lük olmalı kancaya gelince kancaların yemek kaşıdının ici kadar olmalıdır agarlık en az 200 gr olmalıdır şimdilik bu kadar eger sormak istedigin olursa yani kafana takılan elimden geleni yapmaya calışırım şimdiden rastgele not .olta attıgın yerde fazla gezme ayak sesinden cok etkilenir birde büyük balık gece cıkar oltaya takılırsa direk cekme biraz yor yoksa dışarı alamazsın
sim kardeş yakalayacağın yayın balığına göre misina değişiyor şahsen ben sallama atıyorsan 80 mm misina kullanıyorum eğer gır gır kullanacaksan ben 50mm dam kullanıyorun ve mutlaka sılıkonlu olmasına dıkkat ediyorum yemde solucan veya suluk kullanıyorun nadıren kurba takıyorun ana atvuk edınıde sevdiği biliniyor artık ğerisi sana kalmış sana rasgele
sin arkadaşım 200 gr kurşun sence fazla değilmi ben şahsen 100 gr tercih ediyorum yoksa 200 gr olmasının başka bir sebebimivar
balığı yorması açısından kurşun ağırlığı önemli. hatta yüzeyde kalacak şekilde boş pet şişe de bağlanırsa balığı daha çabuk yorup kıyıya almak mümkün olur.
8-10 kadar solucan danaburnu veya sülük. ayrintiar için linke tikla. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20912 birde kara sülüğü toplama yöntemi duymuştum kadın çorabini aliyosun içine kanli ciğer koyup akşamdan sulak bi yere koyuyosun sabah o suda ne kadar sülük varsa senin çorapta oluyor. birde topladiğin sülüklerin ağizlarini kesmen lazim yoksa yapişiyorlar taşa falan.
sevgili kardeşim;0\3 veya0\4 iğneyi geçmeni tavsiye etmem,tek iğne de kullanabilirsin,hırsızda da yapıp üçlü kanca da kullanabilirsin.ayrıca sülük veya solucan gibi yemlerle 7-8 kiloları geçme imkanın yok,eğer büyük yayın tutacaksan;benim tavsiyem;yem olarak balık takmandır.
yayın yayın bi çok yeme gelir özellikle bol solucan,sülük,kurbağa,ciğer ama eğer oltayı barajda atcaksan ben sana canlı yem tavsiye ederim,oltan sağlam olcak düğüm felan olmıycak en asağı 60 lık misina kullan bence kancanda sağlam olsun esnek olmasın çelik kancalar var onlar işini görür