Herkeze Merhaba Iğdeler çiçek Açtimi Bilmiyorum Ama Ufak Ufak Kiyidan Balik Almaya Başladim Ustalarin Bilgisinden Yararlanmak Için 2 Sorum Olacak Balik Avinda Devamli Sülünez Kullaniyorum Fakat Onlari Canli Değil Kendim Hazirlayip Buzlukta Muhaffaza Ediyorum Daha Pratik Oluyor Sizce Canli Olmasinin Bir Avantaji Olurmu Birde Güzelbahçe Tarafina Gidenler Varsa Orasi Için Tavsiye Edeceğiniz Bir Yer Varmi şimdiden Teşekkürler
Silünes tabiki canlı olması halinde avantaj sağlar. Ancak denizden çıkartıldıktan itibaren en fazla iki gün diri duruyorlar.50 tanesini bir paket yapacaksın ıslak gazete kağıdına saracaksın ve buzdolabının alt kısmında muhafaza edeceksin.Siliünes eğer çubukla çıkartılmışsa saklama süresi iki gün.kürekle yada vakumla çıkartılmışsa biraz daha fazla diri durma şansı var.Tabi şunuda söylemeden geçemem silünes serin yerde bir hafta canlı kalıyor ölmüyor ancak oltaya takma esnasında problem çıkartıyor.o bakımdan ilk iki gün çok önemli.Diğer formül denizden çıkar çıkmaz hemen şoklamak.Bence bu daha iyi yine 40-50 adetlik guruplar halinde şoklarsan yada kullanma sayına göre paketlerlesen daha iyi olur.Çözdür ve hepsini bir kabın içine ayıkla sonrada bas tuzu bir saat sonrada kullan göreceksinki tazesi ile aynı oranda iş yapacak.Hatta oltaya takma daha kolay ve sağlam olacak. Ben her yıl gökçeada avımda bu şekilde kullanıyorum.
Sülünezle tanışalı çok fazla olmamama rağmen edindiğim bir kaç tecrübeyi aktarayım.İlk başta tazesi çok fazla oynak oluyor İğneye takmak zor.Ama tuzlayarak suyunu evde aldığında çok daha kullanışlı oluyor.Eti sert olduğu için ayni yemle 4-5 balık avlayabiliyorsun.Ama Bülent abimizin dediği gibi buzdolabında taze iken şoklayıp tekrar kullanıldığını bilmiyordum.Genel de yemleri buzluğa atmamaız gerektiği söylenirdi fakat abimiz tecrübe etmiş ve taze kadar verim almış.Demek ki sülünezde bu şekilde de faydalı oluyor.
en iyi yem taze yemdir.. sülünesi tuzlayıp buzdolabında sakladıgın zaman evet oltaya takılışı kolay oluyor sert oldugu için ama tazesi kadar avlanırken verim alamıyorsun ben bunu çok denedim bilginiz olsun..
Sülünesin canlı olması önemli değil, ancak taze olması çok önemlidir. Buzlukta, tuzlayarak yada ölü olarak herhangi bir şekilde muhafaza etmek, avın verimliliğini azaltır.. buzlukta muhafaza edilen sülünes aşağıdaki gibi rengi beyazlaşır, bunada genellikle iri balık vurmaz: Sülünes öldükten 2-3 gün kadar taze durur, buzdolabının alt kısmında (buz üretmeyen) muhafaza edilen 4 günlük sülünes taze kalabilir, ancak bu süre geçtikten sonra kullanılması uygun değil. En azından iri balıklar peşindeysek
Yücey ağabey iyi akşamlar, sende haklısın, biz sanırım bolluktan böyle konuşur olduk hep tazeyken verim aldım ben, belkide bizim bölgedeki balıkları bu şekilde alıştırdığımız içindir koku olayına gelince, gerçekten muazzam bir kabuklu bu anlamda, özellikle hazırlanacak mazmuzda bu kokmuş 2-3 tane sülünesin içine koyulması büyük avantaj sağlayacaktır.
"Nasıl yemlersen, öyle balık yakalarsın" diye boşuna dememişler, özellikle bu konuda tatlısuda avlanan arkadaşlarıma imrenerek bakıyorum, haftalar öncesinden yemleme yapıyorlar avlakta, hatta hiç unutmam "macir_ertan" ağabey bir gün bununla ilgili konu açmıştı, rapor beklerken sezona hazırlık olarak yemleme yaptıklarını belirtmişlerdi. Bizde buna alışkanlık edinmemiz gerekli, en azından sürekli avlandığımız avlaklarda
İyi akşamlar Şinasi abi Bizim ordada çok çıkar bu melanurlardan, yem ayrımı yapmaz.. bölgeselmi bilmiyorum o yüzden soruyorum, sizin oradaki melanurların ağzından isopod diye adlandırılan canlılardan çıkıyor mu?
Bizim oradaki minanırlar biraz derinlerde yaşıyor (2-3mt), o yüzden kıyıdan atılan ekmeklere sarpalar ve kefaller hücum ediyor Bizim orada çıkanların hepsinde var bu, o yüzden minanır diyince o aklıma geldi abi sormak istedim, burada konuyla ilgili bir makale var. Bunlar bazen balığın dışında, bazende ağız kısmında olabiliyorlar.
Ne ilginçtir ki, taş hanisindede aynı canlıdan çıkmakta.. sanırım bölgesel bir durum yada besinle ilgili. Şinasi abi, yeni sezonda bekliyoruz raporlarını minanır görmeyeli uzun zaman oldu
teşekkürler. sülünezin yabancısıyım. bu yem ile ilgili daha detaylı yazabilecek var mı acaba. forumda araştırırken iğneyle çekiyorum bilgileri pek sağlıklı sonuç alamıyorum. Sormak istediğim bu yem nerelerde? ne zamanlarda? hangi takımla? canlısımı yoksa sertleştirilmiş mi? gibi bilgileri detaylı olarak aktaracak biri olursa cok makbule geçer. özellikle mekan, zaman ve yöntem olarak öğrenmek istiyorum. çok mu soru sordum acemiliğimi hoşgörün
Sülünez kimi yer ve zamanlarda en etkili yemdir. Detay bilgiler için buyurun, işte ilgili başlık. Mustafa dayımız (bandırmalı) bu işin piri/üstadıdır. Sayesinde sağolsun izmarit ve minekop balığı avlamışlığım var. Resim, video yazı ne ararsan mevcut. Rastgelsin Hasan kardaş. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=26240 .