Büyük markaların hepsi olmasa da çoğu sizi yarı yolda bırakmayacaktır. Ben genelde shımano tercih ediyorum. Yedek parça için hiç üzmediler. Kamışımın ucunu yeni kırmıştım. Sağ olsunlar ithalatçı firma orijinal parçayı ücretsiz gönderdi... Okuma'nın modellerindede şikayet hiç duymuyorum desem yeridir...
Okuma Makinalar : Cengiz Balıkçılık... Ryobi Makinalar : Marmara Balık İstoç İstanbul Nette web siteleri ve irtibat telefonları var.... Ryobi marka iki adet arızalı makinam vardı...Yıllarca elimde tuttum ve atmaya kıyamadım..Netten Marmarablıkçılıkta bu işin yapıldığını duydum önce makinaların arızalı parçalarının fotoğraflarını mail atarak göderdim ve sonra tel ile irtibata geçtim...Orada Zafer bey var bizzat ilgilendi..Kargo ücreti müşteriye ait olmak üzere makinaları gönderdim ve orjinal yedek parçasıyla makinalar onarılarak yaklaşık bir hafta içinde çalışır vaziyette elime geçti...Ücretini ise makinalarınızına gereken parçaların listesini çıkarıp kaç lira olduğunu iletiyorlar ve tamam dedikten sonra onarıp parasınıda verdikleri hesaba yatırdıktan sonra size verdiğiniz adrese kargo ile geri gönderiyorlar...