YAYLI KURŞUN kullanımı ?

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında reha81 tarafından paylaşıldı.

1. reha81

reha81 reha kızıl

Arkadaşlar Orhan abinin yazılarında çokça duyduğum bu kurşunun kullanımını resimlerle anlatabilecek bir babayiğit var mıdır ? :)

2. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    bende Orhan abiden gördüm, kullanmaya başladım ama anlatabileceğimi sanmıyorum :)

3. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    iki türkü yaylı kurşun var birincisi eger bahsettiginiz yaylı kurşun misinaya baglanmayıp iki yayın içinden ve kurşunun etrafından sarmal dolanarak kurşunu istediginiz uzunlukta sabitlemenize yarar kurşunun şekli itibari ile suyu yararak geçer ve arkasına taktıgının rapala yada ne olursa onu oluşturdugu köpükle marke eder sırtı çekmede kullanılır..

diger yaylı kurşun ise tatlı su avcılıgında kurşunun etrafınsa bir yay olup yayın kenarındada ortalama 4 igne olur yayın içerisinde hamur kıvamında ekmek kup igneleride yemlemek usulu ise kullanılır inşallah sordugun budur gerçi orhan abimiz bize anlatacaktır.. :) şimdiden teşekkür ederim..

4. reha81

reha81 reha kızıl

hayır tuzlu su için olanı... sanırım bu kurşun kolaylık takılıp çıkarılabiliyor. orhan abi anlatımlarında balığı çekerken bile misina dolaşmasın diye eliyle çıkardığını söylüyor

5. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Anlatayım sevgili Reha kardeşim,

Yaylı kurşun:
    Sırtı ile balık avlarında gerekektiği zaman ağırlık kullanılır bu ağırlıklar çeşitli şekillerde olabiliyor işte ben bunlardan biri olan yaylı kurşun veya yivli kurşun da diyebiliz onları kullanmaktayım.
    Yaylı kurşun kullanması çok basit ve pratiktir kurşunlar misinanın üzerinde sabit bir şekilde bağlanmadığından pratik olarak hemen çıkartılarak takımın suyun yukarsından gitmesi sağlanır, eğer takımı suyun daha derinlerine indirmek istiyorsanız hemen yaylı kurşunlardan takıp takımı istediğiniz derinliğe indirebirsiniz, Yayllı kurşunlar misinanın üzerine sarılarak kullanılır ben sırtı avlarında kullandığım takımımıma ilk yaylı kurşunu 15. metreye sararım sonra gerekirse takriben 4 veya 5 metre arayla diğer kurşunları sararak istediğim derinlikten takımın gitemesini sağlarım, yaylı kurşun misinanın üzerinde bir hamak gibidir takıma hiç bir zaman gam yaptırmaz buda yivleri ve yaylara sarılan misina ile alakalıdır, bunu çok eskiden bulmuşlar bana da rahmetli Ustam Kenan abimden gördüm ve ondan öğrendim,
    artık yaylı kurşuna çok alıştım, sırtı avlarımı yaylı kurşun olmadan yapamam,
    yaylı kurşun kullanırken dikkat edilecek en önemli husus örneğin torik balığını yakaladınız ve mücadele başladı sizde çekmeye başladınız bu arada yaylı kurşunlar geldi onlarıda tekneye aldınız fakat bu arada torik delirdi ve yol istemeye başladı, işte en çok dikkat edilecek nokta burası, burada eğer yaylı kurşunlar elinize veya başka bir yere takılırsa o zaman problem yaratır elinize zarar verir veya misina kopar gider, burada yapılacak işlem tekneye aldığınız yaylı kurşunları fırsat bulup misinanın üzerinden çıkarmanızdır, buna benzer bir kurşun gördüm İtalyan malı kurşuna iki yuva yapmışlar misinayı bu iki yuvaya sıkıştıryorsun bu yuvalar üst tarafta kalıyor bunlara bağlı olan kurşun ise beşik gibi sallanıyor, bu kurşunları çok beğendim ama fiyatları oldukça pahalı idi inşallah burada ülkemizde de imal ederler, bu konuda daha bilmek isdedikleriniz varsa bana her zaman yazabilirsiniz,:) sevgiler hoşçakalın.:) :) :)

