Değerli üyeler Kimi zaman avcılığımın artık 55 seneyi bulduğundan dem vururum. Fizikman en çok bana benzeyen rahmetli dedem,kaya gibi sağlam görünürken 65 yaşlarında göçüp gitmişti. Döngüye inanırım,zamanımın geldiği gibi bir hisse kapıldığım bu son günlerde,yayınlamadığımı sandığım 40-45 sene öncesinden başlayan avlarımın,sanki bugünler için çekilmiş gibi görünen karelerini sizlere sunmaya karar verdim. Güncel olmadığı için bazılarınız beğenmeyebilir.Ama lütfen not edinizki,bugünlere ermemin,halende aktif ve güçlü bir avcı olabilmemin özünde o günlerdeki şevk ve heyecanım yatmaktadır. İşte ihtiyarın bu günlere eren seyir defterinden bazı görüntüler. Sevgi ve saygımla kalınız.
Bizimde böyle bir arşivimiz olacak mı acaba? Vedat amca teşekkürler. Birileri hala sizi çekemiyor. Tepkilerimizi gösterme zamanı. ***************
Vedat abi, Allah senin gibi ustalarımızı başımızdan eksik etmesin. Gençlğindeki fotoğraflarında olsun şimdiki fotoğraflarında olsun, ben ve benim gibi balık tutkunlarını heyecanlandırmaya devam ediyorsun. Sizin gibi büyüklerimizin tecrübelerine herzaman ihtiyaç duyuyoruz. Allah sağlıklı uzun ömürler versin. Saygılarımla.
Vedat Amca taaa o zamanlardan belliymiş malzeme ve materyala olan düşkünlüğün. O zamanlar belki de Türkiyede bir elin parmağı kadardır o elindeki kamış ve makina.
Vedat ağabey, işte biz bunları görmek istiyoruz. Çok güzel fotoğraflar ve aynı zamanda deneyimin de ispatı bu fotolar. Malzemelere düşkünlüğün de, o zamanki fotolara bakınca ortaya çıkıyor ayrıca. Paylaştığın için teşekkürler.
Bu blogdaki yazıları kimin yazdığı hakkında bilginiz var mı? Yoksa tesadüfen mi ulaştınız? Zira bu link henüz indekslenmemiş bile. İndekslendiyse de o kadar gerideki, birileri ortalığa dökmeden bu linkin bulunması öyle kolay bir şey değil. Merak ettim siz bu bloğa nasıl ulaştınız? Bunun yanısıra şunu da ekleyeyim; lütfen böyle yazılara itibar etmeyiniz ve de linkini verip tıklanmasını sağlamayınız. Yazan kişi doğru ya da yanlış yazmıştır bilemeyiz, lakin yazdıkları kendi düşünceleridir. Ve bu kişi biraz dürüst, biraz "adam" olsaydı, o yazıları buradan alıntı yapmadan, burada "ben şu kişiyim kardeşim, düşüncelerim de budur" diye delikanlı gibi çıkar, ne yazacaksa zamanında yazardı. Böyle kaçak göçek isimsiz yazılarla insanlar hakkında ileri geri konuşmak kimseye bir şey kazandırmaz. O yazıyı yazan, önce dürüst olmayı becersin. Kimse de böyle adamlara prim vermesin. Böyle kaçak, ismini dahi açıklamaya korkan insanlara prim vermemek ve herkesin tıklayıp da linkin indekslenmesine sebep olmamak adına, linkleri kaldırdım. Ayrıca kendi adımın geçmesinden de ciddi bir rahatsızlık duydum.
