Herkese iyi akşamlar değerli büyüklerim sevgili hobidaşlarım.Yaz aylarında gittiğim memleketim Adanada at çek yaparak balık avı yapmak istiyorum. Bu av disipliniyle Yumurtalıktan hangi balıkları kandırabilirim? Tatlısu balıkçılığıyla ilgili birkaç şey biliyorum ancak ilk defa tuzlu suda av yapacağım.Şimdiden çok teşekkürler.
Melih; Koca koca akya, sarıkuyruk, lüfer ve levrek yakalayabilirsin. Tabi ki doğru ekipmanlarla, doğru zamanda, doğru yemler ile
İnan abi; Elimde shimano catana 240 cm 10-30 atarlı spin kamış ve uine shimano catana 4000fc olta makinem var. Bunlar yeterli ekipmanlar mıdır Yem konusunu hala forumlarda araştırıyorum forumlarda ama önerilerine sonuna kadar açığım. Doğru zaman derken onu biraz açabilirsen çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Yani maket yem mi silikon mu kaşık türevleri mi hepsi çok cazip çok pahalılarıda var çok ucuzlarıda yüzlerce farklı renk model ve boyları var şuan çıkmazın içindeyim
İnan abi kesinlikle görünce cevaplayacaktır. Ama ben de yaptığım bir araştırmayı seninle paylaşmak istiyorum. Eğer ben yemlere çok fazla para vermek istemiyorum diyorsan kendo nun sahtelerini bir araştır derim. Özellikle kendo haryu, kendo arise minnow gerçekten birçok balıkçı tarafından tavsiye ediliyor. Sonra kaşıklardan hansen pilgrim de var. Açıkçası ben de hiç deniz avı yapmadım ama bu yazdıklarımı tavsiye eden çok usta gördüm. Bu arada mümkünse avlandığın bölge deki avcı balıkların beslenebileceği küçük balık türlerini de öğren. Dolayısıyla o balıklara benzeyen sahtelerle şansıni dene. Çünkü avcı balıklar görmeye alışkın oldukları ava daha çok saldırıyormuş. Benim öğrendiklerim bu kadar Rastgele abi...
Teşekkür ederim ahmet kardeşim, İnan abi cevaplayacaktır inşallah. Bu arada sende ankarada yaşıyorsun galiba
Bu sene malum üniversite sınavlarım, ramazan ayı derken bir de memlekete gideceğim. Bu yıl ankara da av yapmak pek nasip olmayacak gibi ama seneye inşallah
inan bey arkadaşa telefonda söyleyeceklerini merak ediyoruz... foruma da yazın da sahteleri bilgileri detayları bizlerde öğrenelim.
Ediyoru(Z) derken Elindeki sahteleri, bizim buralarda hangi avlaklarda kullanabilir, hangi sahteleri hangi saatlerde, hangi suda kullanabilir vs.. Tek tek hangi sahtelerin var diye buradan sormak yorucu aynı zamanda yoğunluktan uzunca cevap yazmaya vaktim olmuyor maalesef.