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bizde aynı sırtı işinde il olarak 18 kulaçlar gibi salarız hedef balık torik ise her halikarda yol isteyecektir belli bir noktada kurşun ayaklılarımız örme kasadan yapılmıştır. ve kurşunlarda fırdöndülü klipslerle bağlıdır takıma hem kurşun üstünde hemde kasada fırdöndü mevcuttur kasada ise fırdöndü. eğer takımı bastınız balıkyol istedi. yapacak 2 tane iş vardır. yetiştirebiirseniz klipsten fıdrdöndüyü açar kurşunu alırsınız yetişemezseniz. kurşunluğa vurursunuz bıçağı kurşunluk seyyar olduğundan yenisini bağlarsınız sıkıntı olmaz, balıkta yolu almış olur tekneye çevirir iseniz sorun bitmiştir. çeviremezseniz o zaman sıkıntılı haller olabilir. yaylı kurşun kullanma noktasında misinanın bedeniyle hareket edeceğinden aşağı basamayacak ve sürekli aynı istikamette yürüyecektir. Oysaki ayaklıkla kurşun denemelerinde hep orta ayaklıktan aşağı doğru hareket edeceğinden ve bedenden en az 25-30 cm kadar alttan yürüyeceğinden takım sağlığı açısından daha faydalı olabileceğini düşünüyorum.
    takımda beden üstünde hareketsiz yaylı kurşundan ziyade ayaklık kullanılmasını şiddetle tavsiye ediyorum.......

7. reha81

reha81 reha kızıl

Alico abi çok güzel açıklamışsın ama bizim gibi amatörlerin anlaması zor ... kurşun ayakları nedir ? örme kasa nedir ? kurşunluk nedir ? .....

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Reha El oltan varya el oltanın arasına fırdondu bağlıyorsun beden ile birleştirmek için o fırdöndüden sonra benlik kısmı gelir ve tekrar fırdondu ile bedenini bağlarsın. benlik kısmına ise 2 fırdondunun tam ortasına içte kalacak şekilde bir fırdöndü daha takarsın ve onun önünede 0,45*3 misinadan örme kurşun ayaklığı yaparsın 25-30 cm kadar önüne fırdöndülü klips ve kurşunu takarsın bildiğin uzun olta takımı gibi ama ara kasa komple örme şeklinde saç örgüsü örer gibi öreceksin 3 misinayı. biraz zor iş görmek lazım. sıkıntı anında burayı keseceksın kurşundan kurtulmak için yada fırdöndüyü çıkartacaksın. aslen ben orhan abi ye yazmıştım detayı.....

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Ali kardeşim bu rapala ile sırtı avlarımda benim kullandığım bir yöntem, birazda tembel işi, dediğin gibi ben de canlı yenle yaptığım uzun oltada senin dediğin gibi üçlü halkalı fırdöndünün alt kısmından ayklı kurşun kullanıyorum doğrusuda zaten budur, sırtı ile rapala veya sahte yem ile avlamırken avlandığımız meralar sığlıklar kayalıklar içersinde bunun için pratik olarak orta suda üst sulara ve derinlerden orta sulara aiden inmek zorunda kalıyorum bu bakımdan yaylı kurşun benim için çok pratik oluyor onu anlatmaya çalıştım, bu arada lüfer avlarını bekliyoruz sevgiler hoşçakal.:) :) :)

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Lüfer lüfer sıkıntı başlı başına balık olsa hava müsaade etmez. hava iyi olsa balık akmaz. balık olsa yem olmaz. yem olsa balık olmaz. en sonunda bırakıcam bu hayvanın sevdasını herşeyı verecem takım taklavatı elime olta sürmeyeceğim o kadar bunaltıyor benı bunaltmak ne kelime daraltıyor adeta....

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Ali kardeşim durum bizim buralarda da aynı sert rüzgarlar ve lodos denize çıkmamıza engel oluyor, ama öyle pes etmek yok bizler denize çıkmadan yapamatız, sevgiler selamlar hoşçakal.:) :) :)