Daha önceden http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=11677 linkinden de takip ettiğiniz ve edeceğiniz gibi sırasıyla boru kurdu, sülünes, yengeç ve madyayı işlemiştik. Bu yazımızda da mamun ve kalamarı yem olarak anlatacağız. Daha önceki haftalarda olduğu gibi yine eşim ve ben sığacık limanına balığa gittik. Oltalarımıza boru kurdu, yengeç ve sülünes takarak suya indirdik. Güzel bir akşam yemeğinden sonra eşim fotoğraf makinesi’nin arkasına bende yemlerin başına geçtim. Sizlere hazırladığımız bu konuda, orada şekillenmeye başladı böylece. 5. MAMUN Dip oltasıyla ve kurşunsuz oltayla kullanılan bu yem türü, genelde mercan, karagöz, çipura ve levrek gibi balıkların avında kullanılır. Sığ sularda ve kıyıya yakın yerlerde yaşayan bu canlı, çamurlu yerleri çok sever ve oralarda yuvalanır. Yuvalarını suyun dibinde gözle şeçmek mümkündür ve tül perde ile yakalama yolları da mevcuttur. Ama ben satın almayı tercih ediyorum. [IMG] Mamun canlı yem olarak kullandığımız bir yem çeşididir. Bu yüzden mamunları aldıktan sonra ıslak bez içinde tutarak muhafaza etmemiz avımızın bereketli geçmesi açısından önemlidir. Ölmüş mamun hiçbir işe yaramaz. [IMG] Mamunları iğneye kuyruk tarafından takmamız gerekmektedir. [img] Bunun 2 sebebi vardır. 1.sebebi can alıcı yerinin gövdesi olmasıdır. Kuyruğundan iğneyi taktığımızda suyun içinde yaşamaya devam eder. 2.sebebiyse gövde kısmındaki ayaklarının daha rahat hareket ederek su içinde dikkat çekmesidir. İlgi çekici ve güzel av vermesinin yanı sıra mamunun kötü tarafıysa tek balık vuruşuyla iğneden çıkmasıdır. O yüzden kıyıda, genelde küçük balıkların olmadığı gece saatlerinde yada tekne ile açıklarda tercih edilir. [IMG] İşte mamunu iğnemize taktık ve “Taktık oltamıza takılsın boğazına”. DEVAMI 5 dk SONRA……