yemin sudaki konumu ne olmalıdır

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında tjh13 tarafından paylaşıldı.

1. tjh13

tjh13 Ahmet göksel

sazan avında yem (solucan ekmek hamur vs) tam olarak dibe oturmalı mıdır yoksa askıda mı durmalıdır şamandıra yardımıyla? hooked (balığın görmesi açısından)

birde gezer kurşunlu şamandıralı takımda iğne sayısı 3 mü 1 olmalı (verim açısından)

kendi yaptığım çelik telli silindirli kaba hamur sıkıp tek köstek le solucan bağlasam iş görür mü?? acabareeling
    saygılar........

2. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    çok süper sorular gerçekten...yemli avlanan tecrübeli arkadaşlar cevaplayacaklardır..

3. 1- Yem dibe oturmalı ama görünür olmalı, çamur yada bitki örtüsünün içinde kaybolmamalıdır.
    2- Gezer kurşunlu takımda tek iğne kullanılmalıdır.
    3- Kafes içindeki hamurla balığı çekecek, solucanla da avlayacaksın hemi? Olabilir... Solucan yerine aynı hamurdan az haşlanmış topcuklar da kullanabilirsin. Bir nevi boili...

(Kısa sorulara kısa cevaplar)

4. tjh13

tjh13 Ahmet göksel

çok sağolun ama yem ister istemez çamurda veya kilde kayboluyor zemin her yerde aynı cins olduğundan dolayı zaten yemin askıda kalıp kalmamasını bu yüzden sormuştum:) bunu önüne nasıl geçilebilir:rolleyes:

5. Uzak atımlarda şamandıra kullanmak mümkün değil. sudan çok ağır olmayan yemler zemin üzerinde kalır.(çamur olsa da) Sazan balığı zeminde gördüğü herşeyi vakumlar ve geri tükürür. Yem zeminde değilse şansın azdır.
    Gezer kurşunlu oltada fazla sürüttürürsen kurşunun açtığı izde yem kaybolabilir.

6. tjh13

tjh13 Ahmet göksel

çok sağolun iyiki sizin gibi insanlar var,iyiki bu site var,tekrar çok teşekkür ederim:) :) :)

7. eyeofnight

eyeofnight Nihat Furkan

En İyi Avı:
    Sudak 3.5 kilo civarı. Turna 52 cm
  8. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    1- Yem dipte görünür olmalı.
    2- Tek iğne olmalıdır köstekli takımın dolaşma ihtimali çok yüksek (denedim)
    3- Kokusu balıkları çekecektir.Solucan taktığınız gibi bazı iğnelere hamur yada mısır takmanızda faydalı olacaktır.

9. 29519

29519

Şu sazanlar da pek akıl yok galiba, gözlerinde zeka namına bir parıltı göremedim. Bitkiden hallice sanki.
    :)

10. tjh13

tjh13 Ahmet göksel

çok sağolun sayenizde hergün yeni birşeyler öğreniyoruz..) bu arada iğne numarası kaç olmalı genel standart nedir???

11. Şamandıralıda 4 - 6 numara sinek iğne (solucan veya konserve mısır), dip oltasında 1 - 2 numara kısa pala sazan iğnesi (hair rig ile boili veya mısır) kullanıyorum. Gezer kurşunlu dip oltası için kullandığım iğne ucunun içe dönük olmasına dikkat ediyorum. Şamandıralı da hedefim daha çok israil sazanı oluyor.

12. tjh13

tjh13 Ahmet göksel

yem; hamur veya ekmek içinde iğne tamamen gömülü mü olmalı yoksa ucu açıkmı kalmalı?ben hair rig i de beceremem galiba,:confused:

13. Derin sularda hair rig öneririm.
    ucu içe dönük iğnelerde iğne ucunu gizlemeye gerek yok. Ama normal iğnelerde yem iğne ucunu kapatmalı bence. Lakin bu sefer balık vurduğunda tasmalamak daha bir önem arzeder.