Yayın, Sazan ve Kefal avı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında catfish12 tarafından paylaşıldı.

1. catfish12

catfish12 Mehmet

Favori Kamış:
    DIEBOLD Alman Kamışı.
    En İyi Avı:
    88 gr Yavru su Yılanı
    Öncelikle rastgele tüm balıkçılara. Arkadaşlar bildiğiniz gibi balık mevsimi açıldı. bizde bir kaç arkadaşımla balığa gitmeye karar verdik. yer ve isim belirtmiyorum bir sulağa geldik.tabi ben makaralı kullanmayı sevmem. sulağın derinliği en fazla 10 metre. 2 tarım arazisinin ortası. arkadaşımın memlekette bir sulak alan bu daha doğrusu nehir. geldik suyun kenarına. fena halde sinir bozucu bir ses kurbağa sesi. çok ağır bir ses var. suyun kenarı batak. biz ilk gitmeyi düşündük. ama geldik buraya kadar atalım dedik oltaları.2 arkadaşımda makaralı attılar.ben sopalı attım. oltaya da kara sülük taktım. ilk geceyi geçirdik gece saat 12:30 civarlarında ben bir adet sazan aldım 1 kg saldık sazanı. sonra gece boş geçti sabah 5:30 civarında kalktık. saat 6 ya gelirken arkadaşımın ziller çalıyordu. oltayı çekti. 2 buçuk kiloluk bir belkir balığı. 6:30 a kadar hep el kadar sazanlar ve kefaller çektik. hepsini saldık. sadece 2 buçuk kiloluk bekir balığını salmadık. saat 7 de arkadaşım küçücük bir yayın tuttu 500 gr ya var ya yok. yayını saldık fakat malesef kancayı midesine kadar yutmuş yaşayamadı :(. saat 10 civarı ben oltamın başındayım arkadaşlarım toparlanıyor mantar bi çarptı suyun içine oltayı havada yakaladım 15 dakika mücadeleden sonra rekor balığımı tuttum 5 kg Yayın sudan çıkaramadım kıyıya yatırdım. yayın olduğunu anlamadım üstü sırf çamur yayın zor gözüküyor. yıkadık yayını dev bişey dişleri böyle bir sürü dişi var. ilk defa yayın tuttum. yayın için sülükle sonuç alınıyor. başka hangi yemler kullanabilirim ?