Merheba üstadlar;öncelikle ramazan ayımızın tüm müslüman alemine hayırlı olması dileğimi temenni ederim. Yayın balığının sevdiği avlar arasında kurbağa olduğunu hemen hemen bütün balıkçı dostlarımız bilmektedir.peki bu canlıyı için kaç numaralı iğne kullanılmalı,çanlı mı ölü mü olmalı,iğneye nasıl takılmalı,uzağamı yakınamı atılmalı yada bırakma usulümüyapılmalı yemi dipmi yoksa askıyamı almalıb bu konu hakkında şahsen benim biraz eksiklerim var nasip olursa bayramdan sonra gökçe kayaya gitme ihtimalim var en azınden şu kurbağa olayını orada deneme şansuna nail olurum kim bilir
canlı yem her zaman balık için iyidir ama yayın konusuna yabancıyım bilgisi olanlar cevap verecektir size
merhaba kurbağa öncelikle canlı olmalı iğneye arka ayaklarının but(kalın)kısmından tak kesinlikle ölmez.olta olarak dip kullan ben 60 lık misinayı 50 m. kasnağa sarıyordum o misinaya 40 gr kurşun takıp 50 cm boşluk bırakıp iğneyi o misinaya bağlıyordum(ana misinaya iğne direk bağlanıyor ek ve kösteksiz)yayın durgun ve göllenmiş bölgeleri sever rastgele.iğne numarası aklımda değil ama iri olmalı yem kurbağa ona göre av bayide seçersin
Erdem arkadaşımız kurbağada kullanacakmış üçlü iğne solucanla şamandıralı avda daha iyi olur diye biliyorum
yavru kurbağalar herzaman yayın avında tercihin olsun.ama ben sana sülükten vazgeçme derim yayın avında
aslında benim av geçmişimde yayın bana uzak bir avdı geçmiş zaman(3-5 sene evvel) tesadüfen mısırla yayın yakaladıktan sonra iyice merakım arttı bu canlıya karşı bugün bir sitil daha duydum gerçi usta yayıncılar bilir yemi askıya alarak avlanma yinede sizlerle paylaşmak istedim kurbağanın sırtına kancayı bir lastik yardımı ile bağladıktan sonra(benim fikrim üçlü kanca yada çapa kanca avcı ava suyun altından yukarı hareket edebilme ihtimali yüksek olduğu için) esneme kabiliyeti yüksek bir kamış sağlam bir zemin ve sağlam bir makina ile kurbağayı ne suya değdirecek nede değdirmeyecek şekilde hassas bir ayardan sonra kendi halina bırakılacakmış tabi her avda olduğu gibi kamp bölgesi mümkün olduğu kadar uzak olsun dediler kurbağa suyun üzerinde hafif hafif şıpırdıyacakmış eskiler avcılar bu sitili sakarı deresinde dereye yakın bir söğüt ağacını kullanırlarmış esnemesi yüksek diye bu konu hakkında bilgilerini paylaşan ve paylaşmak isteyen tüm avcı dostlarıma şimdiden teşekkür ederim
oltayı 3saatte bir sudan al 10 dk. kurbağa biraz hareketlenince tekrar suya yolla.bu yemin bir avantajıda kurbağaya yayın dışında dokunan balık olmaz,yani solucan gibi yemi tazelemene gerek yok.kurbağa ölse dahi yayın görürse yer size yayında şiddetele tavsiye ederim.
askıya almadan bahsediyorsun ben tv de izledim çok iyi yayın aldılar aynını gümüş ilede yaparsın yemin hareketli olması tutma ihtimalini artırır.