Yazlık Rapor :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Plankton tarafından paylaşıldı.

1. Plankton

Plankton Salih

Merhaba :)
    Uzun zaman oldu rapor açmayalı :p sıcağı sıcağına olmadığı için hikayesiz bol fotoğraflı bir rapor. reeling

Ramazanda 3 hafta ve ağustos 10 undan sonra Dikili deydim. mrsparkle Her gün uyanamasamda (genelde uyumadan gidiyorum :D ) genel olarak sabahları alaca karanlık avları.

İlk balık ispendek, sadece bu balık 10 yada 11 haziranda sabah alaca karanlık başlamadan Rover 98 G15R ye atlayan ispendek.Geri iade edildi bu yüzden ölçüleri yok. :)

Sahtemi atarken daha kamışı savurmadan klipsin ordan çözülen düğüm sonrası sahtemin 10-15 metre gibi bir mesafeye düşmesi :eek: sonra 5 dakika gibi bir süre uğraş sonrası onu popper ile yakaladım. hihi

Farklı bir bölge denemesi, yine rover 98 G15r ye sabah alaca karanlıkta atlayan ispendek.Geri iade edildi. :) Teldeki sorun nedeniyle tek bu foto var. :eek:

http://youtu.be/4rBGax0S9ds

Yeni transferler, Lucky Craft Gun fish ve Sammy. :thumb:
    Aksiyonları ve atış erimleri mükemmel levrek zamanları güzel iş çıkartacaklarına eminim. :cool:

Gun fish e yakalanan zargana, iade edildi :)

Yine farklı bir yer denemesi ve oldukça derin bir yerde, sabah alacakaranlıkta Gun fish e gelen ispendek.İğnelerin kargaburunla bile çıkmaması sonucu alıkonuldu.

33 cm tam 400 gr. (Bu arada yediğim en lezzetli levrekti :hungry: )

Baraküda ( ıskarmoz ) Sabah alaca karanlık , bir kaç renk sahte denememe rağmen en sevdikleri renkler, kırmızı kafa ve limon sahteler.
    Kendo haryu 95 13 (limon) ile alındı.

56 cm 600 gr :hungry:

Yine baraküda (ıskarmoz) Sabah alaca karanlık, sahte kendo haryu 95 13
    Bu sahteyi aylardır kullanıyorum 2 baraküdadan önce kalamar harici skoru yoktu :eek:

Fotodaki diğer balık 51 cm beraber avlandığım bir abi yakaladı.Benim sahteye atlayan, (Max-rap foto için konuldu, başka zaman onla da yakalandı )

58 cm 660 gr :hungry:

Birde tekne avı var pek ayrıntılı olmasa da misafir uğruna gittiğim :D 3 köstekli dip oltası ve sülünezle alınan balıklar. :)

Atladığım avlar varsa da başka raporlarda eklerim artık. :D

Beraber avladığım avdaşlarımda çok güzel ve sürpriz avlar yaptı.Mesela kıyıdan gelen kilo üstü palamut gibi :thumb: ayriyetten başka bir palamut, baraküdalar ve levrek.Onların fotoları bende olmadığı için eklemiyorum.

Birde sahtemi dibime kadar takip edip dönen bir balık vardı, tam gördüğüm an döndüğü için kafa kısmını göremedim :eek: kuyruk sarımsı gözüküyordu ve vücudunda şerit vardı :confused: sonradan aklıma geldi bazı sinarit palazı fotolarında şeritli oluyor.Sanırım sudan ilk çıktığı anlar.Aklıma bir tek o geldi, ne olabilir acaba idk

Ve bir çok kez sahteden kurtulup kaçanlar reeling

Ekipmanlar,

Kamış : Shakespeare Omni 240 10-30
    Makine : Daiwa Triforce E3000S
    Misina : Okuma sea bass 0.26

Herkese rastgelsin reeling

NOT:Yeni baraküdalar (ıskarmozlar) 2. sayfada :)

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Salih, çok güzel avlar yapmışsın, fotoğraflar da çok şık çıkmış.
    Bizim bölgeyi de iskarmozlar (deniz turnası) sardı galiba. Bu aralar duyuyorum bayağı.

