Merhabalar.Aslında balık tutma konusunda biraz acemiyim ama ufakken ( size göre hala ufağım ) ortadan bölüp hareket edecekmi diye onlarca kez test sonucunda solucan çıkartmak için 1-2 yöntem keşfettim. Marul gibi sebzelerin ekilip toplandıktan sonra kök kalan kısımlarında toprağı zaman zaman kaldırıp ıslatırsanız sürekli solucan çıkartabilirsiniz ordan Birde toprağı kaldırıp ( çapalayıp , inceltip ) oraya sunta gibi bişey koyarsanız alta nem geçirecek ama direk su geçirmeyecek bir süre sonra onun altını eşeleyerek solucan çıkartabilirsiniz. birde ağaç dipleri ve gübrelenmiş yerlerden bol miktarda çıkar.Umarım işinize yarar , gereksiz değildir. Yem konusunda sıkıntıya giren abilerimi görüyorum.Geçici bir çözüm olabilir.
kalın bir keten çuvalı ıslatıp güneşin altındaki çimenlik bir yere ser ve 1 saat sonra çuvalı ters çevir bak bakalım çuvala kaç tane solucan yapışmış bu da benden sana bir taktik.
Benim arkadaşım gilin evinde musluk auyu bahçeye akıyor bana 1 dk içinde apartmadan 50-60 tane solucan çıkarttı öyle suların olduğu yerde çok oluyor kaynıyor.