Sevgili Murat Yolladığım resimler 60'lı senelerin ortalarına rastlar.Doğu Anadolu,Erzincan,Tunceli yaylalarında tuttuğum Kırmızı benek alabalıklarla ilgilidir. Türkiyenin kaderi hep birilerinin bazılarının ayağına taş koymak olmuştur. İşte bu çekememezlik ve kıskançlık duyguları canım Ülkemin maalesef halende istenilen refah ve medeniyet seviyesine ermesine hep mani teşkil etmiştir. Ancak her zaman sizler gibi genç ve modern insanlar olmuş ve mevcudiyetlerini sürdüreceklerdir. Benim kavgalarım ve huysuzluklarım bu zihniyete karşıdır.Özetle muhafazakarlığın zararlı yönlerine,milliyetciliğin aşırı yönlerine,bir konuyu tam bilmeden ahkam kesenlere,ne oldum delilerine savaşım elimden geldiğince devam edecektir. Sevgimle kal
Haklısın sevgili Meslekdaş. Halende elimde bu havuzlu,orijinal Fransız yapımı birkaç model mevcuttur. Onlar şimdi geçmişin yoğun savaşlarından galip çıkmanın hazzıyla bir köşede tutulmaktadır. Sevgiler
Sevgili Murat Temennilerine teşekkür ederim. Heyecanlandırabilmek,kişileri motive etmek,dinamizm kazandırmak,sanki iyilik yapmakla eşdeğer gibi gelmekte bana. Büyük şehirlerin kahreden,yıpratan temposu içinde gönüllere bir nebze olsun heyecan verebiliyorsam ne mutlu bana. Sevgimle kal
Sevgili Ergin O zamanlar satıcılarda bunlar yoktu.Eski Ankara günlerimde Amerikan Pazarları vardı.Oralardan bazen bulabilirdik. Ankara avcısı halende özellikle tatlısu konularında en etkin malzemelere düşkünlüğü ile tanınır. İstanbulda o zamanlarda kıyıdan bile herkes el oltasıyla balık tutardı. Sevgimle kal
Sanki daha dün çekilmiş gibi canlı fotograflar... Vedat amca, Görüşmeyeli uzun zaman oldu. Sizleri ve oraları çok özledim. Yersiz hislere kapılmayın, daha sizinle yakalayacağımız çok balık var.
Benim var kızım. Bu adam maalesef geçenlerde bana ilkönce güzel hitabetle başlayan ve sonradan senin konuyu kilitlemene sebep olacak şekilde kinini ortaya koyan,ismini zikretmeyeceğim ama Sivriceye geldiğim günden beri benimle uğraşan,buralara geldiğinde sair sitemizde polemiğe girdiğim bilindik kişilerle birlikte hep onun evinde kalan,tarafından benim aleyhime gırtlağına kadar kin doldurulan Daykosi lakaplı,şimdilerde başka bir nickle forumumuzdada etkin olup çatmak için fırsat kollayan,hatta daha dün başka bir forumda,tekrar sahte nickle bana çatan ve bu arada Melih Meriçin tarafından yollanan seninde forumumuzda yayımladığın o talihsiz yazıyı kopyalayıp,yapıştıran üstelik seninde adını zikreden Hamit atlı kişidir. O balogda Vedat Abayoğlu gerçeği adı altında bana olmadık laflar etmektedir. Durumu bilgine sunuyororum. Sevgimle kal
Sevgili Ergin Hepinizin aklınız,fikriniz,dünya görüşünüz,değer yargılarınız var. Herkes,herkesin ne olduğunu zaten bilmekte. Ama bu değildirki herkes beni sevmeye mecbur. Ne yapsam,ne etsem bazı kişilerin hücumundan kurtulamıyorum. Çoğu kere tek başıma mücadelemi ise sürdüyorum. Gayesi çamur at izi kalsın hadisesidir.Sevgimle kal
Vedat Ağabey'imiz. Çok uzun uzun yazmayacağım. Şunu bilmen yeter : Biz amatör ruhlu kardeşlerin,yeğenlerin Seni çok seviyoruz. Balık ve takımları bir tarafa bırakalım Hepimizin gönlünde Seninle tanışmak,konuşmak sohbet etmek geçiyor. Senle tanışma şerefine nail olanlar diğerlerine ballandıra ballandıra anlatıyor , varsa birlikte çekilmiş fotoğraflarını gösteriyorlar. Var mı ötesi. Ellerinden öperiz. Selamlar & Saygılar
"Eski" ler her zaman ilgimi çekmiştir. O zamanın imkanları, o zamanın görüntüleri, o zamanın yaşantıları... Paylaşım için teşekkürler.
Abi, Allah ömrünü uzun etsin, bunlar ne güzel fotoğraflar... Henüz çok gençsiniz, öyle olumsuz hislere kapılmayın.