yazıklar olsun

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında balıkcı feto tarafından paylaşıldı.

1. balıkcı feto

balıkcı feto fettah

oncelıkle herkeze selam buraya daha yenı uye oldum paylaşmak ıstedıgım ve cok uzulerek soylemek ıstedıgım konu ıstanbul sahıl kenerlarında bılıncsızce avlanıyor gecenlerde kupkapı sahılıne gıttım tıklım tıklım herkezın kovasında 3 5 kraca neye tutuyorsunuz kardesım yazık degılmı boyle zevk olurmu ya hayret edıyorum yazıklar olsun tuttukları 3 5 tane onuda oldurdukten sonra denıze atıyorlar mınık mınık eskınalarını bıle kavalarına koyuyorlar ne kadar cahıl ınsanlar var yahu pes dogrusu

2. haliloz95

haliloz95 Halil Özkan

Favori Kamış:
    oscar saılor 3.90
    Favori Makine:
    okuma safina sna 65
    malesef doğru :( herkes bu cahil insanlardan şikayetçi zaten :S

3. ovunc41

ovunc41 övünç karlıdağ

Favori Kamış:
    Trabucco İridium Distance 4.20 3p,Ryobi Komatsu 3.75 50-150 ,Spro GTPRO 2.40 15-40 3 parçalı spin
    Favori Makine:
    Shimano Aernos 4000 FA,Shimano Ultegra XSC 5500,Shimano Catana 4000,Ryobi Ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    kiloluk eşkina,1.1 kg mırmır,lüfer vs..
    o kovaya kafalarını sokmak lazım

ben en son yavru eşkina yakalayıp bunuda marifet sanan bir insanlık yoksununa fena çattım öyle moralim bozulduki uzun zamandır da balığa gitmiyorum ama malesef insanlarımız gerçekten bilinçsiz yazık çok yazık inşallah artık her alanda bilinçli bir toplum oluruz tek temennim bu yoksa gidişat çok kötü..

4. deep blue

deep blue nurettın

En İyi Avı:
    eşkina 3,5 kg,4,5kg kefal
    Benimde bu konuda bir anım oldu kısaca paylaşmak isterim,önceki sene yolum galata köprüsüne düştü amatör balıkçılar ne tutuyor diye merakla yanaştım.
    Kovalar dolu,her birinde bi dolu balık 'ama ne balık' en büyüğü 3cm kıraçalar, kova dolu ama tartsan bir kiloyu geçmez.
    müdavimler aynı köprünün bazı bölgelerinde yabancılar barınamaz aralarına almazlar.
    Biriyle sohpet ettim adam acayip bilinçli..!:confused: buranın balığı bitmez hem bunların boyuna bakma ,temizleyip yağda kızarttınmı parmaklarını yersin.:hungry: Bir ara konuşurken hey gidi dedi burada eskiden bir balık çıkardı yedi sülalemi doyuruyordum dedi:eek: Tezgah açıp satardım acayip para kazanırdım ,şimdide bunlara talimsick
    Hiç düşündünmü dedim neden onlar geçmişte kaldı'düşünme dayı cevap kovanın içinde'
    hafif güldü cevap ''KARIŞTIRMA''

Yolu galataya düşenler oradaki avcılık bilincini görürler,'yetkililer hariç' herkes görür.Gün geçtikçe balık popilasyonu bilinçsiz avcılıkla azalıyor

5. system41

system41 Murat

Konuya sadece kıraça tarafından bakarsak birincisi kıraça istavritin belkide en lezzetli halidir. Avlanması konusunda da onlara zarar verenler elinde bir oltayla kıraça yakalayan değil. Takalarla ava çıkıp çarşıda pazarda kıraça etiketi açıp onları satanlardır. Acaba kaç kişi satanın yanına gidip bunlar daha yavru biraz büyünce yakalayıp satamıyomusunuz dedi.Adamlar bir ağ atıyor koskoca sürüyü çekiyorlar ve bir nesil istavrit bu şekilde gidiyor. Denizlerde balıkların azalmasının nedeni o kovadaki yarım kilo kıraça değil. Takadaki tonlarca kıraçadır. Yani kıraça konusunda yanlış kişilere çatıyorsunuz. heee keşke kimse avlamasa ancak avlayanada neden avlıyorsun diye çatmaya hiç gerek yok bence,bunları yazarken bu balığı avladığımı düşünüyorsanız hayır asla özellikle kıyıdan istavrit avını hiç sevmem. Büyük balık tutmayı severim ve küçük geldimi geri salarım hemen.

6. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    sen ona takmışsın bende jigging sevmiyorum:rolleyes: jigging piyasa ile tanışalı belli ortalık anaç balık kaynıyor......

7. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    doğru diyorsunuz. bende bir elektronikçi olarak, balık bulucuların varlığı ile ilgili endişelerim var, elektronik bir cihaz yardımıyla direk balığın üstüne çökmek...:confused:

8. gokansacakli

gokansacakli Gökhan

Favori Kamış:
    Okuma V system 240cm, Okuma Similan 20-30 lbs jig kamışı.
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30S, Okuma Avenger Av-45
    En İyi Avı:
    :(
    Büyük Marketlere ne demeli!

Hepiniz haklısınız arkadaşlar Birde şu herşeyi Kontrollü ve Kurallara uygun olarak satıyoruz diye övünen Büyük Marka olan hiper marketlere ne demeli.
    Ben her gisişimde özellikle bakarım içlerinden bir tanesi varki şu M harfini seven market küçücük balıkları tezgaha diziyor ve boyuna göre de fiyatlandırıyor.

9. deep blue

deep blue nurettın

En İyi Avı:
    eşkina 3,5 kg,4,5kg kefal
    unutmayalımki orman küçücük bir kıvılcımla yanar kül olur,biz çevremizdeki ufak kıvılcımları söndürmeye çalışıyoruz senin bahsettiğin büyük yangınları elimizdeki bir kova suyla söndüremeyiz onlar yetkili kurumların işi,

10. system41

system41 Murat

Elbetteki keşke olta ilede tutulmasa ancak olayın vahim olan boyutu ile uğraşmaktan bahsediyorum. Bakın adamlar yetkili kurum değil nasılda balıklar için uğraşıyorlar. Sloganlarıda var. Küçük balık yoksa büyük balıkta yok. Bunlar yetkili kurummuancak yaptığımız yanımızdaki oltacıya saldırmak. Sanki kendimiz mükemmel balıkçıyız adam cahil ne yapçan oltanın ucunda balığı görünce heyecan yapıyor. Hepimiz amtörce uğraşıyoruz.Bu işle benim demek istediğim balıkların yok olmasının nedeni yukarıda da yazdığım gibi bu işin ticaretini yapanlardır. Bir çekişte bir nesli yok edenlerdir. Bunlar içinde bunlar yetkili kurum işi ben yanımdakine küfür eder rahatlarımla bu iş çözülmez. Ayrıca bahsettiğiniz olayın kıvılcımla falanda ilgisi yok. dünyanın hiç bir yerinde olta ile yavru balık avlayarak o balık popilasyonunda denge bozulmamıştır. Balıkların yok olmasının nedenleri bellidir. Lütfen inceleyin.

http://www.greenpeace.org/turkey/tr...ur-mediterranean/threats/yavru-bal-k-projesi/