Merhaba; Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın çünkü balıkçılığın B sinden dahi anlamıyorum ama balık tutmaya çalışmayı seviyorum Bu haftasonu nasipse arkadaşlarla birlikte Yedigöllere 2-3 günlüğüne gideceğiz. Yanımızda 2 adet makaralı olta var. Herhangi bir iğne yok. Gitmeden önce av malzemesi satan yerlerden ne tarz iğne,kaşık,duba,yem v.b şeyler alalım? bunları nasıl kullanalım? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Alabalık var bildiğim kadarıyla ,ve moderatörlerden Barış abimizin orasıyla ilgili bir konusu var incelerseniz aradığınız sorulara yanıt bulabilirsiniz ama yinede yardımcı oluruz takıldığınız yerde ,ayrıca ailemize hoş geldiniz
öncelikle ailenize kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Cahilliğimi maruz görün bahsettiğiniz yazıyı okudum ama ankaradaki bu dışkapıda bulunan yiba çarşısı civarındaki avcılardan geçenlerde olta almıştım iğne istediğimde pek fazla yardımcı olamadı oyüzden bir balıkçıya gittiğimde kısaca neler istemem gerekiyor hangi iğne türleri ve numaralarından alıyım? Yazıdan bişey çıkartamadığım için kusura bakmayın
Önemli değil merak etme Barış abinin işleri yoğun bu aralar emin ol sana yardımcı olacaktır ,en azından neler gerektiği hakkında çünkü ben kendi adıma konuşuyorum evlağı bilmediğim için neler gerektiği hakkında pek yardımcı olamayacağım kusura bakma
Merhaba arkadaş, 7 göller bir alabalık cennetidir. Acemi olarak yanına alman gereken 2 numara mepps aglia marka kaşıktır. Av bayilerine sorarsan yönlendirirler. Misinan 0,22 yi geçmesin. Makarana sar, kaşığı da bağla,göle atıp çek. Suyun içinde kelebek gibi geldiğini göreceksin. Alabalık buna atlayacaktır. Yemli olta düzeneği için sanırım erken. En hızlı yöntem ise yapanları izlemektir. ( anlatımdan daha hızlı öğrenilir ) Oradaki balıkçıları takip et derim ayrıca. Rastgele
Yedigöller çok keyifli bir alan özellikle iyi denetleniyor olması nedeniyle sürekli alabalık ile beslenebilen ve kendi ihtiyacını sağlayabilen özel av sahası mantığında bir bölge. Bildiğim kadarıyla şu an sadece 2 gönde av yapılabiliyor. Girişte zaten sorar ve öğrenirsiniz. benim tavsiyem 0,15'i geçmeyen ip misine olacaktır. Dynema yani.. Eğer bütçeniz elveriyor ise kullanın. diğer bir konu ise bol bol çeşitli ve renkli 1-2 no mepss kullanmanız. küçük boyda klipsli bir fırdöndü ile mepss'i bağlarsınız. Bol bol değişik renklerde denemeler yapın. Bu arada oltanız bol bol takılacaktır. ip misine bu aşamada yardımcı olabilir Haftaya ben de gideceğim. Bakalım neler varmış Sıfır balıkla dönmeyi umuyorum (yakalasam bile...) Rastgele