Yedi Göllere tatlı su kefalleri nereden geldi?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Simurg tarafından paylaşıldı.

1. Simurg

Simurg Engin Terziyan

Favori Kamış:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    Kasna,2kg üzeri
    [​IMG]Çocukluğumdan beri hemen hemen her sene gittiğim yedigöllerde tatlı su kefalini ilk defa bu sene yakalamış olmak beni gerçekten şaşırttı .Bunun yanında boy olarak araların da 20 cm den de büyüklerini yaklamak ve göl içersinde gezinen yarım kilo üstünde alabalık haricinde bir balık görmek endişelendirdi.Bu gelişme yedigöllerdeki alabalık popilasyonunu oldukça düşüreceğini ve gölün tüm havasını değiştireceğini düşünmekten kendimi alamıyorum.Görevlilere bunun nedenini sorduğumda bu balıkların derelerden geldiğini söylemekten ibaret kaldığını duymak sanki buralara yabancı biri gibi hissetmeme neden oldu. Çünkü yukarıda belirtiğim gibi 20 yıldır yedigöllere giden biri olarak ,Nazlı gölde gümüş balığı olduğunu duydum,büyük gölde de kadife yakalamış biri olarak tatlı su kefalini ilk defa bu sene yakaladım.Ve diğer avcı arkadaşlarımın da yakaladığı öğrendim.Bu konu hakkında bırakın önlemi ,bunun önemli bir gelişme olduğunun farkına varan yetkilinin olduğunu zannetmiyorum.

Son düzenleme: 6 Mayıs 2008
  2. tavaslı64

tavaslı64

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan-alabalık-2 kilo civarı
    Alabalık ile kefal in aynı suda olması alabalık popileretisini azaltacağı yerde daha da faydası olacağı düşüncesindeyim.Alabalık yavru balıkla beslanen bir balık türü.Alabalık avlandığım sularda tatlısu kefalini çokça yakalamışımdır.Özellikle alabalık su kenarlarına gelerek kefal sazan yavrularını avlarlar.Bizim attığımız meppslerede pek ititbar etmezler.Bu benim düşümcem.