yayın ustalarının yardımına ihtiyacım var

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında goksel64 tarafından paylaşıldı.

1. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    fawori kamışımı değiştirdim artık shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    merhabalar değerli abilerim ,kardeşlerim yayın balığının en sevdiği yem olarak sülük deniliyor ama benim av yapacağım yerde sülük bulmak çok zor bir iş şişe içinde getirip satıyorlar ama astarı yüzünden pahalıya geliyor.Şişede satılıyor içinde 5 tane var 5 tl diyorlar asıl sorum şu ben görev icabı av yapacağım yerde değilim burada sülük buldum fakat o sülükleri canlı tutabilmek için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.topladığım sülükleri 1 ay gibi nasıl canlı tutabilirim ne yapmam gerekiyor.Bana yardımcı olursanız sevinirim.
    Herkese bol balıklı avlar dilerim.

2. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    Öncelikle USTA değilim,az biraz kendime yetecek kadar bilgimiz var. :)

Sülük tatlı suda yaşar,tatlı su dolu bir şişe içinde tutman yeterli.Biz dere yatağında bulduğumuz sülükleri 15 gün su dolu şişede beklettiğimiz oluyor.Kapağına toplu iğne boyutunda deleceğin delikler(10-15 adet delik) oksijen alması için yeterli olacaktır.
    Ben hiç 1 ay bekletmedim,illaki iğnenin ucuna takılmıştır.Ama 15 gün yaşayan sülük 1 ayda yaşar...

İlla sülük olacak diye bir şey de yok,yayın çöpçü balıktır.Akar kokar her yeme vurabilir.Tavuk taşlığıyla bile yakaladık.Yeterki balık gezsin yem arasın.

3. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    ben yem olarak canlı kurbağa derim sinek olta ilekurbağa tut üzerine az basıp iğneyi arka ayağının etli kısımına tak tek iğneli olta ile iyi sonuç alırsın. ana misinaya kurşun kurşun sonuna iğne takılıyor

4. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    sülüğün olduğu suya dizlerine gelecek kadar gir ayağınla tabanı karıştır suyu bulandır yani bekle sülükler bacağına yapışacaktır, keskin bir bıcakla sülüğü yapıştığı yerden sıyır genelde bataklık tabir edilen yerlerde cok olur sülük.

5. RainboW

RainboW Sertan

Sülüğü bacağa yapıştırarak toplama işine anlam veremiyorum. Hastalık bulaşma riski her zaman mevcut...

Sülüğü canlı tutma olayına gelince;

Havalandırması olan su dolu bir kap içinde direk güneş ışığına maruz kalmayacak şekilde 10-15 günde bir suyu bir miktar boşaltıp üzerine su ilave etmek suretiyle ve arada bir beslemek koşulu ile (kasaplardan alacağınız eti sıyrılmış kemik parçaları, sakatat parçaları, tavuk ciğeri v.s) ecelleri gelmediyse yaşayacaklardır :)

Yayın için bu kadar zahmet etmeniz de gerekmiyor aslında. Söylenildiği gibi neredeyse her türlü yeme gelebilen bir balık. 2 veya 3 sene önce yaylı sazan takımı ile tutmuşluğumuz vardır. En güzeli kokusuna dayanabilirseniz kokmuş işkembe derim :) İşkembeyi 4-5 gün kadar kalacak şekilde nemli bir toprağa gömün, ava gideceğiniz zaman burnunuzu mandalla sıkıştırıp kokuşmuş işkembeyi çıkarın. Büyükce bir iğneye avuç içi büyüklüğünde bir parçayı güzelce dolayın. Bulunduğunuz merada yayın varsa gelmemesi mümkün değil diyebilirim...

6. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    Uğur bey öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Neden sülük ben şamandıralı oltayla avlanmayı seviyorum.Gece üstüne fosforu takıyorum ve onları izleyerek avlanmak daha güzel oluyor.Sülük kolay ölmediği için ve sürekli hareket ettiği için tercihim o yoksa bende tavuk ciğeri , taşlık , solucan gibi yemlerle çok avlandım ama oltaya gelenler hep kelebek limit üstü bir yayın yakalayamadım.Belki sülükle denersem yakalayabilirim diye düşünüyorum.Bu arada yakalanan kelebekler suya geri iade edilmiştir.

7. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.Kurbağayı hiç denemedim ama bu sezon onu da denemek istiyorum.Kurbağayı sadece dip oltasında mı kullanmalı yoksa şamandıralı sistemde de iş yapar mı onu merak ediyorum

8. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    Saffet bey cevap için çok teşekkürler ama ben o riske girebileceğimi hiç düşünmüyorum zaten ona da gerek yok suyun yanındaki otları kaldırınca altında istemediğim kadar bulabiliyorum.Benim için o bulduğum sülükleri 1 ay gibi nasıl canlı tutabilirim?

9. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    Sertan bey bende o başta söylediğinize katılıyorum.Ne gerek var kendimizi riske atmaya
    Canlı tutmak için verdiğiniz bilgiler için ayrıca teşekkürler.Ben 50 den fazla sülükten bahsediyorum.Bu sülüklerin hepsi bir kola şişesinin içinde ölmeden durur mu? yoksa 2-3 şişeye dağıtmalı mıyım?

10. RainboW

RainboW Sertan

Eğer hepsini bir arada tutmak istiyorsanız 5 veya 10 lt lik pet şişede olabilir. Guruplar halinde isterseniz de dediğiniz gibi 2-3 adet 2.5 lt lik şişelere dağıtabilirsiniz...

11. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    sülükten hastalık bulaştığını hiç duymadım ufacık çocukken köyde ovada inek güderken bataklık suya girerdik kanyaşı kanyaşı:) diye suyu bulandırırdık bacaklarımız sülükle dolardı pis kanı emsin diye ellemezdik sonra bıcakla sıyırırdık bir iki defa değil sayısını bilmem bu yaptığımızın.

12. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    mantarlı sistemde kurbağa su üstüne çıkar o yüzden olmaz.

13. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    ben ağır mantar ve ona göre delikli kurşun kullanmayı düşünüyorum yinede su üstüne çıkma ihtimali var mı?

14. fortuna

fortuna fatih

Favori Kamış:
    crivit
    Favori Makine:
    crivit
    En İyi Avı:
    yayin 45 kilo
    solucan bulma sansin varsa sulukle filan ugrasma kardes yada bulabirsen bi av bayiinden el kadar beyaz renke silikonlar var

edit:solucani takarken cimri davranma ne kadar cok solucan o kadar cok sans

15. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    Teşekkürler cevap için solucan çok denedim hemde söylediğiniz gibi solucanı bol kepçe takıyorum ama hep küçük yayınlar geliyor onlardan bıktığım için sülük denemeye karar verdim hatta kurbağa da deneyecem bu yaz.Silikonlarla atçek yap diyorsunuz yani .Onu hiç denemedim benim av yaptığım yer bir baraj orada atçek e gelir mi acaba yayın?

16. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    yayın avında at-çek işe yarar mı pek zannetmiyorum,ya da en azından bizimkiler at-çeke gelmiyor. :)
    Ama arkadaşın bahsettiği 5-7cm uzunluğundaki silikonları iğneye takıp üzerine de solucan veya sülük eklersen şansın çok daha fazla artar.
    Çünkü bahsi geçen silikon sahteler sudan hareket alıp sürekli hareket ederek titreşim yayar.Birde bunun üzerine yemin kokusu eklendiğinde balık vurma şansı artar,diye düşünüyorum.

17. fortuna

fortuna fatih

Favori Kamış:
    crivit
    Favori Makine:
    crivit
    En İyi Avı:
    yayin 45 kilo
    kardes ben avrupa yayini icin yazdim zaten :D burda(fransa) genellikle atcekle tutuluyor

18. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    uğur teşekkürler cevap için ama ben başka sitelerde silikonla değil de turna kaşığıyla ve rapalayla yayın alanları gördüm hem de barajda almışlar yayını
    Bir denemekte fayda var diye düşünüyorum.

19. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    Fatih bey sadece Avrupa da değil Türkiyede de yakalayanlar varmış balık forumlarından öğreniyorum. Demekki Türkiye de daha önce at-çek pek fazla denenmemiş.

20. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    Öncede söylediğim gibi,15 gün çok rahat yaşıyorlar.Daha fazlasına ihtiyaç olmamıştı.Ama yeterli tatlı su olduğu sürece 1 ay yaşarlar tahmin ediyorum.
    sende zaman zaman suyunu tazelersin, iş garanti olur.
    Ayrıca yayın avcılığında sülük bizim vazgeçilmez yemdir.Burada av yaptığımız yerde tatlı su kereviti var.Burada karides diyorlar. Bu yüzden solucan dayanmıyor.Bir kıskaçla tutup diğeriyle kesip yiyorlar.Ama sülük takımda bazen 5-6 gün kaldığı oluyor.Aynı zamanda sürekli hareket edip titreşim yayıyorlar. Takım daha avcı hale geliyor.
    Ben bu sezon yayına 2 kez olta atma şansı buldum.Henüz şiftahım yok.
    Dün akşam gittim, çok rüzgarlıydı, olmadı.
    yarında nasipse baraj gölüne gidip ilk kez tatlı su levreğine at-çek denemek istiyorum.Tabi bir kenarda hamurlu sazan takımını da suya atmış olurum.Çünkü trofe sazanlar çeken var'mış. Mış diyorum ben görmedim.