Yem Saklama Çantası

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında Sonavcı34 tarafından paylaşıldı.

1. Sonavcı34

Sonavcı34 Serkan

Konuyu nereye açacağımı bilemedim ve en uygun yerin burası olduğunu düşündüm.

Dün BİM'de piknik çantası diye bir çanta vardı. Güneş ya da sıcak almasın diye içerisi aliminyum bir tabaka ile kaplıydı. Gözümün önüne lüfere giderken yemleri koyabileceğim bir çanta olarak geldi birden. Sizce iş görür mü, o çantaya denk gelen var mı?

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Buz kasetleri ile desteklersen işe yarayabilir. Ama başka bir iş için bir daha kullanılmaz:D

3. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Lüfere giderken alacağınız yem hamsidir, istavrittir , sardalyadır. Yemli av zamanında lüfere bu balıklardan kullanırsınız . Ama yemli avda yazın güneşli zamanlarda değil , kışın soğuk havalarda yemli av olur. Poşette bile yemler bozulmadan muhafaza edilebilir, zira hava soğuktur. Dolayısı ile güneşten ısıdan yemleri koruyan bir çantaya ihtiyacınız olmamalı diye düşünüyorum. Ama tatlısuya gidecekseniz yem kabına ihtiyacınız olabilir , o başka.

4. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Evet kullanılabilir Serkan Bey. Bizler de bir süre köpük içerisine buz koyarak muhafaza ediyorduk av süresince. Sonuçta Eylül-Ekim aylarında havalar oldukça sıcak geçiyor. Biz Ağustos sonu başlıyoruz şahsen lüfer avına. Yani bu 3 ay için ideal bir yöntem. Ancak en güzel yolu tabiki livar içerisinde canlı istavrit bulundurmak. Ağustos ve Eylül aylarında verim almak istiyorsanız livarınızda canlı istavrit bulunsun.

5. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    http://www.google.com.tr/imgres?img...adDsZXsBoWWgMgK&sqi=2&ved=0CDgQ9QEwAg&dur=968

BUNUN AYNISI BENDE VAR, EN ALTA VE YANA BUZ KALIBI VE JELLERDEN KOYABİLİRSİNİZ YADA, UFAK 1/2 LİTRELİK ŞİŞELERDEN 2 ADEDİNE ÇEŞME SUYU DOLDURUP BUZLUKTA DONDURUP EN ALTA KOYUP ÜZERİNEDE BORU KURDU, TAVUK ETİNDEN YEM, YADA İSTEDİĞİNİZ YEMİ VEDE UFAK BİR İKİ İÇEĞİNİZİ VEYA SUYUNUZU SOĞUK OLARAK KOYABİLİRSİNİZ VE RAHAT EDERSİNİZ... :) ( KAPAĞINI AÇIK BIRAKMAMAK VE ÇOK SIK AÇMAMAK KAYDIYLA UZUN SÜRE KULLANABİLİRSİNİZ...)
    KAPALIYKENDE ÜSTÜ DÜZ OLDUĞUNDAN YEM KESME TAHTANIZI ÜSTÜNE KOYABİLİRSİNİZ MİNİ BİR MASA GİBİ YANINIZDA İŞİNİZE YARAR. ŞAYET KESME TAHTANIZ AHŞAPSA YADA BAŞKA ŞEYDE OLABİLİR, BUZLUĞUN ÜZERİNDE KAYIYORSA, TAHTANIZIN ALTINI ZIMPARA VE BENZERİ BİR ŞEYLE PÜRÜZLÜ HALE HETİRİP, ÇIKMA BİSİKLET ŞAMRELİNDEN TAHTANIN ALTINA UYGUN ÖLÇÜLERDE ŞERİT GİBİ KESİP ONUDA HAFİF ZIMPARALAYIP BALİ İLE HEM TAHTANIN HEM LASTİĞİN YÜZEYLERİNE İNCE BİR TABAKA SÜRÜP 10 DAKİKA BEKLETİP YAPIŞTIRIN VE HAFİF HAFİF TIKLAYARAK DARBE YAPIN. TAHTANIZ BUZLUĞUN ÜZERİNDEN KAYMAYACAKTİR.. GÜLE GÜLE KULLANIN...:)

İSTANBULDA KALENİN KENDİ SATIŞ YERİ VARMIŞ ORADAN ALBİLİRSENİZ DAHA UCUZA BELKİ ALABİLİRSİNİZ... BEN 35 TL YE ALMIŞTIM, ŞİMDİ 40-50 TL GİBİ OLABİLİR...