sazan avında yem (solucan ekmek hamur vs) tam olarak dibe oturmalı mıdır yoksa askıda mı durmalıdır şamandıra yardımıyla? hooked (balığın görmesi açısından) birde gezer kurşunlu şamandıralı takımda iğne sayısı 3 mü 1 olmalı (verim açısından) kendi yaptığım çelik telli silindirli kaba hamur sıkıp tek köstek le solucan bağlasam iş görür mü?? acabareeling saygılar........
1- Yem dibe oturmalı ama görünür olmalı, çamur yada bitki örtüsünün içinde kaybolmamalıdır. 2- Gezer kurşunlu takımda tek iğne kullanılmalıdır. 3- Kafes içindeki hamurla balığı çekecek, solucanla da avlayacaksın hemi? Olabilir... Solucan yerine aynı hamurdan az haşlanmış topcuklar da kullanabilirsin. Bir nevi boili... (Kısa sorulara kısa cevaplar)
çok sağolun ama yem ister istemez çamurda veya kilde kayboluyor zemin her yerde aynı cins olduğundan dolayı zaten yemin askıda kalıp kalmamasını bu yüzden sormuştum bunu önüne nasıl geçilebilir
Uzak atımlarda şamandıra kullanmak mümkün değil. sudan çok ağır olmayan yemler zemin üzerinde kalır.(çamur olsa da) Sazan balığı zeminde gördüğü herşeyi vakumlar ve geri tükürür. Yem zeminde değilse şansın azdır. Gezer kurşunlu oltada fazla sürüttürürsen kurşunun açtığı izde yem kaybolabilir.
Aşağıdaki videoyu izlemeniz daha iyi fikir sahibi olmanıza yardımcı olabilir Saygılar... http://www.youtube.com/watch?v=31M1ZlBxpKY&feature=related
1- Yem dipte görünür olmalı. 2- Tek iğne olmalıdır köstekli takımın dolaşma ihtimali çok yüksek (denedim) 3- Kokusu balıkları çekecektir.Solucan taktığınız gibi bazı iğnelere hamur yada mısır takmanızda faydalı olacaktır.
Şu sazanlar da pek akıl yok galiba, gözlerinde zeka namına bir parıltı göremedim. Bitkiden hallice sanki.
çok sağolun sayenizde hergün yeni birşeyler öğreniyoruz..) bu arada iğne numarası kaç olmalı genel standart nedir???
Şamandıralıda 4 - 6 numara sinek iğne (solucan veya konserve mısır), dip oltasında 1 - 2 numara kısa pala sazan iğnesi (hair rig ile boili veya mısır) kullanıyorum. Gezer kurşunlu dip oltası için kullandığım iğne ucunun içe dönük olmasına dikkat ediyorum. Şamandıralı da hedefim daha çok israil sazanı oluyor.
yem; hamur veya ekmek içinde iğne tamamen gömülü mü olmalı yoksa ucu açıkmı kalmalı?ben hair rig i de beceremem galiba,
Derin sularda hair rig öneririm. ucu içe dönük iğnelerde iğne ucunu gizlemeye gerek yok. Ama normal iğnelerde yem iğne ucunu kapatmalı bence. Lakin bu sefer balık vurduğunda tasmalamak daha bir önem arzeder.