YAYIN MAKİDE VE KAMIŞ YARDIM

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında yamansukru tarafından paylaşıldı.

1. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    Shimano stradic ci4 olacak insallah
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    ÖNCELİKLE SELAMLAR BANA YAYIN AVINDA KULLANABİLECEĞİM MAKİNE VE KAMIŞ TAVSİYE EDEBİLİR MİSİNİZ MAKİNE KONUSUNDA AKLIMDA Bİ KAÇ FİKİR VAR ÖRNEĞİN http://www.avmarketi.com/asp/product/5650/OKUMA-TRAVERTINE-TR65-MAKINE VEYA http://www.avmarketi.com/asp/product/16710/Okuma-Compressa-CP80-makine AKLIMKDAKİ MAKINELER BUNLAR AMA MAKINE OLARAK BUNLAR VEYA BU FIYATTA MAKINELER.KAMIS OLARAK ISE PARCALI MI YOKSA TELESKOPIK MI KARAR VEREMEDIM YERI GELECEK 10 KILOLUK YAYINI CEKECEGIM ONERILERINIZI BEKLIYORUM PARCALI MI YOKSA TELESKOPIK MI ONERIRSINIZ VE ONEREBILECEGINIZ KAMISLAR VAR MI

2. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Şükrü ben Amasya da kasnaklı olta ile 3-5 kiloluk yayın tuttum 10-15 kilolukların tutulduğunu da gözlerimle gördüm.
    İllaki makina -öner dersen benimde kullandığım http://www.balikmarketim.com/?urun-5627-Okuma-Longbow-LB-65-Olta-Makinasi.html çok iyi bu 20 kg. luk balığı dahi kalama ayarı ile oynayarak kıyıya alır.
    Misinada önemli tabi 0.40 civarı iyi birşey al.

Ama malesef çok büyük balık tatlısularda kalmadı. O makina 3 yıldır kiloluk dahi balık tutamadı haberin olsun.O yüzden bence abartma ....

3. olcay81

olcay81 olcay güney

Favori Kamış:
    okuma epix v2 - lineaeffe spring carp - okuma v system 2.40 - lineaeffe rapid spin 1.90
    Favori Makine:
    okuma powerliner - okuma epix pro - daiwa regal 3000 - d.a.m quick 500
    lineaeffe big fish kamış ve okuma longbow 665 kombinasyonu bu forumda baya bi incelenmişti bi araştır istersen.ayrıca makine de banax gt serisine bi bak derim

4. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Vallaha en iyisi bir kasnak 0.70 lik misina tek kanca ama hepimiz iyisi olsun istiyoruz.

5. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    Değerli yorumlarınız için teşekkürler aslında dediğiniz gibi en iyisi kasnak ama artık onunla da uğraşmak istemiyorum biraz ilerlemek lazım diye düşünüyorum ama işte herşeyin de bi maliyeti var o biraz belimizi büküyo ister istemez selamlar...

6. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  7. arkadas

arkadas ibrahim

8. fromhell

fromhell ismail

ryobi ecusima 8000vi yada banax sx50 iyi bir misina ile alamayacağın balık çıkmaz karşına

9. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    Şükrü kardeşim marka/model konusunda tabi ki seçenek çok.
    Tutmak istediğin yayınlar akarsuda mı,göl-gölette mi?
    Hani bizim yayınlar göl olduğu için 78Kg çeken arkadaşlar varda o yüzden soruyorum.
    Ben 3,60 m 175 gr. atarlı teleskopik kamış, 0,60 misina ile 15,600 gr. alabildim.
    İnan 45 dk.falan uğraşmıştım.
    Bu hafta sezon açılışı ile arkadaşlar 42 kg ile bismillah çekmişler.Tabi ki uzaktan kumandalı gemi ve paraşüt ipi yardımıyla atılan takım sayesinde.
    Nasipse bu hafta sonu yapılan yayın avlarından sizlere fotoğraf eklemek isterim.

10. yamansukru

yamansukru şükrü

Favori Kamış:
    Shimano catana 180l spin
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    SAZAN 8 KG
    ugur bey ozelden mesaj attım sıze tanısmak ısterım sızınle

11. estergon_44

estergon_44 mahmıt

Favori Kamış:
    LINEAFFE 5-CURVE 4,20CM
    nacizane fikrimi belirtmek istedim..eğer gölde avlanacaksam ben surf kamışı ağırlıklı tercih ediyorum..ırmakta ise el oltası derim..ama illada kamış diyorsan ben teleskopik tercih ediyorum...ayrıca kamışın kalitesi , kalınlığından üstündür ;) surf kamış ve 40 lık misina ve 2 numara iğne ile yayın almışlığım vardır..önemli olan sabrın devamıdır...yani kalamanın ayarlamasını doğru yapabilmek ve yorabilmektir...kıyıda son darbelerden sonra küsüyor yayın...umarım faydalı olmuştur...inşallah istediğin ebatlarda av yaşarsın kardeşim... ;)
    son olarak marka dersen lineaffe 5 curve surf kamış tercihimdir.ama hesaplı olsun dersen effe veya ınfınıty 3.90 yada4.20 lik surf kamış tavsiye ederim..makina olarak ta bütçeye bağlı takılmak lazım..hesaplı olsun istersen topgun 7 bilyalı makina gayet güzel iş görüyor...tabi uzak mesafe atışlar ve esnekliği için bu kamışları tercih ettiğimi de söylemek isterim...

12. fromhell

fromhell ismail

selamlar benim sana tercihim ryobi ecusima 8000vi yada banax gt4000 bu iki makineden hiç pişman olmazsn iyi bir misina ile alamayacağın balık yok :)