yem derdine son

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında BORGES tarafından paylaşıldı.

1. BORGES

BORGES Seyhan

izmir-ahmetbeylide muvaffak isimli balıkçı bi arkadaşın icadı balıkçı arkadaşların yem derdine son veriyor
    İŞTE TARİF::

efendim. bir ufak tüp şeffaf silikon /+1 ufak tüp beyaz yaldız tozu..(kırtasiyelerde satılıyor..talebelerin iş bilgisi dersleri için)+/sarı fosforlu sıvı yada tüp boya ..fosforlu olması avantaj /+ solucan renginde boya/+eczaneden 1 adet 50 lik yada az daha büyük şırınga ...alırsınız ayrıcan da plastik dikdörtgen yogurt kabının kapagıda lazım..

silikonu ,,sırınganın içine doldurun 2/3 gibi buna miktarı kafi ince toz yaldız ekleyin ve birazda sarı boya/kırmızı boya.. bunları ince bir çöp/şiş/vs ile karıştırın daha sonra pompayı takın yavaşça sıkarak naylon zemin üzerinede istediğiniz şekilleri verin (solucan/düz+kıvrık + ezerek yassılaştırın..vs.
    hatta ben iki renk boya kullandım biri fosforlu sarı ..zargana için digeri kırmızı ile kahveyi karıştırıp toprak solucanı rengini buldum ve dereye girmiş deniz levreğini kandırıyor.. tabii sarısınada zargana atlıyor...
    1/2 gün kuruduktan sonra naylon zemine yapışmadıgı için el ile kolayca kaldırıp bir ufak kutuya koyun av mahalinde istediğiniz boyda koparıp iğneye takın.
    gerisi size kalmış...
    iş görüyor banden söylemesi...:eek: :eek: :eek: :cool:

2. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

bu yöntemi hangi balık avında kullanıcaz?

3. önder güdücüler

önder güdücüler önder güdücüler

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    39cm kofana
    bu yöntemi zargana için mutlaka deneyeceğim

4. mahbub43

mahbub43 Mahbub Mehmet Kaya

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    4,80 sinavrit
    Sahte yem kullanırken kendimi 'sahtekar' biri olarak görüyorum. Bence herşeyin gerçeği olmalı.Şartlar eşitlenmeli. Yemi kaparsa kanser olmadan balığın da karnı doymalı.D.D.

5. didaci

didaci Ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan. 4'5 kg-levrek yaklaşık1 kilo
    teşekkürler bilgi için. ancak birkaç örnek resm olsaydı ...!!!

6. OKAN ATMACA

OKAN ATMACA

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan balığı 5.5kg
    Yanliş Bir Yemlenme

Yani demek istiyorsunki balık tuttuğumuz kaynakları yok edelim.çünkü böyle bir yem tarifi hem av kaynaklarımızı zamanla yok eder hemde çevremizi kirletir.Duyarlı arkadaşların böyle bir olaya seviyeli bir şekilde tepki vereceğini düşünüyorum.

7. Thunderbolt

Thunderbolt Nedim

Teşekkürler

Muvaffak Abi ( Mufi) nin bir ilavesi olacak mı acaba?:D

8. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Ellerinize sağlık muvaffak abi ,sizede bizlerle paylaştığınız için teşekkürler

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

abici, burda bahsedilen kişi benim bildiğim "muvaffak abimiz" (mufi) değildir, olamaz...:cool:

zaten, arkadaş diğerinin "balıkçı muvaffak" olduğunu yazmış.

ayrıca, sevgili abimiz (mufi) kendileri de durumu teyid edecektir sanırım.

selamlar...:)

10. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Bahse konu kişi benim de ...
    Bu Borges kim? şimdi...bunu merak ettim kim oldugunu söylerse olayı anlatırım...Neyse

''Sahte yem kullanırken kendimi 'sahtekar' biri olarak görüyorum. Bence herşeyin gerçeği olmalı.Şartlar eşitlenmeli. Yemi kaparsa kanser olmadan balığın da karnı doymalı.D.D.''

demiş Mehmet kardeşim. ve

''Yani demek istiyorsunki balık tuttuğumuz kaynakları yok edelim.çünkü böyle bir yem tarifi hem av kaynaklarımızı zamanla yok eder hemde çevremizi kirletir.Duyarlı arkadaşların böyle bir olaya seviyeli bir şekilde tepki vereceğini düşünüyorum.''
    demiş Okan kardeşim

Öncelikle dogaya karşı olan duyarlılıgınıza teşekkür ederim.

1,si Mehmetcim sana bişi diyeyim.. oltayı ne şekilde suya atarsak atalım zaten sahtekarız ...zaten balıgı kandırmaya çalışıyoruz..ha sahici ha yalancı yem... ayrıca Balık tutmak için çıkartılan her solucan aynı şekilde tabiatın bir canlısının yaşamına son vermektir..
    bu durumda yalancı yem yine en idealidir..
    2.si-Balıklar kanser olmaz...
    3.sü Yıllardır tüm dünyada kullanılan yalancı yemlerin tabanında plastik silikon vs gibi sentetik malzeme vardır...
    4,-Silikon kanser yapmaz.Aksi takdirde bebek lerin yalancı emziklerinde ve ya deniz gözlüğünde gibi yüzlerce konuda/ alanlarda kullanılmaazdı..