Palamut enteresan, henüz erken aslında. Umarım sezonda bu sene bolca denk geliriz lüfer ve palamuta. (tabi tekneden. :D)
    Kıyıdan da denk gelir tabi ama hergün orada olmak, olta sallamak lazım. :)

Keyifli avların olsun. :)

3. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Çok güzel avlar. Gunfish e aksiyon verdirmekte çok zorlanıyorum sizde de öyle oluyormu? Sammy ise inanılmaz rahat aksiyon alıyor.

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Görseller resitali olmuş resmen gayet çarpıcı, çok güzel fotoğraflar. Ellerine sağlık Salih.

Balıklar da harika. Gönlünce ve daim olsun.:) :)

5. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler Volkan Abi.Iskarmozlar farklı noktalara gidip geliyorlar.Boyları yaz başına göre büyümekte, kışa doğru olurlarsa dahada irileri denk gelecek sanırım.

Palamut aynı noktadan farklı tarihlerde ıskarmoza atarken denk geldi.Sadece palamut amaçlı uğraşılsa, uzak mesafeye atış için 3 metre kamış gibi ve ağır sahtelerle sanırım kıyıdan yakalanacaklar.Lüfer zamanıda denk gelecek diye düşünüyorum. :)

Rastgelsin reeling

Teşekkürler Erkan Abi.Aslında onun aksiyonu öyle diyeyim.Yarı popper olmasından ve ağız yapısı formundan dolayı çok fazla sağa sola yatmıyor sammy e göre.Dar alanda aksiyon alıyor.Hatta biraz hızlı sarınca delirmiş gibi geliyor. :D

Rastgelsin reeling

6. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler Salih kardeşim. Gunfish ve özellikle Sammy mükemmel seçimler. Kadroya İma Skimmer i de ekledin mi tamam olacak. Güzel avlar gerçekleştiriyorsun. Devamını dilerim.

7. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Tebrikler çok güzel kareler sahtenizi takip eden sarı kuyruk kuzu yavrusu olabilir

8. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler Nuri Abi.Fotoğraflama kısmına özen göstermeye çalısıyorum. :)

Rastgelsin reeling

Teşekkürler Sinan Abi.İma skimmer şart özellikle ince yapısından dolayı buluması gerekli.Bu tombul sahteler levrekte fark etmesede baraküda gibi ağız yapısı olan balıklarda sahteye tam hamle yapamama sorunu ortaya çıkıyor.Skimmer bu durumlar için iyi iş yapar düşüncesindeyim. :)

Rastgelsin reeling

Teşekkürler Mert Abi.Aslında sarı kuyruk olma ihtimali en yüksek seçenek dediğin gibi.Bu zamanlar çok fazla palazları görülmekte, fakat şeritli olması ilginçti.

Rastgelsin reeling

9. zaad

zaad ZAFER

Maşallah...

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ben hep orada yaşasam, İstanbul usulü surf kamışla atçek için malzeme toplarım. Düşünmedim de değil ama senede 2 kere denemek için en az 1000 tl'yi gözden çıkartamadım hihi

Lakin mevsiminde, uygun noktadan ;) hem lüfer hem palamut yakalanır ama asla İstanbul veya Tekirdağ performansı vermez.

Ben daha sahte atmadım denize, kelliğim tuttu Eylül ortasına kadar bekliyorum. :p :D

11. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Salih kardeşim sabah sabah gözümüz gönlümüz açıldı vallahi :) seninle tanıştığıma memnun oldum. ama maalesef fazla zaman geçiremedik. Oysaki senden öğrenecek çok şey vardı kendi hesabıma :) Bölgede eline su dökecek kıyı balıkçısı yoktur eminim . Ekim - Kasım gibi ilk fırsatta hemen damlıyorum meraya , sonra gelsin levrekler reeling :thumb:

12. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler rastgelsin reeling

Benimde aklıma geliyor Volkan abi ama dediğin gibi masrafa girmeye değmez :D Levrekler halen ortalıkta yok gibi gerçi denemiyorumda ama zıpkıncılara falan soruyorum hiç gören eden yok.Senin levrek zamanın yaklaşıyor sanırım :) Ama arada sahteleri yüzdür kondisyonsuz çıkarma levreklerin karşısına :D

Teşekkürler Özkan abi, bende çok memnun oldum.:)
    Benimde bir şey bildiğim yok aslında :eek: hangi balık ne zaman nerede olduğunu bildikten sonra bir şekilde yakalanıyor. :) Levrekler için kışın güzel bir organizasyon yaparız inşallah reeling

Bunlarda bu sabahın canavarları, boyutlar biraz küçülmüş biri 48 diğeri 51 cm, büyük olanın mideden bütün sardalye çıktı :D

13. cihansavas

cihansavas cihan

Favori Kamış:
    bıomaster 2.77
    Favori Makine:
    vanquısh 3000
    s.a

tebrıkler mukemmel avlar ellerınıze saglık

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Benim levrek zamanım daha gelmiyor esasen. Halen uzun bir süre var ama kondisyon bazında Eylül ortasında başlayacam atçeke.

