yaylı olta hakkında biri bilgi verebilirmi resim v.s

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında sliven tarafından paylaşıldı.

1. sliven

sliven olcay

herkeze cok selam olsun arkadaslar abiler yaylı olta hakkında bilgi verirmisiniz nasıl birsey daha önce hiç gormedim nasıl yapılıyor resimli olara yardımcı olursanız cok sevinirim herkezin gecmiş bayramı kutlu olsun tüm avcı arkadaslara RASTGELE.....

2. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Bayiye gidip bana sazan yayı ver diyeceksin. Sonra yayın altına 10-15 cm köstekle sirkülere uygun sayıda iğne bağlayacaksın. Üst kısmıda ana bedene bağlayacaksın. Ekmeğin içini elinde iyice sıkıp yayı ekmeğin içine gizleyeceksin.Suya atacaksın ve ekmek dağıldıkça sazanı oraya çekecek. İğnedeki yemi alan sazanda senin olacak. İğnelere mısır tanesi tavsiyemdir!... Kolay gelsin...

Son düzenleme: 3 Eylül 2011
  3. alidemır

alidemır ali demir

Favori Kamış:
    Daiwa-ultra-marine-carbon sx 940 D-A-M Yukon Composite 150
    Favori Makine:
    Daiwa Bg 30
    En İyi Avı:
    sazan 7,5 kg
    yaylı olta konusunu daha önce açmıştım ama kimse anlamadı, sadece balıkcılardaki iki tarafında kurşun ve ortasında yay var bunun üstkısmından sabit bağlanıyor alt kısmınıda iğne ve hamuru sıkıyorsun yaya atıyorsun,
    ama ben almanyadan gelen bir arkadaşımda gördüm sazan yayını yumurta büyüklüğünde iki tarafı konik içinde misinenin geçeceği kadarbir plastik boru var iğneyi bağlarken borudan geciriyorsun altına fırdöndü yay misinede geziyor ve hamuru veya yaptığın yemi sıkıyorsun yaya atıyorsun göle iğneyede bir mısır tak yeme gelen balık mısırı görünce saldırıyor. haydi rast gele

ali demir