yayın için etkili yem

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında fisherman_050 tarafından paylaşıldı.

1. fisherman_050

fisherman_050 Berke Dalgalı

Favori Kamış:
    deynek
    En İyi Avı:
    100 cm yayın 56 cm turna
    geçen yaz memlekete gittiğimde sazan için bir göle gidecektim ani bir kararla avlak değiştirip yayın olan bir yere gitmiştik(kızılırmak üstünde). Hazırlıksız olduğumuz için yem olarak sazana ayırdığımız solucandan her kancaya 1 tane takmıştık bir yayın ipi kopardı 10 dk mücadeleden sonra bir tanesi de gelir gelmez olta ayağını kırıp oltayı suya götürdü şans eseri 10 dk sonra sudan oltayı misina kopmuş biçimde çıkardık ucunda hala balık varmı diye baktım ama
    sonra bunun saçma bir arayış olduğunu anladım o anki şoktan dolayı heralde:D

neyse sadede geleyim koca kancaya yem kısıtlılığından dolayı sadece 1 solucan(orta boy) takarak bunları yakalamıştım şimdi takımları hazırladım bu yaz tekrar gideceğim sülük de bulabildiğim bir çeşme var köyde. kokulu iyi yem tavsiye eder misiniz çünkü akvaryumumdaki pengaisus cinsi kedibalığı türünün kokuyu alır almaz yemi bulduğunu gördüm.

avlandığım yer hızlı akan ırmağın tam ortasına karaya bitişik bir saz adası durmuş balıklar toplanmış akıntısız yere ora sazla kaplanmıştı eylül ekim gibi bu sene yaz başına doğru tekrar geçen yaz başıki halini alır diye düşünüyorum kum ocağının yanında böyle 1-1,5 m sazların arasında sivrisinek dolu 2 -2,5 m genişliğinde dar bi mekan ama akıntının kesildiği tek yer resmi:yeşiller saz mavi nehir:D :D

2. turna

turna

Paylaşım için teşekkürler.

3. fisherman_050

Favori Kamış:
    deynek
    En İyi Avı:
    100 cm yayın 56 cm turna
    bu arada gece kaldık orda tam dolunay havada tek bulut bile yok bi tane 40 cm pulu sazan bi tanede 67 cm yayın tuttum sazanı aldım boş dönmeyeyim bari diye

4. konevii

konevii veysel

Değerli arkadaşım, paylaşımına teşekkürler öncelikle.

Forumun ilgili bölümünde çok daha detaylı ve birçok balıkçı arkadaşın yorumlarıyla renklendirdiği kısım mevcut. Linkini aşağıya ekledim, ilgili arkadaşlara teşekkürler.
    Acizane size kokulu ve yayının da çok seveceği bir yem olarak saf sabunuda tavsiye ederim. Yayın kokan nesneleri hamlar, sabunun tadını alınca atar dışarı ama işin içinde iyi ve sağlam bir iğne olunca durum değişir tabii. ama dikkat parfümlü sabunlardan değil, sıradan bir kalıp sabundan kes kibrit kutusu kadar tak iğnene salla, gerisini de Allaha bağla... HAdi RASTGELE...
    (NOT: Canlı kurbağa, canlı balık, hindi ciğeri, sülük, iri solucan vb. yemlerde etkilidir. tek çeşit yeme bağlı kalmamanıda acizane öneririm..)
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=28831

Son düzenleme: 28 Şubat 2011
  5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Küçük bir hatırlatma; yayın balığının avlanma boy limiti 100 cm dir. Bu boyun altındakileri geri bırakmamız gerekiyor. Birdahaki sefere daha dikkatli olacağınızı umuyorum. İlgili kısımları alttaki linkten inceleyebilirsiniz.

Tebliğ 2/2

6. konevii

konevii veysel

Hassasiyetinize yürekten teşekkürler Yücel abim.

Son düzenleme: 28 Şubat 2011
  7. Okan_uA

Okan_uA .

Yücel abi bu linkteki eski,güncel olmayan tebliğ. Bir diğer husus ise ben de yayın için azami boy limitinin 100 cm olduğunu biliyordum ancak 90 cm yazıyor(her 2 linkte de). Şaşırdım.
    Her daim güncel olan tebliğ aşağıdadır. ;)

http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html

Son düzenleme: 1 Mart 2011
  8. fisherman_050

Favori Kamış:
    deynek
    En İyi Avı:
    100 cm yayın 56 cm turna
    yayını saldım sadece sazanı aldım

9. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Selam Berke sık dokunmuş kumaştan sızıntıyı en aza indirecek cinsten,fazla büyük olmayan mesela bir avuç içi büyüklüğünde bir keseye pıhtılaşmış kan yada (iri hayvan dalağı o da iş görür)dolduracaksın ayrıca difrizde de dondurulmuş olabilir oltayla atışı biraz havaleli olduğundan engelleyebileceğinden botla istediğin noktaya bırakabilirsin.Benim bildiğim en etkili koku kan rastgele

10. ONURYILDIZ

ONURYILDIZ Onur Yıldız

Hocam av yapacağın yere göre yem değişir.

Kızılırmakta çok avlandım, ukalalık olarak algılanmasın ama bildiğim kadarı ile yorumumu belirtiyim. derin durgun yere dip atacaksan 10-15cm boyunda canlı balık öneririm, aman diyim kıyıya yaklaşmasın, sazların arasına falan girer.

Sırık ile oltanı su yüzeyine yakın yerde sabitleyeceksen sigara paketi büyüklüğünde kurbağa tak derim, ırmakta kurbağaya yayın çok güzel çalışıyor. Ayrıca deneyimlerime ve çevremdekilerin uyguladıklarına göre ırmakta ÇİL dediğimiz bir balık var sarılı kırmızılı pullu bir balık, yayın o balığa gelmiyor(şahsi görüşüm).

Rastgele..

11. hunter01

hunter01 AHMET

Favori Kamış:
    abu garcia stınger telesurf.lineaeffe turnafresh surf
    Favori Makine:
    okuma max-4 carp 60 .lineaeffe rapid long cast
    Arkadaş zaten sazanı aldım boş dönmeyeyim diye belirtmiş yani yayını salmış.

12. seyyah38

seyyah38 Hamza Doğan

Berke Kardeş memleket Kayserimi.?
    Tavsiyeme gelince 1. Sırada kan kokan birşeyler tak derim, Dalak olur, ciğer olur vs. 2. Sülük. Bu ikisini takacaksan dip düzeneği yapmalısın. 3. Canlı balık, Kurbağa, Fare vs. bunları su yüzeyine yakın atmalısın.Ama bunları pek tavsiye etmem, birincisi prensip olarak canlı yeme karşıyım neticede oda canlı ve eziyet ediyorsun. İkincisi bu yemleri taktığın zaman çok uzun süre beklemelisin yada oltayı atıp en az 1 gün 1 gece beklemesi gerekir. Rasgele.