sabaha karşı 3:30-4:00 gibi çıktık yola 1 saatlik yolculuktan sonra vardık avlagımıza.At çek at çek derken ayagım kaydı ve düştüm.Sonra ne bu falan diye bakınırken balık kafası oldugunu gördüm.etrafa bıraz daha bakındıktan sonra suyun içerisinde sayabildiğim 18 tane kıyıda 2 tane kafaları kalem pil büyüklüğünde yayın yavrusu.Tahmın ediyorum en fazla 25-30 cm. lik balıklar.Oracıkta pişirip yemişler.Arkalarından çok söylendık ama neye yarar.her taraf sazancı.Adamlara söylüyoruz uyarıyoruz yazık gunah hayvanlar havyar döküyo diye ama nafile.Vatandaşın biri bize aynen 'tek tek yakalamayla balıkmı bıtermış koskoca su Allah bilir kaç milyon tane balık var alacağımız 5-10 tane, bişey olmaz sende işine bak' dedi.Jandarma devriye gezinirken şikayet ettik sonra bir baktık beraber cay içmeye başladılar.Resimleri yükleyemedim hata verdi ama daha sonra işallah yüklerim.Ben bu ınsancıkları Allah a havale ediyorum beddua ediyorum hatta kulaklarını çınlatıyorum lütfen bıraz duyarlı olalım azda olsa uyarınca anlayanlar var bılmeyenler var yasak donemleri lutfen öğretelim.Çocuklarıma torunlarıma bak oğlum bızım gençliğimizde turna yayın sazan diye balıklar vardı demek ıstemıyorum onlarda görsun avlasınlar ıstıyorum.
Öyle gerçekten aynı şeyler şile limanda ve derelerde oluyo şikayet hiç bir işe yaramıyor.İlgileniyoruz diyip gelmiyolar.
murat bey özele herek yok herkes bılsın görsün gerekli yerlere şikayet ettik etmesine de neye yararki jandarmaya telefon actık efendım ılgılenecegız hıç merak etmeyın falan fılan.bölge zaten ıstanbulda kaç yer varki. ahmediye diyelim balıkcılar bılır zaten.
Biraz farklı bir boyuttan ele alacağım, jandarma genel komutanlığına yazıyorum şu an, olumlu veya olumsuz bir cevap verecekler, asli görevleri bu yazıyı cevapsız bırakamazlar.
Yazık , çok yazık. İnsanın böyle gelişimini tamamlamayanlar yüzünden evrime inanası geliyor. İlgili mercilere şikayet maili atarken çektiğiniz resmi kullanmamda bir sakınca var mı acaba?
Büyükçekmece bakıyor sanırsam.Arkadaşlar bunlar bizim gördüklerimiz görmediğimiz neler var Allah bilir.Çamlık bölgesi var göl civarında aklınıza ne geliyo tırıvırı,ag,sazan,yayın katliamı aman Allah'ım daha neler neler adam tem köprü nün altında ağ atıyo balık satıyo ben jandarmaya da hak veriyorum sonuçta 4-5 tane emir kulu ne yapsın adamlar 5-10 kişi değilki göl ben sabah 9:30 da dönüş yoluna geçtim ben dönerken herkes daha yeni gidiyodu sazan katliamına arabayı park edecek yer yok zaten 1-2 sene içinde kuruturlar sonra herkes rahatlar sorunda böylelıkle bıter.
Allahta balıkmı biter sözünü yıllar önce biriside bana etmişti. hatta yazmıştım daha öncede. ve hatta "senin imanın yokmu " diye başlamıştı. insan sıfatından çıkmış insanlar kurala uymaz ama uyarınca imansız sen olursun kitapsız sen olursun. böyle bu ülke. devlet ülkesine sahip çıkmazsa elbette birileri talan edecek ister içerden ister dışarıdan
Bu tarz görüntülerle biz daha çok karşılaşıcaz. Buna dur demek lazım ama üç beş kişiyle olucak iş değil bu. Göl baraj vs. gibi yerlerin belirli girişlerine boy limit adet belirten tabelalar konulabilse belki biraz etkisi olabilir. Veya büyük tv kanallarında belirli zaman dilimlerinde ufakta olsa bi bilgilendirim. Düşünüyorum aklıma başka bir çözüm yolu gelmiyor
Evet. Katılıyorum size. Görevini suistimal eden kolluk güçleri bu gibi olaylara müdahale etmediğinden bir türlü katliamlara dur denilemiyor. Bence de en doğrusu bize düşen yanlışları o bölgenin kolluk kuvvetlerine bildirmek, ama görevini yapmayan kolluk kuvvetlerini de amirlerine hatta merkeze bildirmek. Bakalım birdahaki sefere yine çay içmeye mi giderler oraya
kolluk güçleri caydırıcı bir güçtür lakin durumun tek sorumlusu ve hatanın aranacağı tek nokta değildir. görsel ve yazılı medya'da bu konunun önemi belirtilmeden,bu konuda eğitim ve duyurular attırılmadan,özellikle tatlı sularımızda amatör balıkçılık çok sert kurallara bağlanmadan vs.... tüm bunların önüne geçilmesi gerçekten çok zor görünüyor, ama herşey bir yana 3 tarafı 'hatta 4' denizlerle çevrili olan canım yurdumda denizcilik bakanlığı bile henüz yokken daha fazla söze ne hacet ???
Gerekli yorular yapılmış da ben ilk defa tarzım olmayan farklı bir yorum yapacağım... (her türlü yasal mücadelemi sürdürmekle birlikte çoğunda sonuç alamayıp hatta karşı tarafın yaptığının yanına kar kaldığını gördükçe, umudumu da yitirmedim tabii ki.) İnşallah boğazlarında kalır ya da acısı farklı bir şekilde çıkar... Balık kussunlar umarım
vahşet bu yaaa daha yazvru yayınlara yapılan lütfen arkadaşlar limit altı balıkları ne kadar değerli olursa olsun geri bırakalım.