Yazık çok yazık

Konu, 'Genel Konular' kısmında 3182 tarafından paylaşıldı.

  1. 3182

    3182

    Mesajlar:
    1.186
  2. Levent Yasir

    Levent Yasir Levent Yasir

    Yaş:
    53
    Mesajlar:
    4
    Şehir:
    İstanbul*Beylikdüzü
    Favori Kamış:
    AlbaStar 370
    Favori Makine:
    banax ST 4000
    En İyi Avı:
    Sazan
    http://www.haber7.com/haber/20100930/Azap-Golunde-canli-yasami-sona-erdi.php
    Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği'nin (EKODOSD) girişimiyle Azap Gölü'ndeki yaşanan kirliliğin limnolojik (suyun kimyası) açıdan ortaya konulması amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Kesici başkanlığındaki bir bilimsel heyet tarafından yapılan bilimsel inceleme sonuçlandı.

    Yapılan incelemede, Azap Gölü suyunun, parlak yeşil renkli, boyayı andıran bir görünüme kavuşmasına, azot, fosfat gibi besi elementlerinin aşırı oranda artışıyla birlikte, gölde mavi-yeşil algler ile siyanobakterilerin hızlı ve aşırı oranda artmasının neden olduğu belirlendi.

    AZAP GÖLÜ'NDEKİ CANLILAR BÖYLE ÖLÜYOR / GALERİ
    http://www.haber7.com/foto-galeri.php?cID=7123

    Bu durumun göl suyundaki çözünmüş oksijenin azalmasına ve sonucunda gölde su kuşları, balıklar ve dipteki canlıların kitleler halinde ölmelerine neden olduğunun belirtildiği inceleme sonucunda, göldeki canlı yaşamının sona ermek üzere olduğu uyarısı yapılarak, ''Azap Gölü'nde başta balıklar olmak üzere, su kuşları gibi ekolojik değeri yüksek, zengin bitki ve hayvan çeşitliliğiyle birçok türün yaşamasına olanak tanıyan ekosistem çökmek üzeredir'' denildi.

    ''GÖL SUYU HİÇBİR ŞEKİLDE KULLANILMAMALI''

    Göldeki kirlilik düzeyinin insan sağlığı açısından taşıdığı risklere de işaret edilerek, bu durumdaki göllerin sularının hiçbir şekilde içme, kullanma ve tarımsal sulama gibi amaçlarla kullanılmaması ve ölü balıkların hiçbir canlı tarafından tüketilmesine izin verilmemesi gerektiği ifade edildi.

    DİP ÇAMURU DA İNCELENİYOR

    EKODOSD Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Sürücü, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 2007 yılından bu yana Azap Gölü'nde yaşanan olumsuzluklarla ilgili uyarılarda bulunarak gerekli önlemlerin alınmasına çalıştıklarını ifade etti.

    Bu kapsamda son olarak SDÜ Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Kesici'nin başkanlığındaki heyetle göl suyundaki kirliliğin kimyasal analizini ortaya koyduklarını belirten Sürücü, Kesici'nin önerisiyle gölün dip çamuru analizinin de yapılarak, kirliliğin tüm boyutlarıyla ortaya konulacağını kaydetti.

    Sürücü, bunun için Kesici'nin çalışmalarda katkı sağlamak isteyen, bentik (dip) çalışmaları uzmanlarından, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Külköylüoğlu'nun oluşturduğu bilim heyetiyle gölün 5 ayrı noktasından dip çamuru numuneleri alındığını söyledi.

    Çamur örneklerinin Süleyman Demirel Üniversitesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi laboratuvarlarında analiz edileceğini kaydeden Sürücü, ''Bu analizlerden gölün dip çamurundaki kirlilik, dip biyolojik yapının ve çeşitliliğinin ne durumda olduğunun belirlenmesi amaçlanmaktadır'' dedi.

    AA
     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 30 Eylül 2010
  3. KULL64

    KULL64 Emrah

    Mesajlar:
    1.836
    Şehir:
    TURKIYE
    Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Sonumuz her gecen gun daha cok yaklasiyor.Lanet olsun bilincsiz,.......... (noktali yerlere daha cok sey yazilabilir aslinda , o noktali yerlere yazilacak seyleri de sizler kendinizce icinizden soyleyebilirsiniz) insanlara.
     
  4. keskinovic67

    keskinovic67 abid keskin

    Yaş:
    34
    Mesajlar:
    5
    Şehir:
    almanya,dortmund
    yazik yazik ya icim parcalanioyr
     
  5. konevii

    konevii veysel

    Mesajlar:
    287
    Şehir:
    İSTANBUL
    birde hayvanlara "vahşi" diyoruz. bunun nedeni de hayvanlar değil heralde. vahşi olan kim???
     
  6. deePblue

    deePblue na

    Mesajlar:
    1.573
    Şehir:
    aa
    Milyonlarca yıldır süregelen bir düzen bu yüzyılda hızla bozuldu..
    kimileri tamamen sona erdi..
    kimileri sona ermek üzere. Yer altı kaynaklarının tüketimi konusunda da durum çok farklı değil. Büyük ulusal devletlerin bu işte katkısı %90 diye düşünüyorum. Keşke amatörler olarak çırpınışlarımız bir işe yarasa
     
  7. dayzın

    dayzın taner

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    91
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    linafee
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    Tv de izliyoruz :)
    Yok olmadan bizimkiler çare bulmazlar. Sonra bütün balık avcılığı iptal olur göller sazan turna vs gibi balıklar salınır, göl temizlenir. en sonunda da paralı göl yaparlar . Yazık torunlarımız balık göremeyecek diyordum yanılmışım çocuklarımda göremeyecek sanırım :(
     
  8. 3182

    3182

    Mesajlar:
    1.186
    İşin aslında daha vahim boyutu bizim nerede olduğumuz.

    Şimdi ben buraya arkadaşlar bu yıl 5 tane göle turna salıcam desem 2000 tane vay efendim sirküler di yasaktı kınamaydı mesaj gelir.

    Göllerimiz teker teker bitiriliyor hiç bir şey yapamıyoruz. Bu dahada vahim.