Merhabalar... Ben amatör bir balıkçı olarak gece avı yapmak istiyorum.Aslında balık bahane yazın yazlığa gelen arkadaşımla muhabbet şahane Kışın gece dışarda olmak soguk açısından zararlı olabiliyor.Gece avında yanlız olmakta biraz sıkıcı.Kışında çıkabilecek balıklar belli gibi birşey sarıkanat eşkina türleri. Ama yazın ne ile avlanılır gece bilmiyorum.Ne çıkar gece kıyıda?ne ile avlanılır? Hazırlığımı şimdıden ona göre yapmak istıyorum
Murat kardeşim, yazın genelde mırmır alırsın T.dağ'da. En azından biz öyle yapıyorduk. Kısmet olursa bir gece seni de alırız arkadaşlarla, balık-çekirdek- sana kola ve çay - bizlere kola çay ve bira eşliğinde sabahlarız. Kardeşim, yanlış anlama ama bunu yapmamız için de önce babanla tanışıp ondan izin almamız gerekir
Ya o kadar sorun olacağını sanmıyorum gece kalmanın kıyıda. Annem dışarı saldıktan sonra ben balığımıda tutarım.Sizle muhabbetimide ederim davetin için sağolasın
Eşkinaya atabilirsin mesela, kayalık yerden olta atıyorsan şamandıralı sistem iyi olur.. yaz geceleri kayalık güzel bir yerden olta attın mı her türlü sürprize hazır olmalısın, hiç beklemediğin balıklar oltanı ziyaret edebilir.. sitede araştırma yaparsan her türlü takım hakkında bilgi alabilirsin..
Eğer bir yazlığın ve ona yakın bir meran varsa, kimsenin gelmediği bir yerse, işin kolay. Orayı günlük yemle. Mutfaktaki yemek artıkları, çiğ sebzeler hariç, et ve pişmiş yemek parçaları, ekmek vs. bile olur. Ama kendin yemeyeceğin hiç bir şeyi denize atma. Birde olayı abartma, teneke teneke değil, 1-2 avuç filan olun hepsi hepsi. Balıklar onu bulur yer, merak etme. Biraz midye, ucuzundan balık (hamsi, sardalya vs.) kullanarak bir bölgeyi bir kaç gün 3-4 defa yemlersen, orası balık cenneti olacaktır. Sonra gider istediğini tutarsın.
skoylu abi çok teşekkürler verdiğin bilgiler için.bu dediğini yapacağım yanlız hep aynı saatte mı yemlemeliyim ortamı?
Saati değilde, yeterince sık olması önemli. Yani yemden kalıntılar dipte sürekli durabilmeli. Veya yemesinler diye bir fileye doldurur, iple bağlar dibe atarsın. Sonrada değiştirirsin arada. Olay, balığın oradan dağılmamasını sağlamak. Birde sabırlı olmak. Heleki balık ile yemlersen, netice alman garantili olacaktır.
Skoylu abi bu yemleme her balık için geçerlimi mesela teknede istavrit tutuyoruz fileye hamsileri sardalyaları parçalayıp fileye bağlasak olurmu mesela kıyıdan eşkina tutarsak iğneye takacağımız yem filedeki yemle aynı olmakmı zorunda ?
Farklı balıklar, farklı yemlenir. Mesela lüfer böyle yemlenmez, yemi suya serper, beklersin, o teknenin yanına gelir gibi. Ama teknik olarak, kırmızı renkli bir portakal filesi içine, balık parçaları vs. doldurup, dibe indirir, bir karış yukarı kaldırıp tutarsanız, akıntının gittiği yöndeki balıklar oraya toplanacaktır. Fakat, misina ile indirmelisiniz, 2-3 kulaç FC misina olmalı hatta. Millet çamaşır ipiyle indirir, balık ürker, işkillenir orada. Yem torbası dibe inerse, yengeçlerin hışmıyla karşılaşacaktır. Yem ile mazmuzun aynı olması gerekmez. Hedef balığınıza uygun bir yem takın kafi. Elbette bunu her noktada yapmanız süper olmaz. Yaptığınız yerin biraz potansiyel vaat etmesi lazım. Yani, sahilde, diz boyu yere atarsanzı bunu, vatostan başka bir şey çıkmaz bahtınıza. Biraz derince, biraz açıkta, bölgeye göre biraz taşlık, kayalık veya otluk yerlerde yapmak iyi olur.
Skoylu abi çok sağol tuzlada oturuyorum burda balık seyrek oluyor ondan fc misina gerekiyor sanırım ürkmemesi için bende bu misinadan edinmek istiyorum düğüm tutmuyor galiba misinalar hakkında konunu okumuştum ama pek istediğimi bulamadım bu misinayı nerden almalıyım internetten alamam galiba bide fc kaplama gibi şeylerde var kimse beni kandırmak istemez tabi ama bizim burdaki balık malzemelerı satan yerler pek samimi gelmiyor internetten kredi kartıylamı ödeme yapılıyor şimdiden teşekkür ederim.
skoylu abi gerçekten benide ve volume34 abiyi de inanılmaz bılgılendirdiğine inanıyorum.bu dediklerinı yaza yapacağım.ekmek-yemek artıklarını kayalıkların oraya serpeceğim.Şu tutabileceğın sürpriz balıkları çok merak ediyorum ne olduğu konusunda ip ucu verir misin
werus ikimizde acemi olaraktan bu foruma muhtacız ben bu yazın başında kasa düğümü kurşuna nasıl bağlanır bilmiyorken, acemi şansına belkide ama çeşitli balık tuttum sende öylesindir zaten ama bendeki en büyük etkende bulunduğum bölgenin müdavimleriyle sohbet etmekti kendimden 40 yaş büyük insanlarla dostluk kurdum onlarda beni gerek yaşımdan gerekte acemiliğimden sahiplendiler balık tutan insandan zarar gelmez bence ama karın doyurmak amacıyla olta sallayan insanlardan sakın bence aklına takılan varsa takılanları sor kesin cevaplarlar bende forumdan okuduğum bilgileri söylemeye çalışırım yaşını bilmiyorum ama kesin benden büyüksündür Kendine iyi bak iyi akşamlar
ben 16 yaşındayım volume..öyle tanıstığım balıkçı yok çok ama banada yazın istavrit-kefal-mırmır tutmayı öğretmişlerdi abilerim.sen kaç yaşındasın abim ?
14 üm bende bizim burda buranın müdavimleri hariç usta yok gelen diyoki iki tane olta sallıyım mangalda yeriz ben saat 5 te balık kıyılamadan uzağa atıp balık alıyodum adam 40 metre anca atıyo balık yok diyo benim önüme atıyo o yüzden balık varmı diyenlere doktor tavsiyesi deniz havası diyip geçiyoruz yardım ettiğim insanlar küçücük çinekopun çini olamayacak balığı söylediğim halde alıkoyuyorlar