Turnalar sevindirici. Nüfusları artmış bölgede. Bu sıklıkta rastlanmazdı, bu iyi mi kötü mü tam kestiremiyorum esasen. Rakip predatör levreğe etkisi nasıldır, araştırmak lazım. Levreği başka bölgelere göç etmeye zorlarmı diye düşünüyorum.
    Kışın çok daha iri turnalar rastgelecek muhtemelen.
    Levrekten fırsat bulursam, bende denerim belki bi ara :rolleyes:

Güzel balıklar, devamını dilerim. :)

15. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    maşşallah Kardeşim güzel iş çıkarmışsın.Avların genellikle sabaha doğru olmuş.Her zamans söylerim en bereketli zaman sabah suyudur diye...

16. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Tebrikler hem avlar hemde fotoğraflar çok güzel,devamı rastgelsin.

17. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tebrikler, bölgemizden böyle güzel bir av raporu çok sevindirici ve ümit verici, daha güzel avlar dilerim

18. Plankton

Plankton Salih

Teşekkürler rastgelsin reeling

Bugün zıpkıncı biri vardı kıyıyı komple taradı sabah ispendek dahi görmemiş :eek: daha öncede zıpkıncı gördüm mü soruyorum levreklerden hiç iz yok, sinarit ve lahos görmüş bol bol, hepsi toplanıp levrekleri kovaladılar sanırım. hihi Palamut çok fazlamış bu sene :)

Teşekkürler Metin Abi ,Sabahları 20-30 dakikalık bir sürede aldın aldın sonra kayboluyorlar. :) Rastgelsin reeling

Teşekkürler Fatih Abi sizlere de rastgelsin reeling

Teşekkürler Yasin Abi yavaş yavaş balıklar hareketlenmeye başladı :) Rastgelsin reeling

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kaleminden bal damlamış, lagos ve sinarit olsun da varsın tutamayalım. :)
    Sinaritin yerleşeceği pek yer yok ama yakın bir bölgede ellenmezse yerleşebilir umarım. :)

Palamut içinse beklentim epey yükseldi, umarım 2-3 sene öncesi gibi bir palamut akınını yaşarız gene. Gerçi lüferci tekneler pek sevmiyorlar ama bizim gibiler için yakalaması çok keyifli bir balık, heleki torik rastlarsa tadından yenmez. :)

Bu arada sana turna zamanını sorayım :p
    20-30 dakaikalık bir zaman demişsin. Tam olarak hangi saatlerde vuruyor turna, hazır levrek yokken denerim belki. ;)

20. Plankton

Plankton Salih

Sinaritler kilo üstüde görmüş, lahoslardan birini çıkardı çok büyük olmasada bu balıkların olmasıda güzel. :) Ben orada ara ara su üstü deniyordum hiç takip bile alamamıştım meğer canavarlar dipteymiş hihi

Palamutlar kıyılara kadar balık koşturmaya geliyorlar.Lambukalar zarganacıların tuttuğu zarganalara saldırıp oltaları patlatıyor hihi
    Çok yakın bir mesafede wtd yaparken sahtemin 40-50 metre ilerisinde adam boyu orkinos atladı, az daha yakalıyordum :p :D Bunların haricinde zarganacılara çatal kuyruk geliyor. :) Her çeşit canavar bolca mevcut bu aralar :D Yine zarganacılara gelen 25-30 cm civarı istavrit ve kolyozda var balık fışkırıyor denizden :)

O zaman alacakaranlığın ilk başladığı dakikalar Volkan Abi, levrek gibi aynı sabah suyu atlıyor sahteye nadiren daha önceleride geliyor.Şu günler içi söylemek gerekirse saat 5:45 6:15 arası herşey olup bitiyor.Sonra gelende olabiliyor tabiki.Güneş kendini gösterene kadar farklı bir rengede atlayabilir.Mesela sırtı mavi altı pembe olan max-rap FHB gibi.