Merhaba ramazan sonrası yayın balıgı avına gitmeyi düsünüyorum baraj gölüne ama yayın hakkında pek bilgim yok nasıl bir takım kullanmalıyım yem olarak neler olabilir avlnama saatleri nedir ve benzeri konularda tecrübeli abi ve arkadaşlarımızıdan öneriler bekliyorum saygılar...
Sevgili Mesut; Sanırım forumda bir formsuzluk olacak ki bu aralar, muhtemelen Ramazan mahmurluğu, bu tür sorulara pek cevap verilmiyor.Şimdi bir kaç Abimiz beni haşlayabilirde, sana mı kaldı millete laf yeiştirmek diye ama, eminim cevap verenler olacaktır.Yayına daha önce at çek yapmışlığım var da, çok detaylı başka takım bilmiyorum, ama eminim tarif eden çıkacaktır.
mesut abi misineden 2_3 metre geriye bi fırdöndülü kurşun tak bir metre önede bir şamandıra şamandıranın 30.40cm önüne 0/3 iğne tak. Yem olarakda kurbağa takarsan iyi olur ama solucan, tavuk ciğeri falanda takabilirsin. Ama diğer balıklar yemini didikler o yüzden en iyisi kurbağa bence birde gece avlanırsan daha iyi sonuç alırsın ama asla zil takma kamışınucuna çünkü yayın sessizlıği sever.
*** gölde dip kullana bilirsin veya mantarlı takım kullana bilirsin ben yem olarak genelde tavuk ciyeri kullanıyom yem olarak sülük solcan gölde varsa büyük midye midyeye bayılır ben genelde gece tutarım sanırım sen aydındasın dagdan atla ödemişe arkadaş gecen aradı cok güzel yayınlar cıkıyomuş 30 kg yayın yakalamışlar bakalım ramazandan sonra bende 1 ay ödemişte olacam nasip olursa
fazlı Abi sen buyur gel dağın diğer yüzüne kemer barajına gidelim vallaha abi dipmi mantarlımı kullanıoyrlar bilmiyorum denicez bakalım ramazandan sonra gerçi hertarafa ağ atıyorlar tuzak kuruyorlar yayın için buralarda bize pek fırsat kalmıor ama denicez bakalım oyuzden nasıl takım kullanacaz yem ne olacak araştırma yapmak fikir alamak istiyorum
biraz önce ödemişteki arkadaşlarım aradı gel diyolar nasip olursa bayramda ordayım ben ödemişte olunca gitmediyimiz yer kalmaz bi bakmışsın aliaga dan tekneyle acılmışız yani marmaris kuş adası gezmediyim yer kalmaz 1 aylık izini dyerlendiriyoz yani ödemişe gelince gecerim aydına
no panic, işte yayın avı için olta tarifi http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=968434#post968434
Abicim bunu başka bi konuda yazmıştım kopyala yapıştır yapıyorum sana .RESİMLİ EKLENTİLER YAPAYIM İNŞALLAH YARDIMCI OLABİLİRİM sülük > istersen 3 gün oltada dursun iğneden takıp çıkarmassan ölmeden tekrar tekrar atarsın gece boyunca kıpırdar balığın ilgisini çeker > Yeşil halkalı sülük olmıycak Kara Sülük en iyi verim alınan sülük. Yeşil halkalıya vurmuyor. işkembe > hayatımda 1 kere denedim ondada işkembeyle bir yayın tuttum tekrar deniycem. İşkembe kokulu olduğu için ve eti sert olduğu için taktığım yem ne olursa olsun iğne ucuna az bir parça yine takıyorum yayın kokuya ve harekete gelir. Tavuk Ciğeri > Herkes ciğer paketindeki kalpleri takar eti sert diye fakat kalpteki kan 5dk içinde akar gider etin rengi hemen beyazlaşır . Bundan dolayı direk ciğeri tak kanı yavaşca salar 45dk- 1 saatte bir oltayı kontrol edip tekrar yemlemen gerekir. Sabun > Her yerde verim alınamıyor sadece sabun takıp atanlarda var fakat hayvansal yağlardan yapılmış bi sabun olması gerekiyor. Ben sabunu işkembe gibi ufak bir parça koku yayması için iğne ucuna takarım. Kurbağa > Kurbağa 1-2 saat dayanır en sonunda boğulup ölür. Ama çok hareketli olduğu için işe yarayabilcek bir yem. Uyuyan yayın bile onun kıpırtısına dayanamaz sanırım Canlı Balık > Kefal, Sazan, Gümüş balıkları için Kefal ve gümüşü kuyruğundan Sazanı sırtından takarsan çok iyi verim alabilirsin. Fare> Yayın fareye bayılır diyolar tutanıda biliyorum fakat ben fareyi bırakın oltaya takmayı görsem oltalarımı toplar giderim Bide toplu askılı sistem yaparsan daha iyi yayın için daha detay için mesaj atarsın Gece toplu sistemi kullanabilmek için fosfor almayı unutmayın. Fosforun suda kayboluşu çok hoşunuza gidicek Alta taktığım 5-10 gram arası ağırlığı az akıntılı bi gölette kullanıyorum. Akıntı çoksa ve topunuzun sürüklenmesini istemiyorsanız ağırlığı arttırın. Şamandıram 50-70 gram arasıdır. Çünkü yayın avlamak için gittiğim gölette derin sulara ulaşmam için ileri atmam gerekiyor. Bundan dolayı ağırlıklı şamandıra kullanıyorum. Bir nehirde ağaç dibine sazlık dibine atıcaksanız elbette bu kadar ağır topa gerek yok. Alttaki misina boşluğunu oltanın iğnesi dibe değmiycek şekilde ayarlamalısınız. Eğer yeminiz dibe değiyorsa topunuz dimdik bir açıda durmaz . sağa sola hafifçe yatar. Ve geldik altın kurala yayın sese ve patırtıya karşı çok duyarlı bi balık. Avlanmaya gittiğimizde hedef yayın ise balık vurana kadar beklemek lazım diye düşünüyorum. Yayın avına gittiğimde bi balık vurunca bi de yem kontrolü için ayağa kalkarım. Abilerim anlatımımda bi yanlış varsa affola. Bi hata görürseniz düzeltin beni buna alınmam sevinirim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Rasgele abim.
sülüğü kancaya taktıktan sonra başını ve kıçını kesmeyi unutmayın bunun için en güzeli makas kullanmak. ben makassız balığa çıkmam ve ciğeri makas gibi kesen başka bi aparat yoktur. sülük konusunda dediğimi yapın yoksa kancada topuz gibi topluyr kendini ama dediğim gibi yaparsanız hem suya kan salar hemde sürekli çırpınır durur ve yayın gördüğünde hareketli yeme dayanamaz. bir de o bölgede bulunan ufak balıkları gündüz sinek kanca ile takıp bırakma olta yapmaktada fayda vardır. eğer kancaya ölü balık takılacaksada balığın baş kısmının altından kuyruğuna kadar makasla kağıt keser gibi kesmek lazım suda mükemmel koku salıp yayını kendine çekmesi için bu yöntemler denenmelidir. ve bırakma takımında en güzeli hırsızlı kanca kullanmaktır aynı misina üstünde peşpeşe iki kanca bri balığın kuyruk kısmında diğeri baş kısmında olması verimi arttırır