Yayın için yardımınızı bekliyorum

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında mavatar10 tarafından paylaşıldı.

1. mavatar10

mavatar10 Mehmet

Arkadaşlar geçen hafta birkaç dostum ile toplanıp kızılırmağa gittik.Ben suyun ortalarına doğru oltayı salladım.Olta şamandıralı ve 1 iğneli.Yem olarak tavuk ciğeri taktım.Diğerleride aynısını yaptı.Fakat 1 arkadaşım oltayı akarsuya attı ve daha doğrusu 1mt önüne bıraktı.Yem olarakta sülük taktı.Beklemeye başladık.Bize hiç birşey vurmadı 3-4 saattir.Fakat 1 mt öne atan arkadaşım yaklaşık 120-130cm bir yayın yakalamıştı.Şimdi sırada sudan çıkarmak vardı.Paçaları sıvayıp suya girdi tam yayını tutacağı anda fırdöndünün önündeki çatal açiliverdi.

Şimdi size sorularım var.
    1-Yayına yem olarak sülük mü ideal t.ciğerimi ?
    2-Nekadar uzaklığa atmamız gerekir ?
    3-Akarsuyamı yoksa durgun suyamı atmak lazım?
    4-Misinayı ip misina kullanmak önemlimidir

Cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim

2. cor

cor furkan

Favori Kamış:
    lineaffe spirit surf kamış
    Favori Makine:
    okuma safina noir 55
    mehmet abi yayın için ciğer yada sülük pek farketmez hatta ciğer daha makbuldür yayın durgun yerde daha çok vurur aynı olay sakarya nehrinde benimde başıma geldi herkes ileri atıyordu babamla ben 1 m ileri atıyorduk 7-8 tane yayın aldık diğerleri hiç yakalayamadı yam olarak başta kurbağa olmak üzere her şeyi takabilirsin ve durgun su daha idealdir misinede farketymez yayın görmediği için misinenin kalınlığının bi önemi yoktur ama atçek avcılığında ip misina kullanmak önemlidir.RASTGELE

3. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Abi yayın için ideal yemler kara sülük ve kurbağadır kurbağayı arka ayağının etli kısmından canlı takacaksın. Yayın oltası en az 0.60 lık misinadan olmalı tek iğneli olacak, misinaya kurşun takıp kurşundan 50 cm.sonra iğneyi ana misinaya takın böylece fırdöndü sorunu ortadan kalkar.
    Yer konusuna gelince genellde köprülerin altındaki göl gibi yerlerde, ırmağın s çizdiği yerlerde oluyor sazlıkların hemen önünede atabilirsiniz.Durgun su daha verimli olacaktır.ip misinaya gerek yok bence ama siz forumda veya nette biraz araştırın çok şey bulucaksınız.http://hobby.artuz.com/Artuz/LeventDeniz/Levent/Ilgialanlari/balik/arabalik/tatlisu/yayin/yayin.htm
    buda daha önce bana ait bir çizim var amasyada çok verim aldığım bir sistem 0.70 lik misina ve iyi iğne ile 15-20 kğ. lık yayınları çok rahat tutabilirsiniz http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=757973&langid=3

4. yayın avı

yayın avı SEMİH

arkadaşlara katılıyorum misina olarakta 0.70 ile 1.50 kadar olabilir bu arada yem olarak kurbağa daha iyi

5. aristo35

aristo35 şemsettin gerksar

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    okuma avenger 45
    En İyi Avı:
    yayın balığı 11kg
    ben örgü(ip) misina kullanıyoruym yayın avında. ip misina kullanırken 0.30 un altına inmemek lazım çünkü atışlarda dolanma durumu söz konusu. yayın dipten avlanan bir hayvandır. genelde sakarya nehrinde avlanırım. ve balığın vuruş saati zaman zaamn mevsimsel olarak değiştiğini farkettim tecrübelerimde. genelde yem olarak iri tavuk ciğeri olduğu gibi kancaya takılır ve akıntının 2 3 metre sağına atılır oltalar. takımı gezer kurşunlu yapıyorum ve fırdöndü ile iğne arasını 1m den aşşağı tutmuyorum. takım hazırlarken lütfen fırdöndü, kanca düğüm yerlerine dikkat ediniz. nette bir çok düğüm şekli mevcut ama ustaların kullandığı düğüm şekillerine ben nadir rastladım. bi ara paylaşmayı düşünüyorm öğrendiğim düğüm resimlerini.

6. aristo35

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    okuma avenger 45
    En İyi Avı:
    yayın balığı 11kg
    çok ilginçtirki çoğu zaman akıntının yavaşladığı yerlere olta atmamıza rağmen son avımızda oltamızı akıntının tam içine attık ve 11 kg yayın tuttuk. ya tesadüftü yada balık akıntıda yem bekliyordu

7. mustafaozturkmen

mustafaozturkmen mustafa

En İyi Avı:
    yayın 1,66mt. 31 kg
    ya ustalarım bu yayın lar çalışmıyo bu aralar nedense anlamadım gitti. Koylara giriyolar şapur şupur kuyruk vuruyolar ama ne hikmetse yeme karşı hiç bir tık olmamaya başladı..

8. aristo35

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    okuma avenger 45
    En İyi Avı:
    yayın balığı 11kg
    şapur şupur yarabbi şükür sesini duyduğun an suda hemen mantarlı takım ucunada üçlü kanca bide o bölgede yaşayan balıklardan (gümüş olur kaptırma olur) takacan hemen önüne bırakma yapacan. gümüş oltada fazla dayanmıyor ama kaptırga saatlerce durabiliyor ve sürekli hareketli olmasıda balığı cezbediyor