merhaba arkadaşlar baraj göletinde ve ırmakta balık tutacağım bu işte acemiyim. balık türleri sazan ve yayın. burada herkes misina ve iğne ile tutuyor. ben makina ve kamış ta almak istiyorum ancak hiç bir fikrim yok. nasıl kullanılacağını dahi bilmiyorum. nasıl bir makina ve kamış sazan ve yayın avı için uygun olur. orta kalite bir makina alabilirim ancak tavsiyeniz olursa sevinrim.
makina büyük olmalı 70-100lük arası kamışında parçalı karbon olmalı tabi bu yayın için söylüyorum yayın çok büyük balıktır. Sazan başka bir balıktır sazan için okadar sistem ve alet edevat varki simdi burada anlatmak çok zor sırf sazan avı ile ilgili türk sitesi var. reklam olmasın diye vermiyorum adresi Sazan için ideal bir örnek verecek olursak 60lık makine 3,50m 80-100gr atarlı bir kamış. biraz araştır derim hem sezonun açılmasınada nerdeyse bir ay var acele etme. Rastgele...
Sağdan soldan öğrendiğim kadarıyla bu iki tür balık için özellikle sazan için takım düzmek oldukça maliyetli; şu linke bir bakın isterseniz; dünyanın önde gelen sazan takımı üreticilerinden Fox'un ürünleri var; bunlardan yola çakıp yapısı ve kısmi özelliği benzer ürünleri düşük maliyetli olarak bulabilirsiniz belki... http://www.erginbalikcilik.com/kategori.asp?cats=220