Bahse konu yalancı yemi bilahere anlatırım..Borgesin kim oldugu ortaya çıksın bakalım...

11. simendifer

simendifer Sennur

Muvaffak ağabey, ben kendisini tanırım. Balık meraklısıdır. Kendisi ile Mordoğan balık avı şenliklerine aynı ekipte katılmıştım. İyi ve sevecen bir arkadaşımızdır, foruma fazla uğramaz. Ama senin yemle ne ilgisi var, işte orasını bilmiyorum. :)

12. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Sanırım olayı yanlış anladınız! Olay yemleme değil, oltanın ucuna takılacak yemden bahsedilmiş. Kullandığımız rapalalar da silikon yada sentetik plastik malzemelerden yapılıyor. Bence bu şekilde yapılan yemle balık tutmanın hiçbir sakıncası yoktur. Yani japonlar, almanlar veya isveçliler rapala yapsın bizde onlardan satın alalım kullanalım hep öylemi olsun istiyorsunuz? Neden bizim kendi icadımız olan bir yemi kullanmayalım ki? Bence daha dikkatli okumalıydınız yazılan mesajı sanırım yanlış anladınız. Herneyse bu şekilde sahte yem yapan kişiyi tebrik ediyorum, ilk fırsatta bende deneyeceğim....

13. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Mehmet abi doğaya olan hassasiyetinizi takdir ediyorum. Fakat mesajınızı eleştirmeden geçemeyeceğim. Yemi kaparsa kanser olmadan balığın da karnı doymalı" demişsiniz. Sahte yemin balığı gerçek yemmiş gibi cezbetmek için kullanıldığını hepimizi biliyoruz. Demek istediğim sahte yemi balık gördüğünde atlar ve yutmaya çalışır bu esnada sahte yemde takılı olan kanca balığın ağzına takılır ve balık yakalanmış olur. Balık sahte yeme atladığında kanca balığın ağzına takılmaz veyahut balık sahte yemi oltanın ucundan kopartırsa zaten o yemi yutamaz veya yemez. Yani sözün özü sahte yem balığı kanser edemez :) Sürçü lisan ettiysek affola..

14. feyyaz

feyyaz

Favori Kamış:
    turna fresh 3,90 okuma
    En İyi Avı:
    Lufer
    Dostlar bu metodu deneyeceğim,neden olmasın?Bana gayet mantıklı geldi.

15. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar bu malzemeyi yaptıktan sonra uygun bir süreki tabiat şartlarına ve saklandıgı ortama baglı 6 ay kadar kutu içinde elastikiyeti kaybolmadan kalıyor ancak daha sonra sertleşiyor ve kullanmıyorum
    ancak az miktarda yapıp 2/3 ay içinde kullanır sanız daha iyi
    bu malzemeyi istediğiniz renkte ve simlerinide koyarak istediğiniz ışıltıyı verebilirsiniz.. ben 7 numara ince iğneye (Siyah o anda o vardı elimde)
    sadece iğne boyu kadar (kurt/solucan şeklinde değilde 2 /3 kez ortadan del/çıkart sistemi taktım ve 2 mm kadarda uçtan sallandı..
    bunun kırmızısı ille spin sistemi tatlısu levreği tutum. denizde sarısı ile zargana tuttum. olay bu.yapım esnasında istediğiniz formasyonu verebilirsiniz kabiliyete ve yaratıcılık meselasi..bir kalıbıun içine sıkarak balık vs. formu verebilirsiniz..ben fazla detaya inmedim..
    kalın saglıcakla

16. Thunderbolt

Thunderbolt Nedim

Sevgili Abim

Balıkçılık ve kandırmaca ile ilgili düşüncelerinize sonuna kadar katılıyorum.Hem sahte ile avlanmak en azından bir balık için başka bir canlının öldürülmesinden (mamun,kurtlar,midye,sülüne v.b) daha iyidir diye düşünüyorum.Ama zamanı gelince sırf bu zevkimiz için bunu da mecburen yapıyoruz.Ama ben sanırım balıkçılık konusunda en sahtekar kişilerden birisiyim:D .Tüm avlanma metodlarına ilgimde bu yönde.Sonuç olarak Çok güzel olmuşlar be Abim.Ellerine Sağlık..

17. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Eline sağlık Muvaffak abi gerçekten çok güzel olmuş sahte yemler.

18. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    Selam Arkadaşlar.Acaba Muvaffak Bey'in bu yemleriyle çupra.mırmır yakalayabilir miyiz?

19. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Şansa kalmış desem??? kızarmısın???:D :D

20. OKAN ATMACA

OKAN ATMACA

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan balığı 5.5kg
    i
    Değerli arkadaşım BEKİR KALE.Ben olayı anladım .fakat yanlışlıkla yem yerine yemleme yazmışım.yorumlarıma önem verip cevap yazdığın için teşekkür ederim.şim di sana bir şeyler sormak istiyorum:
    1 ufak tüp şeffaf silikon
    1 ufak tüp beyaz yaldız tozu
    sarı fosforlu sıvı yada tüp BOYA
    Bu ürünlerin hammaddeleri nelerden oluşuyor,özellikle tüp BOYANIN içinde neler var ve herkesin balık tutulan bir ırmağa,göle bu yemle gidip balık tuttuğunu düşünürsek oradaki balıkların zarar görüp görmeyeceklerini söyleyebilirmisin.