Ustalarin dedigi gibi... buyuk igne, buyuk yem, buyuk av... ama bu kadari da biraz fazla hihi Videonun 30. saniyesinde adamin oltaya taktigi yeme dikkat http://www.youtube.com/watch?v=UjndyOHVCVo Iyi seyirler
Yok boyle bir balik.. adamlar islerini cok iyi biliyorlar da oyle buyuk bir baliga hic kalama vermediler.. Ilginc bir yontem
Ustadim, o incelikleri sizler bilirsiniz, ben bilemem. Yani video cekimi yapilirken isin icinde hokkabazlik olabilir mi diyorsun? Ben de izlerken suphelenmedim degil, zira balik pek cirpinmadi bile, sanki saatler once avlanmis gibiydi. Belki de videoyu montajlamislardir.
Inan öyle bir kastim olmadi Sadece öyle büyük bir baligi cekebilmek icin önce kalama ile yormak lazim diye düsünüyorum... Kac kez olta ne zaman elinden düsecek ya da kamisi kirilacak diye düsündüm..
Hepimiz balik avcisiyiz dostum, merak etme ... esas bu adamlarinki is degil... vur deyince olduren abartili, doymak bilmez Amerikan zihniyeti.. fakat tabi bazilarindan ogrenecek cok seyimiz var.. ozellikle de baligin suya iadesi konusunda..
Hemşerim Mehmete'e katılmamak mümkün değil. adamın yem diye attığı balığı ben yakalayınca abartısız kırk takla atarım. ama daha o kadar büyüğünü yakalayamadım. en son ne zamn balık yakaladığımı bile unuttum. RABBİM bizede nasip eylesin. Pazar günü için can atıyorum ama ne arkadas var . ne de vasıta ;(((
"Arkadas, yem yapip yazik edecekseniz bana verin, fiyati neyse vereyim, alayim sizden, aksama cocuklara tavasini yapayim" diyesi geliyor insanin
bu balık bizim orfozun ağa babası olan grooper değil mi...uydu da bunun çok avlarını izledim...avusturalya da birde bundan daha büyük olan hani balıkları var...300 kg ve civarı...avı her şekilde yasak...sadece dalış esnasında sevmenize izin veriliyor...aynı kedi misali oynuyorlar dalgıçlarla çok güzeller... ibrahim ağabey sağol çok güzel video...
Geçekten çok güzel bir video,teşekkürler.Adamlarda böyle balıklar var yakalıyorlar biz ancak böyle seyrediyoruz...
böyle balık denkgelecek oltayı atar kaçarım o mekandan..adıgüzel hes'de gece bir yayın atladı yalan olmasın 200 kg üzerindeydi. o gece ne suya yaklaşabildim nede balık tutmaya cesaret edebildim...))
Vardır Vardır , mesela Epinephelus itajara (Lichtenstein, 1822) http://www.fishbase.org/summary/speciessummary.php?id=16
Üstadım yazmış gerçi. Bu balıklar Goliath diye geçiyor yabancılarda. Aynı zamanda modeona ya da katılmamak el de değil. Çabuk yorulan bir balık, mücadeleye devam eden bir kılç yada merlin gibi olsa sanırım kimse bu balığın karşısında duramaz Ben yem olarak kullanılan balığı alayım, diğeri de benden uzak kalsın
ilginçtir bu devasa balıgın. bulundugu yerler liman dipleri köprü dipleri ,ama o bölgeler şanslı bu konuda nede olsa okyanus..
Evet Muvaffak agabey, aynen dedigin gibi, kopru ayaklarindan pek ayrilmiyor bu hayvan. Goliath avina dair bir belgesel izlemistim. Florida`da Key West adalarini Amerikan anakarasina baglayan okyanus ustunde kilometrelerce uzanan kopru-otobanin ayaklarinda avliyorlardi bu dev baligi. Galata veya Unkapani koprusunun altinda bundan olsa ne olurdu acaba? Bu boya erismesine izin verilir miydi? Yoksa "goliath vanosu" diye bir isim uydurulup yavru balik katliami fiilen legalize mi edilirdi? Kraca, cinekop, defne yapragi, ispendek orneklerinde oldugu gibi
Türler yaşadıkları bölgeye göre farklı yaş boy agırlık özellikleri gösterir..akdenizdeki akrabaları bu kadar büyümüyor .. mesela aynı yaşta aynı türde balık italya adriyatikte farklı agırllıkta mısır kıyısanda farklı agırlıkta ve boyda olabilir.. bunlarla ilgili meraklısı olan varsa tüm dünyadaki türleri hepsi aşagıda..PDF FAO SPECIES CATALOGUE VOL. 16. GROUPERS OF THE WORLD (Family Serranidae, Subfamily Epinephelinae) An Annotated and Illustrated Catalogue of the Grouper, Rockcod, Hind, Coral Grouper and Lyretail Species http://www.balikavi.net/forum/newreply.php?do=newreply&p=818903
Bu bolgeler bizde olsa, 7/24 calısıp o meshur TROLLERİMİZLE 10 gunde kokunu kuruturduk alimallah. Hatta, avlak konusunda, trolculerimiz arasında kan bile cıkardı; orası senin, burası benim diye.
İbo böyle enteresan videoları nereden ve nasıl buluyorsun , inan beni şaşkına çevirdin, yemlik konusuna gelince , bana sanki kofanaymış gibi geldi, natulyus yada golyat benim için ütopyaya ait canlılar lakin yemlik kofanaysa ; yandı güzelim keten helva. Paylaşım için teşekkürler İbrahim.